Mijn lijst met blogs

dinsdag 12 juni 2012

Moeders mooiste, vaders liefste


Hallo allemaal,

Bij DCL is de challenge: " maak een nostalgisch kaartje." Met deze challenge wil ik graag meedoen. De bedoeling is dat er er een plaatje gebruikt wordt. Ik ben op zoek gegaan tussen de oude foto's en vond deze foto. Op deze foto staat mijn schoonmoeder, ik denk nog geen 2 jaar oud. Die foto is dus minstens 82 jaar oud, want zij is nu 84 jaar. Ik heb deze gescand en uitgeprint. Ik heb zelf met de schaar het heel iets onregelmatig geknipt. Met de speciale scharen die je daar voor hebt, vond ik dat het randje te grof wordt, daarom zo gedaan. Verder wat inkt om alle randjes gedaan.
Mijn schoonmoeder is onlangs verhuisd en toen kwamen we van alles tegen. Het kleine kantje heb ik al eerder van haar gehad, het brede kant vond ik vorige week. Ik heb aan haar gevraagd wat voor een kant het was en hoe oud het was. Dat laatste wist ze niet meer, wel hoe het kant genoemd wordt.  Ze zei gelijk dat het Valenciennes kant is. Nou ik wist helemaal wat dat was, maar ze ze zei kijk maar in de Dikke van Dale. Ze heeft geen computer maar haar wordenboek moest wel mee, die kon ik dus gelijk gebruiken. Het opgezocht en zo weet ik nu ook hoe je dat moet schrijven. Erachter staat hoe het ook genoemd wordt. Het is Vlaams kloskant.
De duif kwam ik ook in haar oude huis tegen. Omdat zij op latere leeftijd is gaan studeren, na Moedermavo, Havo, Theologie, (en op 66 jarige leeftijd afstuderen) vond ik dat deze duif er ook op moest. Misschien hoor ik daar ook nog wel een verhaal over.
Op de gehaakte bloem ben ik wel een beetje trots. Deze heb ik zelf gehaakt van doorstikgaren, wat ik eerder veel gebruikte en nog heb liggen. En dat is om te haken heel dun garen.
Na de lagere school heb ik niet meer aan elkaar geschreven, voor de kaart maar weer eens geprobeerd. En dat is leuk om te doen. Even geen computer maar gewoon handwerk.
De basiskaart is grijs, het gekleurde papier is vintage papier van Studio Light.
Nog even een detail op de foto. Zien jullie de stoel waar het meisje voor staat? Die foto zou dus ook vandaag genomen kunnen zijn. haha.
Dit kaartje gaat dus naar mijn schoonmoeder. Ik stuur hem niet op, maar geef het haar als we weer naar haar gaan en hoop op verhalen van vroeger.

Voor vandaag ga ik nu heel hard in huis aan de slag. Om jullie reacties te lezen maak ik graag even tijd, want dat vind ik heel erg leuk!
Groetjes,
Nelleke


21 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kaart en zeker die foto met het verhaal erachter, heel mooi. Bedankt voor je deelname aan DCL

  groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Nelleke,
  Wat heb je een schitterend kaartje gemaakt voor je moeder. Leuk dat je spulletjes hebt gebruikt met een verhaal dat maakt een kaartje toch net even specialer. Ik weet zeker dat ze erg blij is met dit kaartje. En je gehaakte bloem is echt heel mooi. Zo knap, ik heb een poging gedaan om te leren haken maar ik heb het tot op heden weer naast me neer gelegd. Ik kan beter omgaan met een schaar en papier.
  Groetjes Mirande

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een bijzondere kaart! En zoveel mooie details met hun verhalen, echt leuk!
  Groetjes
  Aukje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je er een plaatje van gemaakt en dan met dat verhaal erboven wordt het helemaal bijzonder, leuk dat je dat met ons wilt delen Nelleke.
  Groetjes van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je dit leuk gedaan en wat is dit een mooi cadeautje voor je schoonmoeder ik denk dat ze zoiets aparts niet verwacht knap gedaan hoor!!!groetjes Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dit is een mooie kaart
  leuk dat je haar eigen foto hebt gebruikt
  ze zal erg blij zijn met de kaart
  gr.agnes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi verhaal erbij, leuk om oude spullen te gebruiken. Ik heb veel van de oma's gekregen. En zeker om het dan haar te geven. Zo blijft het een beetje in de familie.
  Mooie kaart is het geworden en erg leuk dat je hiermee mee doet aan de challenge van DCL.

  Groetjes, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Nelleke,
  wat bijzonder om een kaart te maken voor je schoonmoeder met allemaal details van je schoonmoeder erop! Dat zal ze geweldig vinden! De foto van haar zelf als peuter is echt super. Zou zo van een knipvel kunnen komen!
  En dat Valenciennes uit België komt. Ik had toch zeker gedacht dat het uit Valencia zou komen.
  Ben benieuwd wat je schoonmoeder zegt als ze deze kaart krijgt!

  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Nelleke,
  Mooie kaart heb je gemaakt! Heel leuk dat je volger bent geworden bij mij! Ik heb eens bij jou komen kijken en vind dat je ook heel mooie kaartjes maakt, zeker de Ot en Sien kaartjes ( ben ik ook fan van)! Ben dan ook volger geworden!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een bijzondere kaart met een mooi verhaal er om heen.
  Schitterend gemaakt.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Nelleke

  Wat een bijzonder mooie speciale kaart heb je voor je schoonmoeder gemaakt met een pracht verhaal over alle details, dat geeft de kaart iets extra's.
  Nog bedankt voor je lieve berichtje op mijn blog, je schrijft dat je ooit eens iets herkenbaars hebt geschreven voor een blad, nu is mijn vraag kan ik dat ergens vinden of opzoeken? Ik hoor het wel van je.

  Lieve groetjes
  Danoesja

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldigggg!!!!! Wat schitterend gedaan en wat leuk dat je ons er zoveel informatie bijgeeft. Ik heb er weer enorm van genoten, zowel van je kaart als van je verhaaltje. TOP!
  Liefs Plony.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kijk en dan vind ik de vintage plaatjes dus wél heel leuk!! want hier staat iemand op die je kent!! Super goed gedaan!!
  Heel mooi geworden en wat een leuk verhaal erbij zeg!
  Fijn dat je meedoet bij DCL!
  Groetjes Cornelie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je verhaal heb ik met veel plezier gelezen. Het is ook wel heel erg leuk om een foto van een bekende te gebruiken. Persoonlijk ben ik van die andere "vintage"plaatjes niet zo kapot, maar dit vind ik wel heel erg leuk. Je hebt er een mooi geheel van gemaakt, super met de zelfgehaakte bloem.

  gr Annerieke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie kaart heb je gemaakt, en leuk dat je er een persoonlijke foto bij hebt kunnen vinden
  groetjes Josje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat is ie mooooooi, eigenlijk zou je een doos vol van zulke kantjes moeten hebben, past ook zo goed bij het papier.En dan die duif, schitterend.
  groetjes, Marfien

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Bedankt voor het delen van dit prachtige verhaal achter de mooie spulletjes op deze kaart, zo bijzonder! Met de "echte" foto van je schoonmoeder erop is het eigenlijk een soort mini-layout! Ik wens je toe dat je nog lang van de mooie verhalen van je schoonmoeder mag genieten! Groetjes joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtig verhaal achter deze kaart en een heel erg mooi exemplaar. Leuk dat je meedoet bij DCL.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lieve Nelleke,
  Wat een prachtige kaart is dit! Ben er weg van!
  Dank je voor je lieve bericht op mijn blog, Jen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. hoi Nelleke, wat eenlief kaartje is dit geworden, met al die echte nostalgische dingen erop en de gehaakte bloem, echt gaaf hoor. Misschien is dit garen ook wel geschikt om een doily te haken, kijk anders even op mijn blog, ik heb ze net gemaakt, als je het patroontje wilt hebben laat je het maar weten, groetjes en een fijn weekend, Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief