Mijn lijst met blogs

zaterdag 5 november 2016

Mislukt?

Bij de liftchallenge is een leuke uitdaging. Je moet een afbeelding verven en die kleuren moeten terugkomen in het designpapier. Om zoeken te voorkomen dacht ik: weet je wat ik gebruik een eigen achtergrondje welke ik met bister gemaakt heb en ga de afbeelding in dezelfde kleuren verven. Zo gedacht zo gedaan. Een beetje bister op een schoteltje, wat water erbij en aan de slag.
De gedachte  klopte ook helemaal dat je dan verschillende kleuren blauw krijgt. Wilde ik wat donkerder blauw dan stipte ik een korreltje aan welke niet in het water lag. Ik maakte er 2, de stempel is van MD en heb ik net. Echter blauw en blauw is niet hetzelfde, eigenlijk zijn de afdrukjes net iets anders als het achtergrondje welke ik gemaakt had. Dan maak ik nog een achtergrondje. Met een keukenrol  de rest van de bister en water op een kaartje gedept. Daarop een paar bruine vlindertjes en wat witte vegen. Na aarzeling toch de vlinder gestanst met de bijpassende stans. Ondanks dat ik heb vastgeplakt had, verschoof de stans toch iets en dat was duidelijk te zien. Het witte weggeknipt rondom de vlinder en de buitenste rand ook. Zo zag je dat deze niet meer scheef was. Uit effen papier de vlinder nogmaals gestanst en de geverfde vlinder daarop geplakt. Deze weer verhoogd op de kaart. Een touwtje, wat glitter op de vlinder en glitters op de kaart. Een klein tekstje gebruikt, deze is niet zo scherp en dat vind ik juist wel mooi. Eerst dacht ik dat deze niet mee kon doen voor de liftchallenge, totdat ik las dat het binnen stuk niet vierkant hoeft te zijn. Deze kaart doet dan mee met de liftchallenge.
Hier de andere kaart. De afbeelding wel gebruikt ondanks dat de kleuren iets anders zijn. . Daaronder een randje vellum en verhoogd op de kaart geplakt. Niet helemaal de juiste kleuren, maar toch wel weer leuk door het contrast. Het touwtje maakt het compleet.
Zo zie je maar weer dat hetzelfde materiaal zo verschillende resultaten kan geven. Het is nooit hetzelfde.
Nog een fijn (knutsel) (werk) weekeind.
Groetjes, Nelleke 

27 opmerkingen:

 1. Ik vind ze allebei super gaaf!
  Prachtige blinder is dit zeg!
  Gr Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gedaan Nelleke, ik ben niet zo heel handig met bistre. Toch maar meer oefenen denk ik.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow....wat mooi Nelleke....en zeker niet mislukt!
  Het zijn twee prachtige kaarten!
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze allebei helemaal leuk, mooi, prachtig. Dat mag je me binnenkort eens uitleggen van dat bister en inkleuren.... ziet er zo mooi uit, dat wil ik ook kunnen ;-)
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooie kaarten.
  Leuk poeder om mee aan de slag te gaan, met soms verrassend resultaat. Ik heb er wel nog nooit mee gekleurd, enkel voor achtergrondjes gebruik t.
  Fijne dag
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je de achtergrond zelf hebt gemaakt. Mooi geworden. Ik vind beide kaarten mooi! De tweede zelfs iets sprekender door het wit erbij. Tof gedaan, en erg leuk dat je weer meedoet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een verschillende resultaten uit één potje, vind ze allebei erg mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg mooi gedaan!! Prachtig resultaat met het bister!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook ik vind beide kaarten mooi en de onderste het mooist door het wit. Leuk spul is dat hè, dat bister? ik werk er ook graag mee, heel veelzijdig. Mooie vlinder is dit trouwens! Dank je wel voor het meedoen met de Liftchallenge.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind ze weer prachtig Nelleke !
  Groetjes
  Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt niet mislukt! Beiden gewoon heel mooi! Fijn weekend verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het helemaal niet mislukt; integendeel. Hartstikke mooi! Ik vind door het gebruik van wit je tweede kaart iets mooier. Het voegt contrast toe; daardoor vind ik die kaart iets meer "spreken". Maar nogmaals; beiden zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie kaarten! Prachtige kleuren. groetjes Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heb je dat weer peachtig gemaakt Nelleke..hele leuke liftkaartjes zijn het geworden...opdracht geslaagd...en zeker die achtergrond heel mooi met bister ...

  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind ze allebei heel erg mooi, Nelleke!
  Dat kleurverschil vind ik niet heel opvallend, het zijn allemaal mooie blauwe tinten bij elkaar!
  Leuk!
  Groetjes
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oooh wat zijn ze allebei mooi Nelleke en wat knap dat je zo'n mooi resultaat hebt gekregen met de Bister. Ik vind het toch altijd een beetje onvoorspelbaar wat er met de kleur gaat gebeuren :) Schitterend en ook mooi afgewerkt.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind je kaarten ook allebei prachtig Nelleke, ondanks je verhaal dat het niet zo ging, heb je het toch maar mooi voor elkaar.
  Lieve groetjes,Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie liftkaarten heb je gemaakt met Bistre, ik werk er eigenlijk weinig mee maar het geeft een prachtig resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Twee prachtige kaarten!! Ik kan eigenlijk geen voorkeur uitspreken. Vind ze beide mooi. Wat leuk om je verhaal te lezen. Het is zo beeldend dat ik je zo voor me zie met je knutselmateriaal.
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het zijn twee prachtige kaarten Nelleke !

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Twee super mooie kaarten Nelleke !
  Ik kan ze niet vergelijken beiden zijn apart van techniek misschien zelfde kleuren toch helemaal anders en heel mooi hoor !
  Groetjes Doris

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauwww alle 2 gaaf! Zo super Nelleke..
  Groetjes Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief