Mijn lijst met blogs

maandag 9 juli 2012

Scheuren en randen krullen.

                              
Ik vind van mezelf dat ik de kaarten te netjes maak. Ik dacht toch eens proberen of het anders kan.
Ik had gelezen dat je de randen mooi kon laten krullen door er met een lotiondoekje erover te gaan.
Of ik te voorzichtig was weet ik niet, het wilde nog niet zo heel goed lukken.
Je kunt het héééél iets zien op het 2e kaartje. Als iemand hier nog tips over heeft?
De gekleurde vakjes heb ik met de hand vastgezet door een stiksteek te borduren.
Een ander kaartje proberen, nu maar eens het scheuren. Dat ging beter. Hier een daar de hoekjes vastgezet met borduurgaren. Ik dacht nu moet ik ook maar nonchalant de randjes naaien.
Of ik dit nu zo geslaagd vind? Het past er als ik er zo naar kijk toch wel wat bij.
Het papier komt van een blokje van Action, het leuke daarvan is dat je allebei de kanten kunt gebruiken. Groen is ook niet een kleur die ik veel gebruik, ook dat is al knap van mezelf dat ik dit gebruik al zeg ik het zelf, haha.

Met deze 2 kaarten wil ik meedoen met de liftchallenge en srapcardschallenge. Toen ik net even keek bij de srapcadschallenge hoe ik deze kon plaatsen zag ik maandag 10 juli staan. Het is toch vandaag de 9e?
Bij de eerste challenge moest er een kaartje gelift worden en bij de 2e challenge moesten er bloementejes en strikjes op. Die zitten er wel op, ook al is het strikje glad gestreken.
Beide kaarten doen mee met beide challengens.
Tot een volgende keer.
Groetjes, Nelleke

24 opmerkingen:

Yolanda zei

Hoi Nelleke, ik vind ze hartstikke leuk hoor. Ik heb dat papier zelf ook! Zou er nooit op komen om het op deze manier te verwerken. Nu dus wel ... ha, ha. Groetjes Yolanda

Anita Meijer zei

Hoi Nelleke, ik vind het helemaal geweldig geworden. Heel mooi weer.
Liefs van Anita

Corrie zei

Ja Nelleke dit is wel weer héél iets anders,om eerlijk te zijn hou ik wel van nette kaarten ze zijn wel leuk hoor maar ik vind dit niets voor jou ,niet boos worden hoor!! het is juist een compliment voor je andere kaarten groetjes Corrie

Nelleke zei

Je mag toch eerlijk zijn? En soms probeer ik wat, en dan kom je er achter dat het niet helemaal mijn ding is. De volgende zijn weer heel anders.
Groetjes,
Nelleke

martina's kaartjes zei

wat een uitdaging ! toch zijn ze beide geslaagd vind ik. het is voor ons altijd de perfectie die we willen nagaan en dat lukt natuurlijk niet altijd, en dat hoeft ook niet (kan ik me ook niet altijd mee verzoenen hoor !).
Maar kijk, eens iets anders proberen is altijd wel een uitdaging die je moet aangaan.
nog veel succes verder met probeersels,
grtjs, martina
x

creaties van kokosnoot zei

Hoi Nelleke.
Ik vind de kaarten erg leuk geworden. Juist omdat de kleuren zo goed bij elkaar passen blijven ze rustig, ondanks je probeersels met scheuren en rafelige randjes.
Groetjes, Els

Dora zei

ik vind beide kaarten erg leuk om te zien. en dat je vind dat je af en toe wat 'nette'kaarten maakt vind ik helemaal niet erg.
die groene kleur hoe je hiermee hebt gecombineerd vind ik wel prachtig net als die vakjes papier en je stiksel.
mooi geheel gemaakt.
soms heb je wel eens dat gevoel dat er iets niet past, maar dat zie ik niet aan deze kaarten.
zo ben je aan het proberen, toch? en dat is ook zo leuk om te doen. gewoon dingen proberen.
en met die tip van die lotiondoekjes....helaas kan ik je hieraan niet helpen want om dat te lezen in je bericht was ook nieuw voor mij.
succes!!
groetjes

Josje zei

Ik vind het wel leuke kaarten hoor Nelleke, groen is ook niet zo mijn ding maar ik betrap me er op dat ik toch vaak groene kaarten maak en die toch goed uitpakken.
Ja zo moet je af en toe is eens iets uitproberen
succes met je challenge
groetjes Josje

Anoniem zei

Wat een schitterende kaarten heb je weer gemaakt mooie kleuren.Ook nog bedankt voor de lieve reactie op mijn geldmapje van ellen en Nelleke jij kan dat ook hoor de uitleg is te zien bij EKEF bij de workshops.Lieve groetjes Joke

Je@net zei

Wat een leuke kaarten, Nelleke. Leuk die verschillende tinten groen.

