Mijn lijst met blogs

vrijdag 24 april 2015

Levenslessen in de lift

Eén ding stond van de week nog op mijn lijstje: de liftkaart maken, want die vind ik toch zo leuk! Gelijk had ik papier voor ogen om te gebruiken. Een poosje geleden een blokje papier van Dora gekregen, ik weet niet welk merk, maar het is erg leuk papier. Er eens lekker voor gaan zitten. Een malletje van het vlaggetje gemaakt en snijden maar. Toen gebeurde het: ik ging twijfelen, moet het nou zus of zo of....... Ik pakte er een 2e kaart bij. En ik vond nog papier van authentique.......Was ik al met een derde kaart bezig. Maar hoe zou ik het doen? Twijfel, te lang doorgaan, kun je beter niet doen. Je kunt het beter weg leggen en er later weer naar kijken. De volgende dag ben ik verder gegaan. Het 1e kaartje kreeg steeds meer vorm. Maar ik wilde nog teveel naar het voorbeeldkaartje kijken. Maar die is door iemand anders gemaakt, en van heel ander papier, ik moet mijn eigen ding gaan doen. In plaats dat de 1e kaart voor een 2 jarige is wordt die  nu voor een 6 jarige, dat vind ik meer passen. evenals de ster die ik heb gebruikt.
Bij de 2e kaart steeds meer mijn gevoel gaan volgen. Het rode designpapier te flets? Dan pak je toch ander rood. 3 rondjes?, Nee ik vind dit zo beter uitkomen. Andere ronde mal, en een hart van vilt. Een algemene tekst, dan is die voor verschillende gelegenheden te gebruiken.
Challenge:  Knutsels en kadootjes: gebruik stof op je kaart.
Er lag nog meer papier en daar is deze uit komen rollen. Voor mijn ouders die dinsdag 61 jaar getrouwd zijn. Het rustig gehouden door iets meer effen kleuren te gebruiken. Gouddraad erachter en een gouden sequin gevonden. Uit alle kleuren de cijfers 61 gestanst, maar geen van allen was mooi op het hart, daarom een speelgoedhartje en bloem gebruikt en het getal 61 rechtsonder geplakt.
Ik ben tevreden met het resultaat, als zij ze toch wel vrij letterlijk nagemaakt.
De les van deze kaarten is eigenlijk een levensles.
Soms ben je teveel gefocust op iets wat dat ook mag zijn. Je gaat over je grens, beter is het om je grens aan te geven.  En een andere keer weer verder te gaan en het op te pakken. Soms kijk je teveel naar anderen, maar je moet doen waar jij je goed bij voelt en goed in bent. Lieke vond ze iets te netjes, en dat is dan mijn volgende uitdaging......De malletjes liggen er nog.
Eén ding weet ik wel, ik vind dat Nadine een geweldig mooie kaarten maakt.
Deze kaarten doen mee met de liftchallenge.
Bedankt allemaal voor het kijken, lezen en reageren.
Geniet nog van het mooie weer vandaag!
Groet, Nelleke

25 opmerkingen:

Gerrina zei

Ik ben er al veel tegengekomen en jij maakt er gelijk 2!Mooie kleurencombinaties weer! Dat combineren met papier ziet er bij jou altijd gaaf uit! Fijn weekend, Gerrina

Rosina zei

Dat zijn hele leuke liftkaartjes Nelleke....heel mooi papier en het match allemaal heel goed met elkaar.... PRACHTIG alle drie....ik zou niet kunnen kiezen....TOPPERS zijn het...
groetjes
Rosina

Marfien zei

Ha, ha, het lijkt weer op mijn verhaal, kijken, kijken en nog eens kijken en dan lekker je eigen ding doen, ze zijn alle drie super gelift, je hebt er weer 3 mooie kaartjes bij.

