Mijn lijst met blogs

donderdag 20 april 2017

Serie geboortekaartjes

De 2 weken zijn alweer voorbij en vandaag begint er een nieuwe challenge bij de Egel. Een leuke, namelijk gebruik zwart op je kaart. Het zwart moet natuurlijk wel duidelijk te zien zijn, alleen een stempeltje is niet voldoende. Niet zo moeilijk lijkt mij, en ik hoop dat jullie weer massaal meedoen.
Na het geboortekaartje van afgelopen maandag hier dan de rest van de serie. Ik had 4 kaartjes nodig, 2 voor de kersverse ouders en 2 voor de grootouders. 
Gemaakt naar de sketch van Cheerfullsketches. Het papier is van Craft Emotions. Het plaatje is al zo leuk van zich zelf dat er verder niet zoveel bij hoeft. Een beertje ook van CE, en een knoop erop geplakt. De ster is van de envelop van het geboortekaartje, het blauw daarvan past er precies bij.
Alle randen met walnut stain bewerkt en de naam van de baby.
Dit weer een ander kaartje gemaakt naar de sketch van Creatieve sketchy girls. Hier de randen ruw gemaakt, en  nog een rammelaar van CE gebruikt.  De auto en ster verhoogd opgeplakt, en ook weer de naam van de baby. Beide baby's zijn op dezelfde dag geboren. Zo leuk vind ik dat je dan de eerste foto's doorgestuurd krijgt van de trotse grootouders. Die staan in deze gevallen dichterbij ons dan de ouders.
Van de restjes maakte ik voor opa en oma deze kaart. Een ster verhoogd opgeplakt. Een geweldig pakket om mee te werken. Toch vond ik het soms ook lastig want het plaatje van de 2e kaart vond ik eigenlijk niet echt bij het bijpassende designpapier passen. Hoe doen jullie dat, of  ben ik een zeur wat kleur betref?  :-)
Een fijne dag allemaal!
Groetjes, Nelleke

16 opmerkingen:

 1. Superleuke geboortekaartjes Nelleke!
  Je hebt het zwart mooi verwerkt.
  Groetjes Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke stoere serie geboortekaarten Nelleke. Ze zijn stuk voor stuk erg leuke gemaakt! erg stoer. Leuk hoor.Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supergave kaartjes!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie kaarten! Leuk gedaan. Dankjewel voor je deelname bij Cheerful sketches. Groetjes Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gave serie en wat een stoere effecten geeft dat gebruik van zwarte details Nelleke. Ik ben ook best een pietlutje hoor, alles moet bij mij ook bij elkaar passen anders ben ik niet tevreden ;p Ik kan ook nooit even snel een kaart maken...LOL
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gave serie kaarten en het zwart past er mooi bij. Ik do dit keer weer niet mee. Geen zwart of zelfs maar een flintertje , bij me. grts leny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke kaarten! Vind zwart op een kaart soms best moeilijk maar zo bij jou te zien is het erg mooi.
  Groetjes CAroline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie kaarten, Nelleke!
  Groetjes,
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Nelleke ,
  Super mooie geboortekaartjes !
  Heel mooi met de zwarte deeltjes erin .
  Groetjes Doris

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige kaartjes Nelleke...
  Ik denk dat we soms gewoon wat te kieskeurig zijn!

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind ze alle drie erg leuk! En wat je bedoelt met dat het plaatje niet bij het DP past?? Geen idee. Komt doordat jij er met je neus bovenop zit denk ik.
  Gaat hier ook zo, met die foto's. Soms horen we van de ouders zelf niks, maar juist van de grootouders! Altijd weer mooi!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het zijn drie hele leuke geboortekaartjes Nelleke! Je bent geen zeur, we zijn gewoon pietjes precies die alles juist willen hebben... Maar soms moeten we de teugels een beetje laten vieren en onszelf wat krediet geven :) Waar de kaartenmaakster moeilijk over doet ziet een ander vrijwel niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. heel leuk, gezellig dat je meedoet bij Cheerful. Succes.
  groetjes Ine DT

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een schitterende serie, Nelleke....volgens mij ben je té pietluttig (ben ik ook op mijn eigen kaarten hoor)...gave kleuren en mallen!
  Dank je wel voor je deelname bij Cheerful Sketches.
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief