Mijn lijst met blogs

vrijdag 6 mei 2016

Bloem van MDF

Op deze stralende voorjaars/zomerdag plaats ik mijn bloem van MDF.
De ondergrond heb ik eerst bewerkt met gesso. Daarop een stencil van Joy! gebruikt.  Toen met inktspray erover heen. Aangezien ik maar drie kleuren heb, was het even lastig of ik de juiste kleur zou krijgen die ik wilde. Wat het was weet ik niet, de inkt pakte niet zo goed, als ik het teveel eraf haalde dan scheen het wit er weer door. Na heel wat sprayen vond ik het goed. Ik denk dat ik iets meer geduld moet hebben om het eerst te drogen voor ik een andere kleur gebruik? Mijn vingers er helemaal onder, het is echt wel een uitdaging voor mij zeg.
Ik heb met raspberry inkt van SU verder bewerkt en zo kwam de kleur helemaal die ik wilde. De stempel enjoy every moment had ik op de inkt afgedrukt. De randjes bewerkt met distress inkt en klein stempeltje. De eerste keer trok de inkt er helemaal in aan de randjes. Ik dacht ik doe het overnieuw en fixeer het dan. Ik had het kunnen weten de inkt van de grote stempel was niet watervast en ja hoor die liep uit.....
Dan maar wat anders verzinnen. De tekst op een tag gestempeld. Een bloem erbij, wat vlinders en parels. Wim boorde een gaatje voor het touw om op te hangen.
Na veel vijven en zessen is die klaar en ben ik tevreden. Hij is voor een collega geworden die met vervroegd pensioen gaat.
De MDF bloem is te vinden in de webshop van Maartje

Ik vond dat er een kaartje bij moest. 10x10 gesneden en een stukje van het papier welke  ik depte van de sprayinkt. De dame in kwestie heeft een hart van goud, en daarom de dame in het goud gestanst, de hoed is een stukje rood papier.
Inmiddels heeft ze het pakketje ontvangen en vond het erg leuk. Het was ook helemaal op haar van toepassing. Ook voor mij had ze wat gekocht en hoewel ik niet lang met haar gewerkt had, had zij ook iets speciaals voor mij. Hoe leuk is dat.
Challenge:
Geniet van deze dagen!
Groetjes, Nelleke


16 opmerkingen:

 1. Mooie bloem, mooi kaartje!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi cadeau heb je gemaakt, Nelleke...goed over nagedacht!
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi die opgepimte bloem Nelleke...leuke techniek heb je gebruikt...en ook het kle=ine kaartje past er zooooo mooi bij...je collega zal het vast heel erg waarderen...

  groetjes en een fijn warm weekend
  Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig cadeau Nelleke dat heb je mooi voor elkaar, en wat leuk dat ze ook iets voor jou had!

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat prachtig Nelleke !
  Groetjes
  Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig cadeautje heb je gemaakt, daar zal de ontvangster wel blij mee zijn geweest.

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk gemaakt en lekker gekliederd, een feestje als het allemaal lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk cadeau heb je voor je collega gemaakt, er zaten vast wel wat uurtjes werkt in. Leuke kaart heb je voor erbij gemaakt.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk kado voor je collega, ik zie je al helemaal voor me al stoeiend met inkt en dan vooral op je vingers. Maar het resultaat is wel heel mooi geworden.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind je bloem heel mooi!
  Die krijgt een ere plaats dat weet ik zeker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wunderbar!Super schöne Idee ,ganz bezaubernd ! Vielen Dank das du mit dieser originellen Karte an unserer Kreadivas challenge teilnimmst ,viel Glück!
  Liebe Grüße deine Gudrun

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey Nelleke,

  Wat een mooie bloemenkaart maakte je...
  Ik zag nog meer mooie dingen passeren, vooral je Levi-kaartje en het verhaal er achter, raakte me... Ik hoop mee op een goede afloop!

  Liefs,
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke kaart en mooie hanger maar ik zag nog meer op je blog ik heb ook even rondgekeken en zag dat ik toch iets gemist heb. Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief