Mijn lijst met blogs

donderdag 27 februari 2014

Carnaval en kerst

 
Allereerst wil ik jullie bedanken voor alle leuke reacties op mijn kaart van gisteren. Het blijkt dat er meer zijn die  merken dat kaarten maken en kletsen niet zo goed samengaat. Ook reacties van: je hebt hem toch zelf gemaakt, en iemand beschreef inderdaad het gevoel wat ik had toen ik met deze kaart bezig was. Goed opgemerkt. Inmiddels begint het weer wat te borrelen en heb ik al wat ideetjes....
Bij Nadia begint vandaag de laatste challenge. Zoals jullie op haar blog kunnen  lezen stopt ze ermee. Jammer, ik heb altijd met veel plezier mijn voorbeeldkaarten gemaakt. Dit keer is het thema carnaval. Iets wat te maken heeft met carnaval, feest, clowns, ballonnen, drank enz.  Nou heb ik niet zo heel veel met carnaval. Dat beperkt zich tot het kijken naar de optocht, de grootste in de regio Deventer-Zutphen -Apeldoorn waar we wonen. Dat is altijd heel gezellig, de hele buurt loopt uit en ook altijd veel te vroeg ga je daar naar toe. Voor ons een 800 meter lopen en als je dan al die mensen ziet gaan denk je dat het de hoogste tijd is en ga je zelf ook op pad. Die tijd wordt opgevuld door te praten met buurtgenoten, dus eigenlijk is het wel een heel sociaal gebeuren geworden. Toen de kinderen klein waren gingen ze op dinsdagmiddag Foekepotten. Nou dat was ik helemaal niet gewend van huis uit, ik wist niet eens wat het was. Dat leerde ik snel. Nooit vergeet ik die eerste keer, toen we hier net woonden dat de kinderen aan de deur kwamen. Mijn oma en opa die toen toevallig op bezoek waren wisten het wel en in allerijl werden er chocolaadjes ed opgeduikeld. Onze kinderen gingen later verkleed met de buurkinderen langs de deuren, vooral de oudere mensen vonden het geweldig dat je kwam. Omdat wij wat achteraf wonen gingen er een paar moeders mee, en na afloop was het bij 1 van hen patat of pannenkoeken eten. We maakten er ons eigen feestje van.  Daar kijken wij ook erg leuk op terug.
Nu dan de kaart. Ik vond nog plaatjes van clowns en toen was dit kaartje snel geboren. Papier uit een blokje van het Kruidvat, vlaggetjes van restjes en een paar bloemen erop. Al met al een vrolijke kaart geworden.
Challenges:
Een Hoop Inspiratie: kaart zonder tekst.
 
Vandaag nog een kaart want het is weer donderdag en tijd om een kerstkaart te plaatsten. Dit is een wat makkelijke kaart, ik zal maar zeggen dat ik nog een beetje in de gemakkelijke modus zit. Heerlijk is dat soms dat je niet altijd zoveel na hoeft te denken. Het komt uit het boek mijn Hobbykaart van Studio Light. Er mijn eigen draai aangegeven, door niets over de vogels heen te plakken, laat ze maar zien want ze zijn erg lief en  leuk. Er verder nog meer vogels bijgeplakt, een randje gestikt en een touwtje en wat sterretjes gebruikt.
Challenge:
Tot een volgende keer.
Groetjes, Nelleke

33 opmerkingen:

Claudia's kaartjes zei

Hoi Nelleke,

Je kaarten zijn weer supermooi. Ja, zelf zegt carnaval mij ook niet veel. De kids wel, hoor. Die zijn in de wolken omdat het morgen carnavalfeest is in school.

grtjs
Claudia

GerJanne zei

Hoi Nelleke,
ik had het nog niet gelezen bij Nadia! Jammer dat ze ermee stopt. de kaart voor carnaval is erg leuk en vrolijk. Wij zijn natuurlijk wel bekend met carnaval, na 10 jaar Zuid-Limburg. Alleen heb ik daar de foekepot nooit meegemaakt hoor.
De kerstkaart is ook weer erg mooi en goed bedacht! Wat een leuk papier.
Dank je wel voor het meedoen bij EHI!
Groetjes,
GerJanne

Hermien zei

Hallo,

Wat een leuke kaarten Nelleke de carnavalskaart is zowel feestelijk als lekker kleurrijk net als het feest zelf! Hier gaat vanaf morgen de schakelaar op carnaval en samen met de kinderen en vrienden hopen we er weer een leuk feestje van te maken.

Groetjes Hermien

Bea zei

Zijn 2 leuke kaarten Nelleke, leuk zo met dat clowntje in pyramide vorm, doet me denken dat ik ook nog van die plaatjes moet hebben, dus maar even op zoek gaan....

groetjes Bea.

Corrie zei

Mooie kaarten heb je gemaakt Nelleke, ach wie weet komt er weer eens iets anders op ons pad.
Lieve groetjes,corrie

Rosina zei

Een heel vrolijk carnavalskaartje Nelleke .....heel leuk dat vlaggenlijntje ook de kleurtjes zijn TOP...net als het onderste kerstkaartje waar veel vogeltjes op te zien zijn...
Hier in het Zuiden zitten we wel midden in de carnaval....maar wij kijken alleen maar naar de optocht in het dorp bij ons....en verder komen de kleinkinderen slapen omdat de papa's en mama's wel graag eens lekker los willen gaan....

groetjes Rosina

Hanny zei

De vrolijkheid spat van je bovenste kaartje af, een echt carnavalskaartje, leuk! ik heb genoten van je verhaal en herken er wel wat van. Je onderste kaart is ook een schatje, zo leuk met die vogeltjes.
Fijn dat je dochter vrij is en dat jullie samen kunnen knutselen, zo gezellig.
Liefs Hanny♥
http://tierelantijntjes.blogspot.nl

Gerrina zei

Wat jammer voor je dat Nadia er mee stopt... Dat Carnavalskaartje is natuurlijk hier helemaal op z'n plaats en zo'n vrolijke helemaal! Je kerstkaart vind ik mooi; lekker vrolijk ook! Geniet van de Carnaval! Groetjes, Gerrina

Unknown zei

je kaarten zijn heel mooi

groetjes tonnie

Penny zei

Great take on our sketch! I love the clown! Love your color palette, DP, stitching, and embellishments! Thanks so much for sharing this with us at Friday Sketch! Hope to see you again soon! :^)
Hugs, Penny

cristel zei

Je hebt weer twee prachtige kaarten gemaakt en ach makkelijk moet toch kunnen als als jij hem mooi vindt en wij ook is dat prima.
Grtjs

Mariken zei

Twee heel verschillende kaarten, maar allebei hartstikke leuk!
Groetjes, fijn weekend, Mariken

Joanne kramer zei

Je kaart is vrolijk!! Ze gaan er in ieder geval feestelijk uit! maar het is jammer dat het blog stopt. Je kerstkaart is heel erg mooi!!! Prachtig! groetjes Joanne

jolanda zei

hele leuke kaartjes

Henriët zei

Je carnavalskaart is erg vrolijk. Hier in de buurt wordt er niet aan carnaval gedaan. Zijn we daar in het hoge noorden toch te nuchter voor?? Foekepot ken ik niet maar lijkt volgens mij wel op Sint-Maarten dat hier 11 november gevierd wordt.
Ook je kerstkaart is mooi. En het zou inderdaad zonde zijn om iets over de vogeltjes heen te plakken!
Groetjes van Henriët

Marfien zei

Een hele vrolijke kaart, ook leuk voor een ziek kind (Clini Clown)
Je kerstkaart vind ik feestelijk.

Ellen zei

Geweldig leuke kaarten Nelleke...de clown maakt je vrolijk en de vogeltjes hadden voor mij een hoog wow-effect....leuk gedaan meis!
Gezellig stukje sentiment wat je schreef...leuk hoor.
Liefs Ellen

marja kenter zei

Hier staat ons huis ook bol van het carnaval. Onze oudste dochter komt hier al 2 weken aan haar kostuum naaien omdat ze klein behuisd is en geen tafel heeft. Mijn kleindochter vroeg daarom: Hoe eet je dan??? Nou ja, "gewoon" bord op schoot. Maar dit even terzijde. In Zwolle wordt ook volop carnaval gevierd en het is volgens mijn familie erg leuk. Ik fungeer een beetje als taxi (alleen brengen hoor) en verder kan ik lekker mijn gangetje gaan.
Je carnavalskaart spettert behoorlijk, leuke kleuren, echt carni zoals mijn dochter zegt.
Kerstkaart is ook erg mooi.
Goed weekend en groetjes Marja

