Mijn lijst met blogs

zondag 7 augustus 2016

Een gouwe ouwe kaart met dank aan Thomas

Kennen jullie ze nog? Prikkaarten. 11 jaar geleden prikten Thomas en Lieke deze op de camping als ze niet zoveel te doen hadden. Thuis maakte ik er kaarten van, vooral kerstkaarten.  Ik heb er nog steeds wat liggen. Jaren en jaren geleden kocht ik er wat tijdens een opruiming van een hobbywinkel. Het was niet de bedoeling om er zoveel te kopen, maar ik wilde ook niet zeggen dat ik ze niet meer wilde. :-)
Toen we vorige week met Thomas op vakantie gingen zocht ik ze. Buiten zijn telefoon om doet hij niet zo veel uit zich zelf, dus ik dacht ik neem er een paar mee, misschien vindt hij het wel leuk om te doen. Eentje legde ik apart omdat ik dacht dat ik het plaatje wel kon gebruiken voor een kaart voor Peter.
Het weer viel tegen, fietsen kon ook niet, dus op een regendag gevraagd of hij dat wilde.
Dat wilde hij wel, en thuis ging hij verder. Hij heeft er nu 3 klaar.
Dan moet ik er ook een kaart van maken en dat heb ik gedaan. De grote woord stans gebruikt, de leeftijd met een ponsje (ook al zo oud) een houten handje erop. De randjes ruw gemaakt en beïnkt. Bij de bovenste iets te enthousiast geweest met een vlek tot gevolg die niet meer wegging.
Helaas dat is het handwerk. Peter heeft hem inmiddels ontvangen.
Deze week heb ik nog een herenkaart nodig en die is nu ook klaar.
Ik zag later dat deze kaarten van MD zijn, dat wist ik 11 jaar geleden echt niet. Dat zei me toen nog niets. Tot ik met bloggen begon 4,5 jaar geleden werd mij dat wel duidelijk.
Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar jullie ervaringen. Hebben jullie nog "oude" hobbyspullen van 10 jaar en ouder en gebruiken jullie die nog? Wat gebruik je dan, of wat ligt er nog?
Is het leuk om eens een uitdaging aan te gaan met hele oude spulletjes die je nog hebt liggen?
Zoals de 3D plaatjes waarvan jezelf 3D moest knippen. Je kreeg dan een vel papier met 4 dezelfde afbeeldingen. En pergomano. Wordt dat nog gedaan? Dochter Marjolein was daar zo'n 20 jaar geleden mee bezig. De spullen liggen er allemaal nog. En het prikken heet dat Ornare? Dat staat achterop de kaart.
Ik ben benieuwd naar jullie reacties.
Challenge: bovenste kaart AnMacreatief: gebruik kraft op je kaart
Groetjes, Nelleke
Ik ben heel benieuwd en hoor graag jullie reacties.


11 opmerkingen:

 1. Wat leuk, van die kaartjes uit de oude doos :-)
  Leuk dat Thomas er plezier in heeft.
  Groetjes,
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, Leuke kaarten.Leuk en inderdaad beter dan alleen de telefoon, Groetjes Janny


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke kaartjes Nelleke...het is inderdaad heel gaaf om met oude spulletjes weer aan de slag te gaan...En zeker fijn dat Thomas plezier aan het prikwerk heeft...Ik gebruik niet zoveel oude spulletjes heb ook alleen maar 3D gedaan....en dat doe ik nooit meer....helaas...

  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, het prikken heet Ornare en werd veel gedaan. En zeg nou zelf: het staat toch erg leuk op een kaart?! Ik vind de 'oude' techniekjes nog steeds heel leuk. Jammer dat ze soms ondergesneeuwd raken. Maar wie wat bewaart die heeft wat, dat zie je wel aan deze mooie kaarten!
  Lia xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk kaartje Nelleke, dat prikken heet inderdaad Ornare, heb er ook nog wat van liggen...

  groetjes Bea.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Filigraan, origami, pergamano, theezakjes vouwen, figuren uit stof knippen, embossen met een lichtbak, het zijn er maar een paar die me te binnen schieten, ornare heb ik niet zoveel gedaan, prikken deden we op de kleuterschool, open raampje met een plaatje erachter
  Je kaartjes zijn leuk geworden, of gaat de eer naar Thomas, die heeft het meeste werk gedaan
  Je uitdaging wil ik wel aangaan, er ligt nog van alles op zolder . . .

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De kaarten zijn leuk geworden ook al is het een oude techniek.
  Zelf heb ik nog veel stofjes liggen en die gebruik ik regelmatig voor kaarten maar ik pas het wel aan aan de modernere technieken.

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk zo'n team van moeder en zoon. Het is toch een gave kaart geworden? Heeft Thomas het eindresultaat nog gezien? Ik heb ook nog al mijn hobbyspulletjes, ik ben met mijn 15 begonnen met sieraden maken en zelfs daar heb ik nog spulletjes van. Ik gebruik ook regelmatig nog iets uit "de oude doos" gewoon omdat ik het leuk vind. Mijn kerstman in de zomer is ook zo'n oudje (die van vorige week) dat waren nog knipvellen op cadeauvelformaat met wel ...tig dezelfde plaatjes ;p Ook nog pergemano, wol, katoen, fimo, kralen, ponsjes, etc..etc. Ik kan er geen afscheid van nemen..LOL
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Nelleke,
  In het echt uiteraard nog mooier, zoals altijd. Zo leuk dat Thomas geholpen heeft. Een geduldwerkje, dat jij mooi uitbesteed hebt. Leuke plaatjes.
  Ja, ik bewaar ook veel, maar dat wist je al ;-))
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Twee mooie kaarten.
  Ik moest over je vraag goed nadenken. Ik had heel veel knipvellen die ik aan Joanne nu heb meegegeven omdat het knippen moeizaam gaat. papier heb ik nog heel veel liggen, zoals vouwblaadjes. maar dat wordt ook steeds minder want mijn gast-kinderen gaan er mee verder...hihi. voor de rest kan ik eigenlijk niet zo snel wat bedenken qua knutselspullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk om een oudere hobby weer eens naar voren te halen en er is niks mis mee, je kaarten zijn hartstikke leuk! Gezellig dat je meedoet bij AnMaCreatief.
  Enne... ik ben ook niet zo erg van het weggooien, maar ik heb een paar maanden terug flink opruiming gehouden en de basisschool in de buurt hopelijk blij gemaakt.

  groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief