Mijn lijst met blogs

donderdag 4 september 2014

Kerstkaart en vraag

Het is al niet zo vroeg meer, maar nog steeds donderdag. Woensdag kon ik nog net voor zwemmen en werken het kaartje plaatsen voor Yvonnes 52 weeks of Christmas. Vandaag was ik de hele dag op pad en moest vanavond nog even boodschappen doen. Dit omdat morgenavond bij ons in het dorp het Klompenfeest losbarst, 3 dagen lang feest. Morgenavond is er ook een mini triatlon waar alleen al van mijn familie 11 mensen meedoen. Lekker sportief allemaal, een aantal doen jaarlijks mee met de triatlon in Holten, nu kunnen ook de jongsten meedoen. Het is door de niet al te grote afstanden laagdrempelig. Ze hebben elkaar enthousiast gemaakt. We gaan het beleven.
Mijn kaartje is ook het voorbeeldkaartje bij Yvonnes blog. Het papier komt uit een blokje van Marianne Design en heet Wintertime. Een aantal van jullie zal het ook vast wel bekend voorkomen, want ik zie wel meer kaartjes met dat papier. Nu dan mijn vraag. In het overigens schitterend blokje zitten prachtige velletjes papier. Ook deze is echt heel erg mooi. Maar hoe doen jullie dat? Het is het enige velletje papier waar wat groen in zit, waar past het dan bij? Bij de andere velletjes vind ik het niet echt passen. Of ben ik dan te pietluttig, ik weet het niet. Ik ben benieuwd hoe jullie dat doen.
Verder is het kaartje wel duidelijk dacht ik zo. Het randje heb ik gemaakt met mijn scorpal, het geeft op effen papier denk ik nog leuker effect. Mooi voor CASkaarten ook.
Challenges:
52 cct: sketch
Crafty hazelnuts Christmas challenge: Iets van een persoon op je kaart.
Christmas Card Challenge: alles mag
groetjes, Nelleke

26 opmerkingen:

Cora Schram zei

Hoi Nelleke, eerst; je hebt een prachtig kaartje gemaakt. Helemaal top!
En weet je, ik zoek eerst uit met welk plaatje ik ga werken, en zoek dan mijn achtergrondpapier en de rest uit. En kerst is toch niet alleen rood en groen. Ik heb wel eens een jaar heel veel roze en paars gebruikt. Ligt er maar net aan welke plaatjes ik heb, en welke inspiratie er boven komt borrelen.
Succes ermee.

Groetjes Cora

Corrie zei

Hoi Nelleke
Meestal zijn de blokjes papier wel op elkaar afgestemd, ik vind het daarom wel raar dat je zegt dat ze niet bij elkaar passen.
Ik zal een zaterdag eens kijken in de hobbywinkel hoe het blokje eruit ziet.
Ik vind je kerstkaart prachtig, meer heeft hij niet nodig.
Lieve groetjes,Corrie

Ans Gilbert zei

ik heb het blokje niet, dus heb ik even gegoogked, zo op 't oog, zijn 't wel mooie papiertjes maar om samen te gebruiken...nou nee..
je kaartje zier mooi ui, wat een leuk plaatje, liefs Ans

Trijntje zei

Hoi Nelleke. Heel herkenbaar. Anale velen uit die blokjes passen niet bij elkaar. Er zitten altijd verschillende in. Maar danheb ok nog wel weer iets anders in de bak....... Dat zoeken is altijd het meeste werk .het ias altijs weer een hele uitdaging. alles mooi bijpassend!. Bij jou is het weer goed gelukt. Groeten Trijntje

lenywim35 zei

Het gebeurt eigenlijk bij ieder blokje wel, dat sommige echt niet bij elkaar passen. Dan maar tussen oude velletjes zoeken en meestal komt het wel goed. Maar dat zoeken brrrrrrrrr. gr leny
Trouwens je kaartje is super en die lijn staat gaaf.

lenywim35 zei

Jaa Cora, en ook een beetje in welke MOOD je zit. gr leny w

Gerrina zei

Mooi en lekkere strakke kaart! Als ik echt niets heb dat past, maak ik zelf een achtergrond met stempels of stencils en inkt (soms alleen de randen als ik iets mat) en als ik het goede papier niet heb, ga ik met inkt lichtjes over een stuk waarvan ik het design wel mooi vind... Succes en Groetjes, Gerrina

Rosina zei

Je kerstkaartje is heel leuk Nelleke...ik had het op het kerstblog al bewonderd...en jij heb ook een leuke sketch uitgezocht om met de challenge mee te doen...Ik werk heel graag met een sketches en ja het papierprbleempje van jou is heel herkenbaar, ik probeer het dan met cardstock op te lossen...die dan geembost wordt of zo ...of de tip van Gerrina hierboven...is ook een heel goed idee...Zo zie je maar Nelleke, we denken allemaal met je mee...
Ik wens je een leuk sportief weekend toe....Wij gaan zondag naar een oldtimershow in Acht....hopelijk blijft het dan droog...
groetjes Rosina

Marfien zei

Als jij een kaartje plaatst lig ik al op een oor :-), leuk idee, het plaatje in de ster. Voor mij hoeven niet alle velletjes te combineren, kan maar in heel weinig blokjes en matten of met inkt bewerken lost al veel op, het is ook geen kerstblokje.