Marjan zei

Afwisseling is juist leuk en je hebt deze kaartjes mooi gelift! Ook de tinten vind ik mooi gekozen. Dank voor je deelname een de Liftchallenge.

Marfien zei

Hoi Nelleke, Ik heb deze blokjes ook aangeschaft maar nog nooit gebruikt, ik vind deze kaartjes een hele goeie tip, misschien is het papier te dun voor de lotiondoekjes?
Veel succes met scheuren. (wist je dat je andere randjes krijgt door naar je toe af van je af te scheuren?)
Prima gelift trouwens:-)

Unknown zei

het zijn leuke frisse kaarten
ik vindt de 9 vakjes op de eerste kaart erg leuk gemaakt
tip:als je geen edge distresser hebt kan je de randen ook met de schaar ruw maken, water op tafel sprayen , papier erdoor halen en dan modelleren zoals je het wilt hebben
gr.agnes

Nadine zei

Leuk nelleke, dat je jezelf hebt uitgedaagd eens iets anders te doen! Je kaarten zijn zeer geslaagd hoor! Volgens mij hebben heel wat mensen dit papier liggem maar jij hebt het leuk gebruikt! Bedankt voor je deelname!

José zei

Wat een mooie lifts Nelleke! Ik vind ze heel bijzonder. En groen is mijn kleur. Mooie vakjes en leuk de kruissteekjes er tussen. Ook je stikwerk vind ik heel gaaf!
Erg leuk dat je met ons meedoet!
Groetjes, Jose

Scrapcreaties Mirande zei

Hoi Nelleke,
Wat een vrolijke zomerse kaartjes heb je gemaakt. Knap dat je de uitdaging aangaat om papier te gebruiken in een kleur die eigenlijk niet echt favoriet is. Ik kan dat niet zo goed en wanneer ik het wel doe ben ik toch altijd minder tevreden met het eindresultaat. Bedankt voor de tip voor het opkrullen van het papier. Die kende ik nog niet. Ga het ook maar eens proberen maar dan iets minder voorzichtig. hahaha.
Groetjes Mirande

Bep zei

Hoi Nelleke,

Wat een leuke kaarten heb je weer gemaakt en wat een mooie kleuren heb je gebruikt.

Gr...Bep

Danoesja zei

Hoi Nelleke

Wat een vrolijke kaartjes in deze kleur, ik pak ook niet snel naar de kleur groen. Ik vind het gaaf dat je alles lekker uitprobeert.

Mijn mailadres is, danoesja68@live.nl
Deacon is ook gek op voetbal en volgt de competitie ook, maar hij is voor NAC :-)

Lieve groetjes
Danoesja

GerJanne zei

Ha Nel,

wat een leuke kaarten zeg! En dat wat nonchalante vind ik geweldig! Ik vind mijn kaarten vaak ook wat te netjes en probeer soms ook wat met de randjes. Dan doe ik dat met een schaar: wijd open en dan langs de randen schuren. Maar nat maken en dan in model brengen heb ik nog niet geprobeerd....
Je kaarten worden trouwens steeds mooier en inspirerender, weet je dat?

Liefs, GerJanne

Annerieke zei

Je hebt jezelf weer overtroffen hoor, allerlei nieuwe dingen uitgeprobeerd. Van dat lotiondoekje heb ik nog niet gehoord, ga dat ook eens uitproberen. De randjes maak ik wel eens "ruw" met een papierdistresser, kun je ook met een schaar doen, geeft ook een leuk effect. Maar nette kaarten kunnen ook heel mooi zijn, toch? Ik vind het wel erg leuk om te zien dat je andere dingen probeert, super! En deze kaarten...zijn gewoon hartstikke mooi!

gr Annerieke

Janny Jager zei

Wat zijn dit leuke en mooie aarten geworden Nel
Leuk dat je m'n blog bent gaan volgen en voor je mooie reactie
Ook jou ga ik volgen.

Groetjes Janny

Cornelie zei

Ja, groen vind ik altijd wel mooi hoor! maar zo heeft ieder z'n voorkeur!
Leuk dat je zelfs twee keer hebt gelift. Ik heb de fot even dichterbij gehaald en dan zie je het effect beter!
Mooi gedaan, en fijn dat je weer met ons meedoet!

Juisie zei

Ik vind ze leuk Nelleke, ik vind dat speelse juist super! Vooral die losse stiksteekjes op de kaart links zijn gaaf. Leuk om te zien wat je allemaal uitprobeert. Ook al was het misschien nog wat onwennig ik zou zeker niet stoppen met deze stijl, een gescheurd randje of een extra laagje maakt een kaart vaak nèt wat interessanter. Groetjes joyce

Inge zei

Deze kaarten vind ik LEUK!!! En juist ook door het groen! Je randjes zijn goed gelukt hoor :-)