Mijn lijst met blogs

zaterdag 18 oktober 2014

Condoleance kaartjes

Moe, maar voldaan zitten we vanavond op de bank. 2 dagen slopen en opruimen en de schuren veegschoon maken. 5 jaar geleden zijn de schuren wel schoongemaakt, maar wat een bende kwam er vrij toen de platen die tegen het dak aan zaten losgetrokken werden. Ook rondom de schuren  moet alles vrij zijn, dus er liggen al heel wat verschillende stapels (gescheiden) afval om afgevoerd te worden. Nog een derde schuur opgeruimd waar ook heel veel van weg kon. We wonen hier nu 32 jaar, en Wim zei dat we vaker hadden moeten verhuizen, want dan ga je vanzelf opruimen......Haha, hij is zelf het ergste....Vreemd is het wel, je sluit toch de periode van 27 jaar dat we varkens  hadden af.
   Van Lieke kreeg ik afgelopen winter het boek kaarten maken van Studio Light. Af en toe maakte ik hier wat uit. Van de zomer heb ik alles uitgezocht en klaargelegd. Als ik zin had om wat te maken maakte ik van dat stapeltje een kaart. Best wel makkelijk als je even geen inspiratie hebt, je hoeft dan niet zoveel na te denken al probeer ik  er wel een eigen draai aan te geven. 
Het plaatje en kaart hieronder vond ik van begin af aan al erg mooi. Omdat ik geen 3D gebruikt heb, hield ik een plaatje over. En daar heb ik het bovenste kaartje mee gemaakt. Het plaatje is gemat op licht lila papier, daaronder en tint donkerder lila papier. Dit alles kwam op een strook groen en designpapier en dat weer op een basiskaart. De vlinder is lila en met een witte gelpen deze bewerkt, evenals een stiksteekje rondom. Wat kleine vlindertjes en de tekst gemat op groen papier. 
Lieke gaf mij een groot compliment door te zeggen dat dit meer een Nelleke kaart was. Glim, glim. En dat is het denk ik ook wel, en vooral de kaartjes die zomaar "toevallig "ontstaan is helemaal mijn ding. 
Verder hou ik er ook van om ook voor een condoleance kaart kleur te gebruiken, al kijk ik wel heel goed naar wie ik  dat gaat versturen.
Hier nog even de kaart uit het boek. Ik vond nog wat vlindertjes en die gebruikt. jaja, je komt heel wat tegen als je gaat opruimen :) Want het opruimen werkt wel door.... Ook op mijn kamertje al flink bezig geweest donderdag.
Challenge:
Cards en scrap: condoleance kaart.
Creatieve zebra: geen bloem op de kaart
Bedankt voor het kijken, lezen en reageren.
Groetjes, Nelleke 

22 opmerkingen:

GerJanne zei

Hoi Nelleke, dat hebben jullie dan mooi snel voor elkaar! Kan me wel voorstellen dat het vreemd is zo'n periode af te sluiten. En ik ben ook benieuwd hoe het zal worden met de nieuwe schuur!
Je kaartjes zijn mooi geworden. inderdaad altijd handig om wat te hebben liggen voor als je minder inspiratie hebt. Zit me opeens te bedenken: hier kunnen we elkaar ook nog in uitdagen....
En volgens mij moet je nog wat veranderen in je persoonlijke verhaaltje bij je foto.....
Groetjes,
GerJanne

Erica ♥ zei


Hoi Nelleke,

Ja daar gaat wel even werk in zitten, maar je kan het zo wel afsluiten,
al lijkt het me wel moeilijk na zoveel jaar..
Je kaartjes vind ik erg mooi, gaaf dat je voor een condoleance deze
kleuren gebruikt, ik vind het wel wat hebben ☺

Een leuke en gezellige (knutsel) zondag ☼
Liefs van Erica
{Heidebloempjuh}

Cinderella zei

Een hele mooie kaart
Liefs Cinderella

Claudia's kaartjes zei

Hoi Nelleke,

Ziet er kei leuk uit. Mooi gedaan. Nog veel succes met het verdere opruimen van de schuur.

grtjs
Claudia

Lisbeth zei

hoi Nelleke
mooi en inspirerend kaartje
grtjs Lisbeth

Misseke zei

Wat een werk verzet Nelleke, afsluiting van een hoofdstuk en een nieuw in de maak.
Je kaartjes zijn helemaal super - supermooi gedaan.
Groetjes,
Misseke

!neke zei

Succes met al het werk !
Je kaartjes zijn erg mooi en kleur in een condoleance kaart is soms erg goed !

jolanda zei

mooie kaartjes

Marfien zei

Ze zijn weer goed gelukt. De bladen zijn ook zo handig door de vele tekstblokjes en extra details.

Ans Gilbert zei

Moe maar voldaan, dat heb je als je alles weer hebt opgeruimd, dan kan er nu afgebroken worden..
Ik vind de mini-vlindertjes op je bovenste kaart echt heel leuk en de 2de is inderdaad meer een Nelleke kaart, mooi gemaakt,
liefs Ans

Marjan zei

Wat een werk lijkt me dat, maar klaar is klaar en dan kun je zeker voldaan zijn.
Mooie kaartjes zijn het allebei, maar inderdaad de onderste is meer van jouw hand.

Bea zei

Zijn 2 mooie condoleancekaartjes geworden Nelleke, succes verder met het opruimen....

groetjes Bea.

Je@net zei

Kan het me helemaal voorstellen, Nelleke. Ook wij zijn jaren geleden gestopt met onze varkens. Nu hebben we alleen nog wat land.
Maar je kaarten zijn erg mooi geworden! Ik hou wel van die paarstinten.
Bedankt voor je deelname aan deze uitdaging bij Cards & Scrap!

lenywim35 zei

Mooi kaartje hoor Nelleke. Maar met kleurtjes en condoleance moet je inderdaad voorzichtig zijn.
Ik maakte er ook eens met lila en paars. Was bij een overlijden van een kind.Ik dacht de rest is dan zo koud of streng. Maar ik kreeg naderhand te horen, dat ze dat erg onbeleefd vonden dat lila met paars. Geen eerbied voor hun verdriet. Moet je nu net tegen mij zeggen. Ik was er toen stuk van. Toen ben ik me echt lam geschrokken. Maar dat was totasl mijn bedoeling niet. Hoe leg je dat later uit. Kreeg er ook nooit de kans voor. Ze draait zich af als ze me tegenkomt. Toch blijft het knagen. gr Leny

Rosina zei

Hoi Nelleke....wat een werk is dat alles opruimen....je draagt een schuur zo vol hé....en voor je het weet staat er een onvoorstelbare verzameling in....succes met verder opruimping...
je condoleancekaartjes zijn heel mooi ...ik vind die lila/paarse kleurtjes heel mooi...

groetjes Rosina

bolletjelucky.blogspot.com zei

Hoi Nelleke, twee hele mooie warme condoleancekaarten laat je zien, mooie kleuren...
lieve groetjes Miranda

Ingrid Reyners zei

Wat een mooi kaartje heb je gemaakt Nelleke. Zo zie je maar weer niets weg gooien, Wat goed dat jullie met opruimen al zover zijn gekomen, het zal zeker een heel dubbel gevoel zijn, maar je kan tevreden zijn. Groetjes, Ingrid.

marja kenter zei

Ik vind het prachtige kaarten geworden. Zo mooi met die vlinders.
Groetjes Marja

Tinie zei

Mooie kaart, Nelleke!!
Bedankt voor het meedoen met deze uitdaging van Cards & Scrap!
Groetjes Tinie

Henriët zei

Ze zien er allebei erg mooi uit maar ik vind de foto in de bovenste meer spreken door de kleuren die je gebruikt heb. Het zijn inderdaad niet de meest voor de hand liggende kleuren voor een condoleance kaart maar ik vind dat het best kan!
Groetjes van Henriët

Jane zei

Mooie kaart. Mooie gedaan met deze kleuren.
Leuk dat je mee doet bij de Creatieve Zebra.

Groetjes Jane

Gerrina zei

Wat een super heerlijk gevoel moet dat geven als je zo hard opgeruimd hebt! Mooi is je kaart geworden en als je nog door blijft gaan is straks echt alles opgeruimd... ( Ben hier in huis begonnen toen ik meer thuis ging werken en ik dus de woon-werk tijd över"had en dat bevalt heel goed...) Groetjes, Gerrina