Misseke zei

Prachtige kerstkaart is het geworden Nelleke - supermooi gedaan.
Het is een wat ik zou bestempelen als een moeilijk papierblokje - als ik er zo eentje heb ga ik de papiertjes vaak combineren met een embossfolder bewerkt met distress.
Veel plezier dit weekend!
Groetjes,
Misseke

Joanne kramer zei

Wat een mooie kerstkaart! tja...dat papier. Soms is het gewoon lastig! groetjes Joanne

Peanut zei

What a beautiful card, Nelleke. That image is truly adorable. Thanks for joining our August Pick A Previous Sketch challenge at 52 {C}CT. Have a lovely day!
hugs, Asha

Jacqueline zei

Hi Nelleke - another beautiful card from you this week - your star is gorgeous - thanks for playing along this week at 52CCT - Jacqueline xx

Claudia's kaartjes zei

Hoi Nelleke,

Wat een gave kaart. Heel mooi.

grtjs
Claudia

Hanny zei

Hee das vreemd, dacht gereageerd te hebben maar zie het er niet bij staan. Wellicht op het blog van 52weeks zelf. Nogmaals even zeggen dat het mooi is dan haha, leuke kaart Nelleke en ik heb dat papier niet dus kan je niet helpen. Wat leuk zulke sportieve familie, dat wordt een gezellig weekend dus, geniet er lekker van met dit mooie weer.
liefs Hanny♥,
http://tierelantijntjes.blogspot.nl

Ingrid Reyners zei

Je kerstkaartje is erg lief zo Nelleke, met het mooie plaatje. Wat een sportieve familieleden heb jij, ik wens je een gezellig klompenfeest weekend toe. groetjes, Ingrid.

Ans S. zei

Mooie strakke kerstkaart.
Veel plezier op het klompenfeest.

Groetjes Ans

José zei

Mooie kerstkaart in al z'n eenvoud. Ja soms passen niet alle blaadjes uit een blokje bij elkaar maar ik heb hierboven al meerdere oplossingen gezien die ik zelf ook gebruik,: zelf een achtergrond stempelen of inkten, embossen in effen kleur cardstock etc.

Jeannette zei

Hoi Nelleke, je kaart is mooi en ik heb even goed gekeken naar de rand vande scorpal, geeft toch een leuk effect alleen denk ik beter zichtbaar op effen papier. Howel ik op het moment niet zo into de kaartjes ben worstel ik ook mrt het zelfde papier probleem, misschien op te lossen door er een effen papier tussen te plakken en daar je afbeelding op te zetten, dan breekt het een beetje, succes met je papiertjes en een sportief weekend, groetjes Jeannette

Henriët zei

Mooi strakke kaart! En gecombineerd met effen cardstok is zo'n velletje designpapier altijd wel weer op een leuke manier te gebruiken.
Een gezellig en sportief weekend gewenst!
Groetjes van Henriët

Erica ♥ zei

Ik vind het een hele mooie kaart geworden,
bruin en kraft past er ook heel erg goed bij ☺
Een leuk en gezellig (knutsel) weekend ☼
Liefsss van Erica
{Heidebloempjuh}

Ghea zei

helemaal goed toch....ik vind je kaartje prachtig uhh label moet ik eigenlijk zeggen.
Fijn weekend, liefs Ghea

Lisbeth zei

hoi Nelleke
mooi en leuk kaartje
grtjs Lisbeth

GerJanne zei

Ah, dus daarom stonden jullie samen op 't hoekie......;-)
Je kaartje is erg leuk en wat die papiertjes betreft: soms is het gewoon durven! En dan sta je versteld!
Groetjes,
GerJanne

Wil zei

Ik gooi meestal een heleboel stukjes papier bij elkaar en ga dan zitten schuiven wat er wel en niet bij past. Soms moet je het gewoon zien en komt er heel wat anders uit als dat jij in gedachten had. Deze kaart is iig heel leuk geworden.

groetjes,Wil

Aartje zei

Hallo Nelleke, mooie kerstkaart. Als ik niet weet wat ik met een bepaald papier aan moet google ik even op afbeeldingen. Vaak krijg je dan wel wat leuke ideeen over hoe je het papier kunt combineren.
Groeten, Aartje