Mijn lijst met blogs

woensdag 11 november 2015

Gerecycled

Vandaag is onze jongste, Lieke, jarig. 19 is ze geworden. Natuurlijk moest ik wat voor haar maken. Vorige week had ik een idee. Voor school ( productpresentatie, Cibap) moest ze een duurzaam Nederlands merk kiezen. Dat was even lastig en ze vroeg mij of ik wat wist. Nou nee echt  helemaal niet. Eens op internet gekeken en ik kwam het merk Mud tegen en vroeg haar of dat wat leek. Het is een merk die spijkerbroeken recyceld en de nieuwe producten maakt. Lieke enthousiast en ze ging gelijk met een plan van aanpak bezig. Nou bij mij begon het ook te borrelen en ik maakte in mijn hoofd een plan van aanpak. Als ik nu iets maak van gerecyceld materiaal. Ik heb genoeg dun kraft liggen wat in geschenkpapier rollen zit. Bij Noor design is een prachtige challenge om een doosje/kaart te maken voor merci en thee zakjes. Dit patroon heb ik opgevraagd. Maar als ik duurzame spullen gebruik moet ik er geen merci in doen. Ik kocht fairtrade chocola en heb de maten van alles aangepast. 2x dun papier, dat is te slap, daartussen stevig karton van een macaroni pak geloof ik. Alles goed vastgeplakt en gestikt. Eerst de binnenkant afgemaakt en toen de buitenkant.
Van karton van een lenzendoos de binnenvakjes gemaakt. Deze aan de lange kanten vastgestikt. De rest geplakt. Voor de andere kant een boekje gepimpt. Of dat wel duurzaam is weet ik niet, wel kraft waar Lieke ook dol op is. Wat gestempeld. Dat viel wat tegen en daaroverheen wat stansjes geplakt. Alle kanten en randjes ruw gemaakt.
Voor de omslag 8 x liefs gestanst en geplakt. Daarop wilde ik van een restje spijkerstof een bloem stansen. Dat lukte niet. Daarom van restjes garen deze bloem gemaakt. Ze kwam met een veer van de dromenvanger beneden en zei: misschien kun je er wel wat mee. Ja dus. De cijfers 19 lukt wel om uit de spijkerstof te krijgen, al moest ik het iets bij knippen. De achterkant is ook kraft waar een paar lijntjes embossing inzitten. Al met al een heel karwei en erg leuk om te doen. Natuurlijk wist Lieke wel dat ik met iets bezig was. Gisteravond even aan gewerkt maar omdat de bloem niet lukte ben ik gewoon in de kamer gaan zitten haken. Zegt ze: ben je al klaar? Neeeh,  ik ga morgen verder, maar ik was gewoon met haar bloem bezig.
Challenge:
Noor Design: kaart/doosje volgens patroon.
Wij gaan aan de koffie met zelfgemaakt taart. Fijne avond en tot de volgende keer.
groetjes, Nelleke

15 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd zeg met je dochter, 19 jaar, mooie leeftijd !
  Wowww wat heb je dat gaaf gemaakt, en echt over nagedacht met de
  spullen die je gebruikt hebt, ja echt super, en de bloem ben ik gek op ☺
  Fijne avond !
  Liefs van Erica
  {Heidebloempjuh}
  {DT De Egel}

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alweer 19! Van harte gefeliciteerd Nelleke en Lieke. Wat heb je een leuke cadeaus gemaakt voor je jarige dochter. En wat een leuk verhaal erbij. Knap hoor dat alles van gerecycled materiaal gemaakt is. Zo knap, ik zou dat niet zo bedenken. Een hele fijne avond gewenst.
  Groetjes Mirande

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent er even zoet mee maar dan heb je ook wat. Een heel leuk setje waar ipv de chocolade ook een telefoon in past. Ligt de telefoon plat (de batterij leeg) kan ze nog op de ouderwetse manier notities maken.
  mooi gerecycled Nelleke en mijn felicitaties voor allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met de verjaardag van Lieke Nelleke....wat heb je prachtig geknutseld voor haar! Een prachtige creatie wat ze zeker heel erg leuk zal vinden! Je hebt er veel tijd aan besteed en de prachtige blauwe bloem gehaakt....erg leuk gedaan!
  Groetjes en veel plezier,
  Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er helemaal toppie uit!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooie Nelleke ! Knap om alles zelf uit te meten en dan extra karton ertussen enzo ! Dat is voor mij vaak net een stapje te ver ! Heel erg mooi resultaat ! Benieuwd wat ze ervan gaat vinden !
  Groetjes
  Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wauw! wat een mooi verhaal bij dit mooie cadeau. dat maakt hem extra bijzonder! Ik ben heel benieuwd wat je dochter er van vindt? Een fijne feestdag toegewenst! groetjes Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk verhaal en een super resultaat !
  En natuurlijk gefeliciteerd !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alsnog gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter Nelleke...en wat heb je voor haar mooie creaties gemaakt...heel goed idee ook om alles met recyled materiaal te maken...SUPER GAAF!!!
  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met de verjaardag van Lieke? Wat een leuke verpakking heb je gemaakt. Fair trade chocola vind ik nog lekkerder ook. Hoe is het met Thomas? gr leny w

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wat issie leuk geworden!! Heel mooi met die gehaakte bloem zeg! Wat zei Lieke toen ze de bloem op haar cadeautje zag vanmorgen? Hahaha, wat grappig dat je gewoon bij haar in de kamer zat te haken.
  Gefeliciteerd met je jongste!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk deze inzending voor de Liftchallenge, heel creatief! Dank je wel!

  Maar ook jouw cadeauverpakking is helemaal top gedaan, tot en met de verantwoorde chocolade aan toe! En van harte met je kind.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alsnog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Lieke (ik vind dat zo'n mooie naam). Wat heb je een gave, verantwoorde creatie voor haar gemaakt. Is toch een flink karwei geweest, leuk dat je ons hebt verteld hoe hij in elkaar zit.
  groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk met de gehaakte bloem erbij. Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Allereerst van harte gefeliciteerd natuurlijk! Wat een leuk en creatieve lift heb je gemaakt. Wat een werk, maar erg mooi en super origineel!
  Dank je wel voor het meedoen!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief