Mijn lijst met blogs

woensdag 6 juli 2016

Kraft in de lift

Gisteren een fijne vrije dag. De gebruikelijke werkjes, maar ook tijd om te freubelen. En met de wind en regenbuien gistermiddag is het heerlijk toeven op mijn kamertje. Ik maakte er meerdere, die laat ik de komende dagen zien.
Maar nu een kaart voor de liftchallenge. De bedoeling was om de sketch aan te houden en het gestreepte achtergrond te gebruiken. Ik zocht tussen mijn papiertjes. Het blijkt dat ik weinig 2 kleuren gestreept papier heb. Echter de kraft strepen keken mij ook aan en daarmee ben ik aan de slag gegaan. Ik vind kraft en zwart een hele mooie combinatie, maar ook een lastige. Vooral als je er nog een 3e kleur bij wil doen, anders wordt het soms zo somber. Ook zit er tussen zwart en zwart papier een enorm verschil en past het er soms gewoon niet bij. Dat zie je wel bij mijn vorig project , in het echt is het goed, maar op de foto helemaal niet.
Dit spreekt verder wel voor zich. Om het te breken heb ik houten vogeltjes en knoop gebruikt en bijpassend touw. Deze kaart doet met de liftchallenge mee.
Mijn nichtje ging afgelopen vrijdag trouwen. Ze hadden een hele mooie trouwkaart. Zwart met kraft en een tikje roze. dit op de envelop en een LP als kaart.  Hoe gaaf is dat. Ik wil er nog steeds iets mee doen, echter het lukte vorige week niet en toen heb ik maar los gelaten. Ik kan het later altijd nog opsturen, om nog herinnerd te worden aan de mooie dag.
In mijn kaarten wilde ik dit ook proberen. Daarom een roze bloem gebruikt. Dit is een kunstbloem, en als ik roze papier erbij zocht voor een bloem stond het niet. Het daarom maar zo gelaten. Evenals de rest op de kaart, heel neutraal met kleuren. Andere bloemen stonden er niet bij.
Lieke dacht dat ik misschien toch iets meer zwart moet gebruiken door bv de eerste kaart te matten op zwart papier. Dat is echt wel iets om te onthouden.
Over dit probeersel ben ik redelijk tevreden. Ik weet het niet zeker maar ik geloof dat het designpapier op de kop zit :-)
Groeten, Nelleke


17 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je ook bij mij bent komen kijken en volger bent geworden Nelleke! Ik vind je liftkaart erg mooi, dat touwtje is leuk! Doe ik zelf eigenlijk nooit, maar het maakt jouw kaartje echt af. Ook je bloemenkaartje is mooi! Het designpapier zou inderdaad ook andersom kunnen denk ik ;-) Maar het stoort niet. Leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is dat je beschrijft dat het om zwart papier gaat maar ik zie het op de foto toch duidelijk als blauw. Neemt niet weg dat de lift in beide kaarten prima geslaagd is en alles bijpassend is.

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie ook blauw, wat kunnen kleuren toch bedrieglijk overkomen hè? Maar ik zie ook dat het mooie lifts zijn Nelleke, vooral de eerste vind ik gaaf en een tikje stoer! Dank je wel voor het meeliften!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie kaarten! Leuk!
  Het geeft misschien net iets meer diepte als je het op zwart papier gemat had. En dat dp met bloemetjes bungelen lekker naar beneden...niet storend hoor. groetjes Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke liftkaartjes, streepjespapier heb ik ook niet zo heel veel, je wordt er zo duizelig van :-) Maar nu je het over zwart/wit hebt, ergens ligt nog een zwart/wit streepje . . .
  maar eerst mijn kledingkast opruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Twee mooie kaarten gemaakt met dat papier. Echt super mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Nelleke,
  gave lift heb je gemaakt, ik vind Kraft ook altijd erg mooi..ook je 2de kaart is leuk..volgens mij zit het papier ondersteboven..maar het stoort niet..
  groetjes,
  Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kraft is zeker heel mooi om mee te werken en je kaarten zijn ook erg leuk. En het papier stoort niet hoor.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie liftkaartjes. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het zijn twee leuke kaarten geworden Nelleke.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sleuk om al die verschillende lifts te zien, kom net bij GerJannes blog vandaan. Ik vind deze heel mooi geworden Nelleke. En ik denk dat Lieke gelijk heeft een extra randje zwart geeft denk ik en heel chique effect.
  Groetrn, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toch zeer schone kaartjes, Nelleke.

  grtjs
  Claudia
  http://knutselmeisjes.blogspot.be
  http://creativesketchygirls.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind ze allebei erg mooi. Misschien dat matten op zwarte papier scheelt maar het kan ook overheersen en ik vind dat neutrale in je eerste kaart juist zo mooi. Voor beiden is iets te zeggen. Kies gewoon wat bij je past; het gaat er om dat je er lol in hebt en houdt! En papier op de kop? Het is dat je het schrijft maar mij was het niet opgevallen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beide kaartjes zijn echt heel gaaf geworden.
  Bij de Kraft en Zwart kunnen eigenlijk alle kleuren wel gecombineerd worden.
  Het regende weer op z'n best gisteren, en dan zijn we toch zo'n bofkonten met onze hobby.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ha Nelleke, jij bent ook lekker bezig geweest. Kraft met zwart is heel mooi! Leuke lift is het geworden.
  De roze bloem was die niet met de engeltjespen? Kan heel goed, deze kleur. EN net als Stella had ik het niet gezien als je het niet geschreven had.
  Groetjes,
  GerJanne
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat zijn 2 hele mooie liftkartjes Nelleke...zo mooi gedaan ...zeker die roze bloem op je 2e kaart is echt de blikvanger....PRACHTIG!!!

  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Echt over nagedacht en met zorg uitgezocht, dat kun je wel zien. Mooie combi's, mooie lifts. Dank je wel Nelleke!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief