Mijn lijst met blogs

donderdag 22 november 2012

2 kaarten, anders en toch hetzelfde

Dag allemaal,
Mijn dochter Lieke kreeg ooit een boekje en dat heet Muisje Andersom. Wat heb ik dat vaak voorgelezen en nog vind ik het leuk. Ik noemde haar ook wel "meisje andersom", want ze deed de dingen juist wel eens anders. Ik denk dat ze wel een beetje op mij lijkt, want eigenlijk ben ik ook wel zo. Ben ik aan het breien dan maak ik mijn eigen patroon. Zo ook met naaien, wel een patroon gebruiken, maar er mijn eigen draai aan geven.
En dat vind ik nu zo leuk aan de opdracht van DCL: maak een kerstkaart van gewoon papier, en bij Hobbyhome: maak een kerstkaart in niet traditionele kleuren.
Laten zien dat je met hele gewone dingen toch kerstkaarten kan maken. Dat het ook anders kan.
En zo heb ik 2 kaartjes gemaakt: geen traditionele kleuren, ook verschillend, .maar wel hetzelfde thema. De kerstboom heb ik zelf geknipt, en het stemepltje kun je vinden bij Annerieke. Van Marfien kreeg ik de bloemen en de grote ster. Beide dames heel erg bedankt. De bovenste kaart doet mee met:
NKU: Maak een kerstkaart
EHI: Kaart volgens sketch
CB: Kerst met twist
Hobbyhome: Kerst in niet traditionele kleuren
AnMacreatief: Iets met kerst
DCL: Maak een kerstkaart van gewoon papier
 Over deze kaart heb ik lang zitten na te denken wat en hoe te maken. Bij MCSC is de challenge maak een wit-zwart + 1 kleur kaart. Uiteindelijk is het kraft geworden, want dat vind ik geweldig papier. Een tekst op de kaart geprint van Mahatma Gandhi, met versamark gestempeld en wit embossingpoeder gebruikt. Zwart papier eronder en op een witte kaart geplakt. (al zie je dat niet zo heel goed)
Een sterretje met zwarte nagellak zwart gemaakt. Lieke bedankt voor je nagellak!
Ik heb nog een vraag. Ik heb nu een paar keer embossingpoeder gebruikt, maar wat ik moeilijk vind is om alle poeder die er niet op hoort te liggen er moeilijk afgaat. Heeft dat met het papier te maken? Hoe gladder hoe beter? Bij deze is het wel goed gelukt, maar bij de andere kaarten die ik ook gemaakt heb zie je resten poeder. Tips zijn altijd welkom.
Deze kaart doet mee met:
MCSC: wit-zwart + 1 kleur.
Less is more: Iets met hardware (metalen sterretje)

Bedankt voor het kijken en reacties elke keer. Heel erg leuk.
Tot ziens! Nelleke



49 opmerkingen:

Carola zei

Leuke aparte kaarten Nelleke. Heel mooi die tekst op de 2e kaart.
Groetjes Carola

Corrie zei

Prachtige kaarten weer Nelleke, wat dat poeder betreft misschien kan je het in de keuken met je heattool er af blazen in de gootsteenbak hè anders zit het overal, ik weet het ook niet hoor!!!!. Misschien heb je er iets aan.
Lieve groetjes Corrie

Helen zei

wat een vrolijk kerstkaartje en de tweede is ook erg mooi. Gezellig dat je meedoet aan onze challenge bij Anmacreatief. Groetjes, Helen

hobby hip en happening zei

Wat een leuk achtergrond verhaal Nelleke en zo komen je mooie kaarten tot stand, ze zijn weer erg mooi geworden. Wat betreft het embossingpoeder; ik tip altijd even tegen de achterkant van het papier, zoals je knikkerde (heel lang geleden haha)dan valt het teveel aan poeder er af, groetjes en succes met het poeder en de challenges, Jeannette

Anita Meijer zei

Wat zijn allebei je kaartjes super geworden Nelleke, en wat kan je toch lekker schrijven, heerlijk om te lezen. Dan gaat Aniet haar fantasie weer op hol en zie ik je lekker eigenwijs je eigen weg gaan en je voorlezen, dat vind ik nou leuk. Super. Eh over dat embossingspoeder daar kan ik je helaas geen antwoord op geven, dat heb ik nog nooit gebruikt, maar er zijn vast andere blogvriendinnen die je kunnen helpen. Je kaarten zijn top.
Liefs van Anita

Jeannette zei

Had ik toch een heel verhaal neergepend en oeps, alles weg. Je kaartjes zijn weer super en je achtergrondverhaal ook Nelleke. Voor wat betreft de embossingpoeder; ik tik altijd even tegen de achterkant van het papier net als je vroeger( zijn we al zo oud? ) knikkerde, probeer het maar eens. Veel succes met de challenges, groetjes Jeannette

Marlieke zei

Leuke kaartjes. Mooi zo, dat witte engeltje. Bedankt voor je deelname aan MCSC. Over dat embossingpoeder: een keer flink met 1 of 2 vingers tegen ja kaart aan knippen.