Ans Gilbert zei

Hoi Nelleke,
Wij hadden in Brabant geen foekepot maar een rommelspot, gemaakt met een varkensblaas en een blik, met een stokje erdoor..en dan gingen we langs de deuren om snoep op te halen..Jammer dat Nadia stopt, je laatste kaart is keimooi, leuke clown, lekkere felle kleuren..en je kerstkaart ziet er prima uit toch ?? mooi gedaan, fijn weekend, liefs Ans

Henriëtte zei

Mooie kaarten Nelleke.

groetjes Henriëtte

Anoniem zei

Wat een vrolijk carnavalskaartje! En het kaartje met de vogels is echt super!
groetjes, Bernadet

Misseke zei

Prachtige kerstkaart Nelleke - super gedaan. Ook je carnavalskaart is super gedaan, heel leuk.
Groetjes,
Misseke

Marjan zei

Ik heb als echte Randstatter ook niks met carnaval. Toen mijn schoonouders in Tilburg woonden wel een keer een mooie optocht gezien, maar verder...
Je twee kaartjes vind ik erg gaaf. Het carnavalskaartje zo lekker vrolijk met het leuke clowntje en de mooie kleurtjes en je kerstkaart is prachtgi met de mooie rode vogels en de kleurencombinatie rood/blauw!

nans'creablog zei

Je kaartjes zijn Nelleke. Ik vind ze geweldig.

Groetjes,
Nans

Diny zei

Twee totaal verschillende kaartjes Nelleke....maar ze zijn allebei erg leuk hoor!

Groetjes Diny

Riannerizanti.blogspot.nl zei

nou ik kende het ook niet hoor foekepotten hier in het zuiden vieren we wel carnaval al doe ik dit jaar niet mee ,kan niet goed meer tegen de drukte.
maar je kaartjes zijn weer heel leuk.
Liefs Rianne

Aartje zei

Hallo Nelleke, 2 prachtige kaarten. De een lekker vrolijk en de andere sfeervol. Erg mooi gedaan. En ik heb ook helemaal niets met carnaval, ga zelfs niet naar de optocht.
Groeten, Aartje

Erica ♥ zei

Een hele leuke en vrolijke kaart, en leuk dat je meedoet bij EHI !
Je kerstkaart is ook super ☺

Een heel fijn weekend met heel
veel leuke dingen en knutselen.

Veel liefsss van Erica ☼
{Heidebloempjuh}

martina's kaartjes zei

heel erg leuke en lieve kaartjes,
fijn weekend,
grtjs,martina
x

martine zei

Hallo Nelleke,
2 hele mooie en vrolijke kaartjes
heel fijn weekend
groetjes martine
http://kaartenparadijsje.blogspot.com

Ingrid Reyners zei

Wat een leuk en vrolijk carnavalskaartje heb je gemaakt Nelleke, leuk om te lezen dat jullie wel een optocht hebben, en dat jullie ook daarbij je eigen feestje maken, zo is carnaval hier ook, je bouwt gewoon je eigen feestje, samen met een paar honderd andere mensen!, maar ik ben bijna altijd buiten, op straat is het te doen.
Je tweede kaartje met de vogeltjes is ook erg leuk geworden, leuke kleuren, waarom moet je het jezelf zo moeilijk maken als makkelijk ook heel goed kan. Groetjes, Ingrid.

Renate zei

Leuke kaartjes! Bij ons beperkt de carnaval zich ook tot het kijken van een optocht. Wel grappig om te lezen dat iedereen zo z'n eigen manier heeft om carnaval te vieren.

-xies- Renate.

Miranda Mols Stampin Utopia zei

Carnaval heb ik een gruwelijke hekel aan(vreemd he met mijn Maastrichtse bloed), maar je kaartje met de vogels is prachtig.