Kaartenkraam zei

Wat een mooie liftkaarten heb je gemaakt! Ik vind eerste twee het mooist met een lichte voorkeur voor de tweede!

groetjes van Ank

Corrie zei

Je hebt prachtig papier gebruikt voor je liftkaarten Nelleke,je hebt niet stil gezeten, ik vind je kaarten héél mooi.
Lieve groetjes,Corrie

Joanne kramer zei

Wat een prachtige kaarten en een mooi verhaal! Het is inderdaad belangrijk om je eigen gevoel en creativiteit te volgen. Dat is je ook zeker weer gelukt! Ze zijn prachtig! groetjes Joanne

Nancy Soetaert zei

wijze levensles Nellek, je hebt meer dan gelijk!
Maar je kaartjes zijn toch wel mooi geworden!
groetjes, Nancy

Scraptastisch zei

Die Nelleke! Je bent hier lekker mee bezig geweest zeg! En ja ik herken het schuiven en toch weer andere kleurtjes pakken hoor! Ik vind ze echt super geworden alle 3...ennuh...je bent nooit te oud om te leren!!!!
Fijn weekend en lieve groetjes van Gerie

Cornelie zei

Ja je eigen ding doen, dan lukt het het beste, maar met zo'n liftkaart nog best wel eens lastig. Maar hup, zo heb je zomaar 3 kaarten!
De tweede vind ik dan zelf het mooiste. Erg leuk dat je meedoet, dank je wel!

Monique zei

3 prachtige kaarten zijn het geworden. Helemaal af. Soms kan het moeilijk zijn hè? Leuk dat je meedoet bij K&K.
Liefs Monique

Misseke zei

Prachtige liftkaartjes heb je gemaakt Nelleke - ik vind ze alle drie helemaal super!
Groetjes,
Misseke

Nelly zei

Wat een mooie kaarten heb je gemaakt.
Bedankt voor je deelname aan de challenge van Knutsels&Kadootjes.

Groetjes Nelly

Suzan zei

Vind het een geweldige kaart! Echt super gemaakt!
Groetjes Suzan

Hermien zei

Ze zijn stuk voor stuk geweldig Nelleke, en leuk dat je weer meedoet bij K&k

Groetjes Hermien

Diny zei

Wat een luxe probleem had jij Nelleke.....alle drie de kaarten zijn SCHITTEREND!
Groetjes Diny

Marjan zei

Ik vind ze super geworden en je hebt er lekker je eigen draai aan gegeven! Dank voor het meedoen!

Henriët zei

Wat een wijze les vandaag! Maar je hebt wel gelijk!
Je kaarten zijn alle 3 erg mooi geworden als springt de middelste er voor mij het meeste uit.
Fijn weekend.
Groetjes van Henriët

Unknown zei

Wow jij bent goed bezig geweest! wat een gave kaartjes heb je gemaakt met deze lift challenge! Lieve groetjes Erna

Janette van Otterlo zei

Wat een leuke kaarten zeg. Ik geloof dat ik de 2e persoonlijk het leukst vind.
Grtz Janette

Renate zei

Ik merk net dat ik met een big smile je verhaaltje aan het lezen is. Ik denk dat het een lach van herkenning is. Ik herken heel veel van je denkwijze in mij.
Je hebt dan ook wel 3 super leuke liftkaartjes gemaakt.
Het gaat nog een hele klus worden voor de jury om er een winnaar uit te kiezen. Er zijn zoveel liftkaartjes mijn leeslijst gepasseerd deze week.

-xies- Renate.

José zei

Prachtige liftkaarten, stuk voor stuk

Angelique zei

Ik heb je verhaaltje met veel plezier gelezen en het was een wijze les. Ik was in mijn hoofd al een hele week met de lift bezig en had al mijn papiertjes in mijn handen gehad. Maar hoe ik ook draaide of keerde het werkte niet en dacht toen...dit is schijnbaar niet mijn soort kaart, laat het los.
Maar jij hebt drie mooie liften gemaakt, ik vind zeker de eerst een leuke, stoere jongenskaart.
groetjes Angelique

GerJanne zei

Hoi Nelleke,
wat een prachtige liftkaarten heb je gemaakt! ik vind de eerste heel sprekend. komt vast door de verschillende kleuren en het leuke papier?
Mooi hoe je geschreven hebt over hoe om te gaan met creativiteit en natuurlijk ook andere dingen die je in je leven tegenkomt.
Heb je Dora's berichtje gelezen?
Ik heb geen mobiel op het moment, dus als ik niet reageer of zo...dinsdag hoop ik weer via de app bereikbaar te zijn en anders mail je me?
Groetjes,
GerJanne

Lisbeth zei

hoi Nelleke
mooie kaartjes
grtjs Lisbeth

Stella zei

Ze zijn alle 3 prachtig maar de tweede is mijn favoriet. Mooie heldere kleuren en ik vind dat hart van vilt zo gaaf. Geeft een extra dimensie aan het ontwerp. Gaaf!