Mijn lijst met blogs

zondag 7 juni 2015

Bister

Wat was het afgelopen weekeind lekker weer. Gisteren gingen we met Lieke naar een zomerfair, georganiseerd door de winkel waar ze stage loopt. Het was er gezellig druk, lekker met een ijsje op de bank, we kregen er een vakantie gevoel van. Net zo als vandaag toen hebben Wim en ik een stuk van de kunstroute rondom Teuge gefietst. En ook al wonen we meer dan 32 jaar in de gemeente Voorst waar oa Teuge onder valt, we zijn op plekken geweest waar we nog niet eerder geweest waren. Thuis heerlijk in de zon uit de wind was het ook goed toeven.
Afgelopen donderdagmiddag zijn GerJanne en ik naar een workshop gebruik Bister en mallen van Crealies  in Rijssen geweest bij Hobbyvision.
Het was zo ontzettend leuk om te doen en ja hoor ik ging met een setje bister naar huis. Ik had van te voren bedacht om 1 of 2 flesjes te kopen. Ik had er al wat van gezien en het leek mij erg leuk om mee te werken. Omdat dit in best wel grote flesjes zit, had Jenine setjes gemaakt van 8 kleuren bister in kleine potjes. Zo heb je heel veel kleurtjes en de kosten vallen reuze mee: € 12,95.
Wat we daar gemaakt hebben, laat ik te zijner tijd wel zien.
Gisteravond wat aan het uitproberen geweest, en vanavond wat kaartjes van gemaakt.
Verrassend wat er tevoorschijn komt als je iets water toevoegt, ik vind het helemaal leuk. Ook verschillende papiersoorten gebruikt en fotopapier, gewoon om te kijken wat er gebeurd.
Nu dan het eerste kaartje. Het stuk op deze kaart bleef over van een ander stuk en daar het kaartje op aangepast: 19,5 x 8 cm. De randen blauw gemaakt met blauwe inkt. Op de kaart geplakt, 2 vlinders, borduurgaren, stempel en sequins om het af te maken.
Ja ik ben helemaal enthousiast en jullie zullen hier wel meer van zien.
Challenges:
Cas on Sunday: Kleurenschema
Addicted to Cas: butterfly
Duymelot: alles mag
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.
Groetjes, Nelleke
 

23 opmerkingen:

GerJanne zei

Wauw Nelleke!! Deze is mooi zeg! Zo leuk dat ik weet hoe je het hebt gedaan. Het effect is heel erg leuk! Ik ga er binnenkort even voor zitten (ik moet eerst opruimen anders kan ik niet eens zitten...)
Heel mooi die witte vlinders er zo op. Valt echt op!
Groetjes,
GerJanne

Nancy Soetaert zei

Wat een kunstwerkje! Een echte spectaculaire achtergrond waar deze mooie vlinders kunnen in vertoeven!
groetjes, nancy

Angelique zei

Schitterend, wat is dat een mooie achtergrond geworden. En dan die twee witte vlinders erbij, echt prachtig. Als ik jou was zou ik de blog van Noor & Zo eens bezoeken ;-)
groetjes Angelique

Joanne kramer zei

wat is dit mooi!!! Je hebt een hele mooie achtergrond gemaakt en daardoor heeft de kaart ook niet heel veel nodig. groetjes Joanne

lenywim35 zei

Heel mooi gedaan Nelleke. Een waar kunstwerk. Leuk als je iets helemaal naar je zin hebtgedaan. gr leny w

Kaartenkraam zei

Wat ziet dat er geweldig mooi uit!!

groetjes van Ank

Marfien zei

En soms komt er bij een kaartje een liedje bovendrijven, deze keer van Boudewijn de Groot: Zo te sterven op het water met je vleugels van papier, zomaar drijven na het vliegen in de wolken drijf je hier, met je kleuren die vervagen, zonder zoeken zonder vragen . . . .
..... op het water wieg je heen en weer

Marjan zei

Geweldige kaart met het Bister, echt heel erg mooi!
Heerlijk, zo'n fietstocht, en dat van die plekjes die je nog niet kende ervaren wij hier ook wel. Leuk is dat!

marja kenter zei

Wat is dit prachtig geworden, is hou daar heel erg van. Ook met aquarelverf nat in nat werken kun je ongeveer zoiets creëren en dat deed ik altijd erg graag. Moet ik toch ook maar weer eens proberen...of toch....bister aanschaffen? Oh, die twijfel.
Fijne dag en groetjes.
marja
Groetjes

!neke zei

Heel mooi deze kleuren !
Snap dat je er meer van gaat maken !
Ben benieuwd !

Misseke zei

Schitterend kaartje met de bister Nelleke - leuk spul en ik vind het supermooi geworden.
Groetjes,
Misseke

Henriët zei

Wat een leuk effect! ik ken het niet, maar zal me eens in de wereld van Bister gaan verdiepen. Het lijkt wel een beetje op de achtergrond van jouw blog (alleen andere kleurtjes).
Groetjes van Henriët

Stella zei

Dit is echt supermooi geworden; prachtig verloop van kleuren/tinten. Ik vind het een kunstwerk; zo mooi!

Scraptastische hobby zei

Jij bent er tenminste meteen mee aan de slag gegaan! Ik heb 6 van die kleine potjes mee genomen, maar moet me na wat probeersels toch nog meer over buigen! Jij hebt er een prachtig kaartje mee gemaakt! waar het kleur effect goed op te zien is!
LG van Gerie

Magic Flying Boots zei

Wow, stunning! xxx

José zei

Prachtige kaart is het geworden met de bistre, ik heb het na de stempelbeurs ook gekocht maar nog niets mee gedaan, zal het ook eens te voorschijn halen, bedankt voor je inspiratie

Bonnie zei

This is a gorgeous background, Nelleke! The little white butterflies look perfect on it! Thanks for sharing this with us at ATCAS!

Dora zei

wauw! dit is mooi. wat een geweldige achtergrond.

Gerrina zei

Leuk om te lezen dat jij ook "om" bent! Deze ziet er mooi uit en we zullen er hier vast nog meer zien; niet moeilijk en elke keer weer een ander resultaat is toch heerlijk, niet? Groetjes, Gerrina

Deepti zei

Oh my what an incredible beauty :) Thank you for sharing with ATCAS!

Shelly zei

This is beautiful! Thanks for joining us at CAS on Sunday!

Erica ♥ zei


Wat een prachtige kaart ☺
Een leuke en gezellige (knutsel) zondag
Liefs van Erica
{Heidebloempjuh}
{DT De Egel}

Margreet zei

Sorry voor mijn late reactie. Wat n prachtige kaart en leuk dat je met onze challenge mee gedaan hebt op het Duymelot challenge blog

Groetjes Margreet