Mijn lijst met blogs

maandag 26 november 2012

XMAS

Hoi allemaal,
Wat een tips en opmerkingen kreeg ik op mijn vorige kaarten. Lief dat jullie zo reageren. En ik ben wat wijzer geworden....... Velen hadden het over het tikken tegen de kaart, dat deed ik ook wel, maar toch bleef er heel iets poeder op liggen wat ook gaat smelten als je het verhit. Chrissie van Less is More had het over een blokje wat je voor het embossen over het papier moest wrijven en ook had ze het over talkpoeder. Ik had het wel vertaald uit het engels, maar begreep het nog niet helemaal. Miranda van Stampinutopia, schreef dat dit een embossing buddy heet en dat zij dit verkopen. Het papier is statisch en daarom blijft er soms wat poeder op liggen. En met zo'n buddy blijft het poeder alleen liggen op de plek waar het hoort.  Dat is het dus! Mijn gedachte dat het papier glad moest zijn was zo gek nog niet. Op internet las ik later ook dat je dit met een antistatisch brillendoekje kunt doen. En dat een embossingbuddy al een paar jaar in Nederland te koop is. Je moet het maar weten. Ik ga het zeker proberen, en als dat onvoldoende effect heeft haal ik zo'n embossingbuddy!
Dames heel hartelijk bedankt!
Nu dan deze kaart. Het was meer werk om deze te bedenken dan te maken. De basis is een witte kaart, daarop zwart. Een kerstboom uitgestanst, een glimmend randje er op, wat glinstersteentjes op de kerstboom en klaar is de kaart. Leuk om er zo wat te maken, zeker als je niet veel tijd hebt. Dus misschien heeft iemand hier nog wat aan om nog even snel wat kaartjes te maken.
Deze kaart doet mee met de challenge van Less is More: Glamour and glitz.
Er is een nieuwe CAS challenge blog. Ga eens een kijkje nemen bij Addicted to CAS.  En ze geven een geweldige candy weg!
Tot woensdag dan is het weer tijd voor het kleurenkaartteam en dan geen CAS kaart.
Groetjes, Nelleke

18 opmerkingen:

Anoniem zei

Nelleke wat een prachtige kaart heb je gemaakt.Groetjes Joke

Anita Meijer zei

Hij is prachtig Nelleke, heel sfeervol en snel klaar. Top.
Liefs van Anita

Aartje zei

Nelleke, wat ontzettend mooi gedaan. Ik ben jaloers op je mooie creaties.
groeten, Aartje

Karin zei

Mooi en stijlvol kaartje, perfect geschikt voor LIM! Ik heb juist ook het nieuwe blog Addicted to CAS tegengekomen!
Groetjes

Wil zei

Wat een mooie kaart Nelleke, zo snel en zo mooi. Hoe doe je het toch steeds hahaha

groetjes, Wil

Jeannette zei

hallo Nelleke, eerst even reageren op dit kaartje "less is more" is hier zeker op van toepassing, maar daarom niet minder mooi, goed van je om met zwart en wit te werken, heel mooi. En wat leuk al die reaktie's op je vorige berichtje, zo doe je nog eens ideetjes op en wij dus ook, die van dat brillendoekje zal ik ook eens uitproberen, bedankt voor het delen, groetjes Jeannette

Janny Jager zei

Hele mooie en stijlvollle Kaart Nelleke.
Groetjes Janny

martina's kaartjes zei

fijn dat we zo van elkaar kunnen leren he ?
deze kaart is wel heel mooi en leuk !
grtjs, martina
x

Riannerizanti.blogspot.nl zei

wat een verhaal heb zeker iets gemist ,maar ik vind je kaartje heel mooi .en de korreltjes poeder haal ik weg met een kwastje.
groetjes Rianne

Corrie zei

Ik heb je verhaal zitten lezen over de embossingpoeder, meisje zou je niet gewoon je letters van het internet afhalen als het zo moeizaam gaat?
Dit kaartje mag er weer zijn hoor, prachtig
Lieve groetjes Corrie

Chrissie zei

Simple, but lovely!
Thanks so much for joining us this time Nelleke.
Chrissie
"Less is More"

Marga50 zei

Een mooie kaart heb je gemaakt. Groetjes Marga.

Janny's Cards Creations zei

Mooie kaart is dit geworden. En als ik ook nog een advies mag geven ik gebruik er een kneedgum voor in iedere boekhandel te koop. Gebruik ik ook om overtollig fotolijm mee weg te halen als het al een beetje droog is. Groetjes Janny

Annerieke zei

Nu ik dit lees...ik heb in filmpjes(die ik momenteel regelmatig kijk ;-) ) wel zo'n buddy gezien...maar nu weet je het al. Ik sta daar niet zo bij stil, probeer het liever altijd met "gewone" dingen op te lossen. Je kaart is mooi eenvoudig, vind dat tegenwoordig weer erg mooi, het eenvoudige.

Groetjes Annerieke

Jen Nelson zei

fab little christmas card nelleke

thanks so much for joining us this week

Jen xx
"Less Is More"

Ans S. zei

Wat een prachtige chique kaart.

Groetjes Ans

Danoesja zei

Hoi Nelleke

Een heel mooi kerstkaartje met deze glimmende kerstboom, en daar houden we van met kerst.......laat alles maar lekker glimmen en schitteren.

Lieve groetjes
Danoesja

Yvette zei

Wat een prachtige, elegante kaart! De tip van het brillendoekje werkt, ik gebruik het altijd :)
grtjs,
Yvette