Marjan zei

Heel aparte kaartjes! Het kan zeker anders dan op de traditionele manier. Fijn dat je meedoet met DCL.

Chrissie zei

Have you tried using an anti-static bag to rub over the card before you stamp and add embossing powder? It removes any grease which the powder may adhere to. A little talc rubbed over the card prior to stamping also helps.
This is a super card, beautifully simple!
Thanks so much
Chrissie
"Less is More"

Jolanda zei

wat een vrolijke kerstkaart Nelleke:0)
bedankt voor je deelname bij de NKU!
grtz Jolanda

Aukje zei

Leuke kerstkaarten heb je gemaakt, zeg!! Vrolijke kleurtjes en de tekst van de 2e kaart is mooi.

Groetjes
Aukje

Stampidoe@gmail.com zei

Beide kaarten zijn super leuk, Bedankt voor je deelname aan DCL.
Groetjes Yvon

Annemie zei

Heel leuke kaartjes hoor Nelleke, de tekst van het tweede kaartje is ook heel mooi. De kleuren van de eerste kaart vind ik heel positief, spreken echt aan.

Groetjes,
Annemie

Dora zei

mooie kaarten heb je gemaakt. en op deze manier zijn ze echt ook kerstkaarten. knap!
groetjes

Adriana zei

Leuke originele kaarten heb je gemaakt!
Dank-je-wel voor het meedoen met de KERSTchallenge van AnMaCreatief!
Groetjes Adriana

Annerieke zei

Dat herken ik wel Nelleke, ik wil het ook altijd net even anders. Dat is ook het creatieve in ons :-)! Je hebt leuke kaarten gemaakt, vind de CAS kaart erg mooi. Wat leuk trouwens, om mijn eigen tekst terug te zien, bedankt dat je ze gebruikt!

Groetjes Annerieke

Mieke zei

Oooh wat een leuk en lief kaartje! Heel mooi! Fijn dat je met ons meedoet bij MCSC!

Wil zei

Erg leuk om eens iets anders ervan te maken. Het is jou heel goed gelukt hoor Nelleke. Mooie kaarten.

groetjes, Wil

Jen Nelson zei

super little card

thanks for joining us
Jen x
Less Is More

www.hobbyhome-hobbyartikelen.nl zei

Wat een leuke gezellige kaart!
Leuk dat je meedoet met onze challenge.

Lieve groetjes hanneke

Rosalien Zwackhalen zei

Leuke kaarten heb je gemaakt. :)
Bedankt voor het meedoen met de DCL.

Groetjes Rosalien

Bianca van Noort zei

Ja leuke kaarten, leuk dat je mee doet bij MCSC

Marfien zei

Eigenlijk was ik op zoek naar een zoutarm kerst recept, toen ik zag dat je alweer wat geplaatst had. Ziet er leuk uit Nelleke, lekker anders. De kerstboomstans van MD hoef ik niet te kopen zie ik, vind dit leuker. Je CAS kaart is ook erg mooi. En die tekst kan ik ook wel iets mee...
En zo blijven we lekker bezig, Ga morgen nog wat bloemetjes stansen want er moet nog veel gemaakt.
groet, Marfien

Sientje zei

Ik vind hem erg goed geslaagd. bedankt voor je deelname bij MCSC

Jacqueline (Sjakkie) zei

Twee mooie kaartjes! Bedankt voor je deelname aan de challenge van EHI.
Groetjes van Jacqueline

Liesbeth zei

Super gedaan hoor, bedankt voor je deelname bij de NKU.
gr. Liesbeth

Scrapcreaties Mirande zei

Hoi Nelleke,
Wat heb je twee hele mooie kerstkaartjes gemaakt. Wat leuk dat verhaal van muisje andersom. Ik heb dat boekje zelf ook voorgelezen in mijn klas maar nog nooit aan mijn eigen kinderen, dat ga ik toch maar eens doen. Het is inderdaad een erg leuk boekje.
Groetjes Mirande

Unknown zei

Leuke kaart Nelleke. Fijn dat je mee doet met MCSC. O, en Stampin' Up! verkoopt daar iets voor: een embossing buddy. Dat is een zakje met speciaal spul erin, dat wrijf je voor het embossen op je kaart. Zo blijft de poeder plakken waar het hoort en niet op de rest van je kaart. Zoek maar eens naar een filmpje ervan op youtube. Groetjes
Miranda

martina's kaartjes zei

leuke kaartjes, mooi gemaakt ! bedankt dat je zoveel moeite doet om bij mij te reageren, top !
grtjs, martina
x

Mariëtte zei

Je kaartjes zijn weer mooi geworden. Ik tik en blaas altijd het overtollige embossingspoeder eraf. Vooral dat blazen gaat erg goed. groetjes Mariëtte

Janny Jager zei

Hele leuke en aparte Kertskaarten Nelleke.
Allebei even mooi en zo leuk om te zien dat het niet altijd veel hoeft te kosten om iets leuks te maken.
Groetjes Janny

Marjan zei

Leuk zo'n 'andere' kerstkaart !!
Gezellig dat je meedoet bij Hobbyhome

Groetjes, Marjan

Marjan zei

En ook bedankt voor je deelname bij de NKU.

