Mijn lijst met blogs

zaterdag 15 april 2017

Fijne Pasen

Hier zijn dan mijn kippen die ik voor de Pasen maakte. Dinsdag maakten we er 6 op het werk met de cliënten, de rest maakte ik thuis. Totaal maakten we er 10, waar het meeste knipwerk voor mijn rekening kwam. En dat was best veel, want we hebben de kip aan beide kanten beplakt. Deze kip is de laatste, die maakte ik iets anders. Ik maakte er nog wat kuikentjes bij en in mijn paasspullen vond ik wat veren. Niet bij onze kippen op dit moment, geen veer te bekennen. Ze leggen heerlijke eitjes!
De basis is kraft. Alle randjes met watnut stain bewerkt.  Het hoofd en de staart is van een verpakking welke ik bewaard had. De bruine vleugels zijn van behang. De kuikentjes komen ook van restjes.  De kip staat op een rest dik ribbelkarton, dat komt uit een één of andere doos. Het gras is ook restjes bewaard papier. De snavel is dubbel geknipt en zit alleen bovenaan vast. De snavel kan iets open maar dat zie je op de foto niet goed. Hooi natuurlijk van onze schapen. Zo zie je dat het eigenlijk aan materiaal niet veel hoeft te kosten, alleen veel tijd en geduld om alles te knippen en te stansen en te plakken. Want ik stanste de eieren, kuikens, gras en bloemen.
Het resultaat van onze freubelavond, even bij elkaar op de foto. Ze vonden het allemaal erg leuk om te maken. De 1 kan het beter als de ander en heeft ook meer inzicht in wat te doen. Zo belande er een lel van een kip op de staart. Zie rechts boven. Maar met hulp kwam men toch met dit resultaat. De volgende dag zag ik verschillende weer terug in de appartementen. Wel was ik blij dat ik er geen kuikens bij gemaakt had, alleen de eieren was meer dan genoeg. want het moet wel in een uurtje klaar. Natuurlijk moesten er ook gouden eieren bij, lekker bling bling en glimmende bloementjes.
Gisteren de laatsten afgemaakt, en eerlijk gezegd toen had ik er ook helemaal genoeg van.
Gisteren gelijk 2 naar de kleinkinderen gebracht met eitjes, broodhaantjes en lekkere chocola. Morgen gaat er één mee naar mijn schoonmoeder en als laatste staat er bij ons ook 1 op de schoorsteen te pronken.
Bij Rosina las ik dat ze klittenband gebruikte om de hoofdjes bij elkaar te houden en dat vind ik een geweldig idee en wil ik graag delen.
Callenges:
Cards and scrap: Pasen/lente
DCL: Pasen
Marianne design: andere vorm en diertje Eline (kuikens, gras, bloemen en stempel)
Marianne desig Kreadivas: alles mag: optie dieren
Marianne design divas: alles mag, optie favoriete kleurencombo. (kraft! en natuurlijke kleuren en materialen)
AnMacreatief: Pasen/voorjaar.
Creapaleis: voorjaar
Rest mij jullie allen hele fijne Paasdagen te wensen!
Groeten,
Nelleke

24 opmerkingen:

Nicolette zei

Wat een werk heb je er van gemaakt . Heel erg leuk zijn ze geworden.
Fijne paasdagen.
Groetjes Nicolette

Sarah zei

Wat leuk!

martina's kaartjes zei

wat een leuk tafereeltje zo !
fijn paasweekend
grtjs,martina
x

Claudia's kaartjes zei

das zo mooi gemaakt, super

xx
Claudia

http://creativesketchygirls.blogspot.be/
http://knutselmeisjes.blogspot.be

Scraptastisch zei

Jeetje Nelleke wat ben je creatief geweest zeg en wat veel werk!!! Snap dat je geen kip meer kan zien...lol. Maar ze zijn echt ontzettend leuk geworden en je hebt weer mensen heel blij gemaakt!!! super initiatief!!!
Fijne Paas dagen hoor!
Groetjes van Gerie

Cornelie zei

Ha, wat onwijs leuk deze kippen, wat een werk, maar ziet er super uit!

Margot zei

Ik vind het geweldig! Bedankt voor het meedoen met de Dutch Card Lovers.

Margo zei

Oh Nelleke, jij hebt je bezigheid wel gehad zeg ! Maar wat een tof resultaat en wat fijn om ze dan daarna op de appartementen terug te zien he ! Fijn Paasweekend !

Anita zei

Super gaaf gemaakt Nelleke.
Gezellig dat je meedoet met onze challenge.

Gr. Anita
MDblog

Hermien zei

Je hebt er heel wat werk mee, maar dan heb je als alles klaar is wel een super mooi resultaat nelleke!

Fijn paasweekend,
Hermien

Marjan zei

Wat zijn ze superleuk!! Veel werk, zeker als jij het meeste knipwerk verrichtte , maar wat een vrolijk resultaat en leuk ook om in de appartementen van de deelneemsters de kippen terug te zien. Dank je wel voor het meedoen met DCL, Nelleke.

Ans Gilbert zei

Hoi Nelleke,
ik zag bij Rosina deze kip al voorbij komen,jij hebt er ook een hele serie gemaakt, heel mooi op zo'n plankje met eieren, veel knipwerk, maar je hebt eer ven je werk,
nog een fijne 2de paasdag,
groetjes,
Ans

GerJanne zei

Superleuk zeg. En wat een mooie resultaten van een avond werk. Je ziet meteen en heel leuk resultaat. Op de foto lijken ze toch groter! Gek is dat!
Fijne dag morgen!!
GerJanne

Janny's Cards Creations zei

Jeetje ja dat was veel werk maar ook veel blije mensen denk ik. Leuk hoor. Fijne voorzetting van de pasen. Groetjes Janny

Marfien zei

Veel werk maar een schitterend resultaat. En alle medewerkers genieten . . .

Judith zei

Dat is een aardig klusje geweeest maar wel onwijs gaaf!
Leuk dat je mee doet met onze challenge.
Groetjes van Judith
Marianne Design Challenge Blog

Angelique zei

Geweldige serie met kippen, wat leuk dat de clienten met zoveel plezier hieraan gewerkt hebben. Dan heb je echt eer van je werk.
lieve groetjes Angelique

Sarah - Crea S zei

Zo Nelleke, jij hebt je werk gehad met al deze kippen! Een waar kippenparadijs, maar een prachtig resultaat als je ze samen ziet!

Marleen zei

Wat een geweldig leuke presentjes voor Pasen zo Nelleke. Daar is iedereen vast en zeker ontzettend blij mee geweest... maar wat een werk, haha!!
Gezellig dat je mooie werkstuk ook meedoet met onze challenge.
Lieve groetjes, Marleen
MD challenge blog

Ellie Bakker zei

Super leuk creaties Nelleke daar ben je wel even zoet mee geweest, maar het zal vast en zeker in de smaak gevallen zijn.
Bedankt voor het meedoen.
Groetjes Ellie
DT MD challenge blog

scrapcreations-judith zei

Heel erg leuk. Gezellig dat je meedoet met de aprilchallenge bij AnMaCreatief. Groetjes Judith

Blankina zei

Zo zo dat is nog eens een kippen familie, heel mooi gemaakt..fijn dat je meedoet bij Marianne Design Divas en Marianne Design Kreadivas groetjes Blankina

Julie P zei

Beautifully designed and created, nice work. Thanks so much for joining in with us at Marianne design Divas
Hugs Julie P

Nela zei

Totally adorable!
Thanks for playing along with us at Marianne Kreadivas!
xx Nela