Mijn lijst met blogs

donderdag 9 januari 2014

Kerstkaart met een verhaal en moeders mooiste december

Dag allemaal,
Wederom een kerstkaart met een verhaal. Met medeblogster Marfien heb ik een bijzonder contact. Dat kan ik echt wel zeggen. We kenden elkaar helemaal niet, nou ja nu dan door het bloggen. We wonen ook mijlenver van elkaar vandaan, zij ergens in Zeeland ik in het Oosten. Vorig jaar stuurden wij elkaar de omslag van liturgieën van de kerst. In mijn doos kerstspullen had ik deze bewaard. Ik meende dat Marfien de opmerking gemaakt had dat die eigenlijk wel wat groot was. Niet voor mij, ik zag er wel wat in. Eigenlijk was ik het plaatje helemaal vergeten tot ik hem bij toeval tegen kwam. En ik had gelijk het plaatje voor een kaart klaar. Ik had namelijk net dat blokje papier gekocht met prachtige blauwe kleuren erin. Meer was niet nodig, de naaimachine, een strik en een beste wensen stempel was voldoende. Natuurlijk stuurde ik die naar haar....... In mijn kerstkaarten zat een gedichtje wat ook op mijn nieuwjaarskaart staat. (zie bericht 1 januari) Groot was mijn verbazing toen ik een envelop kreeg van haar met..... een kaartje met de liturgieomslag van haar van vorig jaar en een kaartje ook met een tekst over muziek.... Hoezo toeval?  Ook bij de chevrons van gisteren een reactie: eigenlijk was ik dat ook van plan.... Omdat ik deze nog niet geplaatst had, nu dan omdat het donderdag kerstkaartendag is, en ik dit bijzondere verhaal met jullie wil delen.
Challenge: Yvonnes 52 weken kerst.
 
Bij Moeders mooiste wil ik deze creatie mee laten doen. Een geweldige uitdaging om te maken met veel positieve reacties van bloggers en mensen uit onze omgeving. Zie hier.
Dat was het weer voor vandaag, tot morgen dan kom ik met het kaartje waar ik bij GerJanne aan begonnen ben.
Groetjes, Nelleke

24 opmerkingen:

Wilma zei

Wat een BIJZONDER verhaal Nelleke met een heel MOOI kerstkaartje.
Ook het verhaal van de kandelaar voor "MOEDERS MOOISTE" heb ik nog een keertje gelezen. Ik vind het heel erg LEUK dat je meedoet.
Liefs Wilma ☺☺☺

!neke zei

Heel mooi Nelleke! Een mooi verhaal!

Marfien zei

Nou als het een beetje lukt ben ik ook de eerste die reageert :-) Een deel van de andere plaatjes van de liturgieën zijn gebruikt door mede gemeenteleden en zijn verzonden naar Zuid-Afrika. Van de muziekkaart ben ik vergeten een foto te maken, dus die kan ik niet laten zien.
Toen mijn schoonzusje net na de kerst langskwam riep ze ineens: Hé dat plaatje hadden wij deze kerst op onze liturgie, hoe kom je daar aan?
( Ook het verhaal van de andere foto's vonden ze heel bijzonder)
Wat hebben wij toch veel blogplezier.

groetjes, Marfien

Ingrid Reyners zei

Wat leuk zeg Nelleke dat je zo'n bijzonder contact hebt met Marfien, en dat jullie zonder het van elkaar te weten toch op dezelfde golflengte zitten, heel bijzonder, ik vind het verhaal bijzonder Nelleke, maar ook het kaartje wat je hebt gemaakt, heel mooi! (vooral als je weet dat er ook iets bijzonders achter zit), dat mooie blauwe papier komt nu heel goed van pas. groetjes, Ingrid.

GerJanne zei

Ha Nelleke,
wat is dat toch leuk van het bloggen , he, die klikjes terwijl je elkaar nog niet in het echt hebt gezien kun je de leukst contactje hebben.
Het is niet dezelfde waar wij het over hadden, trouwens. En het is een heel mooi kaartje geworden!
Hee enne, heb je nu alweer papier gekocht??? ;-)
Groetjes,
GerJanne

Corrie zei

Hallo Nelleke, ik geloof dat je tegen Gerjanne hebt gezegd dat je ook geen papier zou kopen, of heb ik dat mis, uit haar reactie haal ik dat.
Je kerstkaart is in ieder gaval weer een plaatje om te zien.
Het is zo leuk om te bloggen, ik heb al aardig wat bloggers ontmoet, dat vind ik er ook zo leuk aan.
Lieve groetjes,Corrie

Rosina zei

Heel mooi je verhaal Nelleke...zo zie je maar hoe bijzonder bloggen kan zijn ...heel leuk dat het zo klikt tussen jullie...
Een prachtig kaartje...leuk plaatje van die kindertjes rondom de aardbol...
ook je Moeders Mooiste inzending is GEWELDIG!!!

groetjes Rosina

Aartje zei

Wat een bijzonder verhaal Nelleke, wat ook nog eens een mooie kaart opleverd.
Groeten, Aartje

lenywim35 zei

Net als Rosina, vind ik je verhaal heel sprekend als herkenbaar. Het is ook een prachtkerstkaart geworden. Zo hoort het ook he> We zijn allemaal op 1 wereld, 1 zon, 1 hemel, 1 aarde. Wie maakt nu uit waar wie hoort? Laat ons naar de kinderen luisterem. Die spreken overal 1 taal. gr leny w
PS. Je gedichtje kwam aan recht in ons hart.

Diny zei

Wat een prachtig verhaal Nelleke.....en wat leuk dat het ook nog eens een prachtige kaart opleverde. Dat is het mooie van het bloggen.Ik vind het heel bijzonder. Je moeders mooiste is ook echt heel erg mooi!

Groetjes en tot gauw weer,
Diny

Helen zei

Mooi verhaal en prachtig kaartje. Groetjes Helen

Jeannette zei

Ze zeggen weleens dat toeval niet bestaat, nou ik wil hiermee niet beweren dat het bewijs is geleverd, maar bijzonder is het in ieder geval wel dit hele verhaal, de kaart is prachtig en geeft eigenlijk de wereld aan zoals die zou moeten zijn; iedereen verenigd. Overigens ook terecht dat je je kandelaar (ook al met een verhaal) opgeeft voor moeders mooiste, groetjes Jeannette

Lenie zei

wat een prachtige kaart en wat leuk om zo contact met elkaar te hebben.
Je kandelaar is ook prachtig.
groeten Lenie

Claudia's kaartjes zei

Hoi,

Mooi verhaal en schitterende kaart. Heel mooi.

grtjs
Claudia

Joanne kramer zei

Wat een mooie en nette kaart! Die stiksels en mooie strik maken hem helemaal af! groetjes Joanne

Anita van Merode zei

Dat is echt toevallig ja. Mooi verhaal. En een mooie kaart.
Groetjes Anita

Annemie zei

Een prachtig kaartje Nelleke, heel leuk met de stiksels.
En wat een leuk en apart verhaal...

Lieve groeten, Annemie

Misseke zei

Prachtig kaartje Nelleke - super met die stiksels - heel mooi gedaan.
Ook een bijzondere kerstkaart - de ideale wereld, gaan we het ooit meemaken? Een mooi verhaal - het mooie van bloggen ;)

Groetjes,
Misseke

nans'creablog zei

Ziet er prachtig uit Nelleke. Mooi gemaakt.

Groetjes,
Nans

Dora zei

inderdaad....en toeval bestaat niet, hé. wel ontzettend leuk dat het zo samenkomt.
mooie kaart!!

Hermien zei

Dat is toch wel wat het bloggen speciaal maakt of niet dan Nelleke, ik vind dit een hele leuke afbeelding die prachtig op je kaartje staat

Groetjes Hermien

Gerrina zei

Grappig zoals je op een lijn kunt zitten met iemand die je nog niet ontmoet hebt... Mooie kaart! Fijn weekend, Gerrina

Henriëtte zei

Wat een mooie kaart met een prachtig verhaal erbij.

groetjes Henriëtte

Janny's Cards Creations zei

Prachtig maar toeval bestaat toch niet en heeft een rede. Groetjes Janny