Groetjes, Marjan

Tineke van der Linden zei

Een leuke kaart.
Fijn dat je meedoet bij Hobby Home.
Ik piek altijd aan de onderkant van de kaart of label en tik dan het overtollige embossingpoeder eraf op een A4 wat dan weer in het potje terug kan.
Groetjes Tineke

Heleen zei

Wat heb je een prachtig kaartje gemaakt. Leuk dat je meedoet met de challenge van DCZ.
Lieve groetjes, Heleen

Yolanda zei

Hoi, hoi Nelleke. Even een tijdje geleden dat ik bij je "op bezoek" was. Had en heb het nogal druk. Jij hebt niet stil gezeten zie ik: kaarten met en zonder foto's, taart (Nog van harte, je mag met recht trots zijn op je meiden) en een daarbij behorende kaart, geboortekaartje, geurzakjes .... Wow, jij weet er wel raad mee, leuk hoor. Ik hoop dat ik snel weer even bij je langs kan komen. Groetjes Yolanda

Anneke zei

Leuk bedacht, kraft past inderdaad erg goed bij z/w! Heel mooie kaart voor MCSC.

Marianne zei

Mooi Kaartje!!!!

inge zei

Ze zijn beide prachtig Nelleke en zeker erg origineel. Leuk dat je meedoet bij NKU.

Groetjes Inge

ALIX zei

Hoi Nelleke!
Heel erg mooie kaarten hoor, en succes met de challenges!
De tips van aantikken (poeder) heb je al gekregen. Ik check nog altijd even vóór het gebruiklen van de heatgun, en ev restjes haal ik er mbv een heel klein kwastje vaak nog goed eraf. En heel secuur werken, haha, maar dat doe jij al!
Die Panpastels zijn doosjes met een heel compact soort poeder (lijkt een beetje op chalk), maar is vettiger, en de kleuren lopen heel mooi over Je kunt er papaier mee kleuren.
Met Versamark kun je er op stempelen(die plakkerige stempelinkt)en dan met een sponsje of zo de poeder erover smeren.De stempel wordt dan zichtbaar.
Heel leuk spul!
Succes en groetjes.
ALix

Bep zei

Hoi Nelleke,

Inderdaad 2 verschillende kaart en beide zijn weer apart en dan je verhaal leuk om te lezen.

Gr...Bep

Danoesja zei

Hoi Nelleke

Wat zijn je kaartjes met mooie verhalen weer prachtig, de eerste heel vrolijk en de tweede heel sereen met een mooie tekst. Jij hebt ook wel helemaal je eigen stijl, leuk om te zien.

Lieve groetjes
Danoesja

Unknown zei

Hallo,
Wat een leuke kaartjes heb je weer gemaakt.
Apart.
Grt. Joyce

Crealin zei

Hoi Nelleke,

je bent weeral 2 leuke kerstkaarten rijker.

Fijn dat je meedoet met de kerstchallenge bij AnMaCreatief!

Groetjes,

Lins

Aartje zei

Hallo Nelleke, wat een mooie kaarten heb je gemaakt. Ik vind vooral die op kraft in al zijn eenvoud prachtig. Ik tik ook even op de achterkant van het papier om het laatste los te tikken. Je zou ook eens op you tube naar het filmpje van Nicole Verkooijen hierover kunnen kijken. http://www.youtube.com/watch?v=T0AmZkQGo5I (hoop dat de link zo werkt. Zij geeft ook nog wat tips.
groeten, Aartje

Marga50 zei

Wowww een hele mooie kaart heb je gemaakt. Bedankt voor je deelname bij N.K.U. Groetjes Marga.

creaties van kokosnoot zei

Mooie kaartjes.
Mijn tip bij het gebruik van embossingpoeder: naast het tikken op de kaart een klein kwastje gebruiken en daar het overtollige poeder mee wegvegen.

Marianne zei

Hij is beeldschoon.
Dank je wel voor het meedoen bij NKU.
Liefs, Marianne

Ans S. zei

Twee prachtige kaarten, beide heel verschillend, de bovenste lekker vrolijk van kleur en de onderste heel stijlvol.

Groetjes Ans