Mijn lijst met blogs

donderdag 22 september 2016

Chalk probeersels

Een paar weken geleden kwam Lieke enthousiast thuis. Ze had op haar stage een workhop chalk tekenen gedaan. Dit omdat ze ook op etalage ruiten tekenen met chalkstiften. Ze had op een plank met schoolbordenverf een hele mooie tekst gemaakt. Ze had het nagetekend en geschreven, je moet het natuurlijk ook gewoon doen om ervaringen te krijgen. Ze liet wat dingen zien op de ruit bij ons, tekende bij een nichtje wat en wat later zaten we thuis heerlijk te kliederen met chalkbord paint. Ooit  gekocht en nog niets mee gedaan. Dan probeer je wat, Lieke meer om een bord te maken. ( En als het schrijven niet goed gaat verf je het weer over) Ik wilde kijken wat je er mee op kaartjes kan doen.
Voor het bovenste kaartje heb ik een stencil gebruikt en met een verfrolletje met chalkpaint dit geverfd. Nadat het droog was, rondom gesneden en op een kaartje geplakt. Een vlinder, tekst en sequins en het kaartje was klaar.
Challenge: cas-ual Friday: zwart-wit en nog een kleur.( Oeps ik loop achter die challenge is allang afgelopen.
Voor dit kaartje had ik eerst een witte kaart afgeplakt, geverfd en de tekst erop geschreven met een chalk stift. Hoe dom, niet willen meten. ( kan zo wel :-)  ) scheef dus. Een randje erom getekend. Ik was niet tevreden. Voor een one-layer kaart was de kaart net te dun en ging enigszins lubberen. Dan de schaar er maar in en dit op een kaartje geplakt.
                        
Hier zie je het oorspronkelijke kaartje. Het was heel leuk om te doen, en we worden beiden enthousiast om eens een workshop handlettering te gaan volgen.
Inmiddels heeft Lieke het chalktekenen in de praktijk gebracht en zie je tekeningen van haar hand ( wel volgens een vast concept) op de etalages.
Groetjes, Nelleke

15 opmerkingen:

bolletjelucky.blogspot.com zei

Leuk om zo wat nieuwe dingen uit te proberen Nelleke. En je hebt er meteen weer wat originele kaarten bij ;p
Lieve groetjes Miranda

Joanne kramer zei

Super leuk Nelleke!! Gezellig om zo samen te kunnen 'kliederen'! groetjes Joanne

Sarah zei

Super leuk. Tof hoe kinderen en kleinkinderen ons inspireren!

Misseke zei

Superleuke kaartjes Nelleke - supermooi gedaan.
Groetjes,
Misseke

Dora zei

wat leuk van Lieke, zo zie je maar weer. Wordt je beide toch op creatieve ideeën gebracht.
Mooie CAS stijl kaarten.

Diny zei

Wat gaaf om dit te maken Nelleke.
Het zijn twee leuke kaartjes geworden!
Groetjes Diny

Jantine zei

Wat leuk om zo samen met je dochter dingen uit te proberen, Nelleke! Ik vind het zeer geslaagd!
Groetjes,
Jantine

Nancy Soetaert zei

tof om samen met je dochter iets te testen en mekaar te inspireren!
mooi werk
nancy

Stella zei

Wat leuk om samen aan de slag te gaan. Je kaartjes zijn prachtig. Ik ben helemaal wég van je kaart waarvoor je dat stencil hebt gebruikt. Wow!

Marfien zei

Leuke kaartjes Nelleke, super handig zo'n dochter die nog van alles leert. Hier nog een tip voor Lieke voor als de verf op is: meng een eetlepel bloem en een eetlepel krijt (die je vroeger door de spinazie en de rabarber deed) in een kopje en maak er met wat water een papje van, net zo dik als verf. Hiermee kun je op een schoolbord (die buiten staan bij cafetaria's) met een kwast tekst verven. Als het droog is kan het bord gewoon buiten staan zonder dat de tekst er af spoelt. Het is wel gewoon met een natte spons er weer af te halen.

Larissa zei

Superleuke kaartjes, heel leuk!

Groetjes Larissa

GerJanne zei

Heel leuk! Ik zag ze natuurlijk al in het echt, maar de bovenste vind ik geweldig. Jammer dat je de foto's va Liekes kunstwerken op de etalageramen niet mag laten zien.....
Groetjes,
GerJanne

Mariken zei

Toffe en stoere kaarten! Ben eigenlijk ook benieuwd naar het werk van Lieke, gezellig zo met z'n tweeen!

Rosina zei

Prachtige kaartjes heb je gemaakt Nelleke...leuk om zo samen met Lieke een nieuwe techniek uit te proberen...

groetjes Rosina

Margo zei

Wat een prachtige kaartje Nelleke ! Gezellig zo samen aan de slag !
Groetjes
Margo