Mijn lijst met blogs

woensdag 31 mei 2017

Wat heeft Lieke het mij moeilijk gemaakt.

Vandaag weer Kleurenkaartteam. http://martinaskaartjes.blogspot.com En ik mocht deze keer de kleuren bepalen. Ik koos naast het paars/lila, olijfgroen. Het was niet mijn gedachte maar die van lieke. Zelf is ze veel met kleuren en ontwerpen bezig en ze zei: "man je moet er olijfgroen bij doen". (olijfgroen gebruikt ze ook voor haar examenopdracht) Ze liet mij gelijk een kleurenstaaltje zien. Ik was om, een combinatie die nog niet geweest is. Weken lag er al papier te wachten om wat te maken. En ik wist het niet. Als ik straks jullie kaarten zie, dan zal ik vast zeggen dat het zo ook kan. Maandag een sketch opgezocht en gisteravond verder.
Chaos. Ik was wel met 4 verschillende kaarten bezig. En lieke vroeg mij nog of ik stof om kon zomen. Ik moet eerst opruimen, want ik kon niet bij de naaimachine, haha.  Verder gegaan en aan het einde van de avond is deze zo goed als klaar en liggen er nog 3 anderen om af te maken.
Voor Lieke de stof met tekst omgezoomd. Bovenaan een wat bredere zoom want daar moest een bamboestokje door. Terwijl ik bezig ben zit ze naar een schellekoord te kijken die daar hangt. Zegt ze: zo bedoel ik dat en dat was vroeger ook al. Ik vertelde dat ik dat 45 jaar geleden, ik was nog een meisje, dit op een bazaar van een bejaardenhuis had gekocht toen we daar met school op bezoek waren. Op het schellekoord hangen 5 kaboutertjes in een lantaarnpaal. Ik vond en vind hem nog steeds leuk en droom dat die 5 kabouters mijn kinderen zijn en wie dan wie is.
Ach zomaar even wat herinneringen tussendoor.
Het kaartje van vandaag.
De basis is lila. Daarop heel oud designpapier. "Use jour stuff".  Ook het paarse en lila papier heb ik al heel lang ik denk al wel meer dan 10 jaar. Daarop donkerolijf en lichter olijf met een tekst erop. Het hele lichte groene is een verfstaal. Gestempeld met old olive van SU. Het paarse papier gestempeld met blanke versamark. Het stempeltje is van de Action. Daar zat ook het stansje van het takje bij. Ik vond deze gisteren en ben er super blij mee.
Ik vond olijfgroen lint voor een strik. Ik miste er toen iets aan. Het was net te. Het heldere paarse strikje haalt het helemaal op, evenals het vlindertje. Wel 10 vlinders gestanst, tot ik op een oude ansichtkaart net die kleur paars vond als het strikje.
Ik ben benieuwd wat jullie allemaal gemaakt hebben. Ik ga zo even vluchtig kijken. Straks zwemmen met Thomas , maar ik kom de komende tijd bij jullie langs.
groetjes, Nelleke

33 opmerkingen:

Jantine zei

Hoi Nelleke,
ik vond het ook een hele uitdaging, olijfgroen en lila. Bij mij is het een heel wat eenvoudiger kaartje geworden. Ik vind die van jou erg mooi! Mooie tekst ook! Zeer geslaagd kaartje.
Groetjes
Jantine

Nicolette zei

Leuk verhaal en mooie kaart. Ik vind olijfgroen en paars een zeer mooie combinatie.
Groetjes Nicolette

Larissa zei

Het was zeker een uitdaging, maar wel een erg leuke!
Je kaartje is mooi!
Fijne dag.

Nancy Soetaert zei

Ik vond het een mooie kleurencombinatie! Gek dat jij er dan moeite mee had!
Je kaartje vind ik supergeslaagd, mooie quote, mooie kleuren en idd een tof takje!
fijne dag
Nancy

Joanne kramer zei

Je kaart is prachtig! Mooie combinatie van kleuren. groetjes Joanne

Marijke zei

Je kaartje is toch nog goed gelukt. Ik vond het ook moeilijk. Werd een beetje somber bij vond ik!Maar jou kleurtjes zijn mooi en je strikje haalt het inderdaad goed op. Groetjes Marijke.

Riannerizanti.blogspot.nl zei

ondanks dat het moeilijk was vind ik je kaart echt super mooi.

Veerle zei

Ach Nelleke, en ik maar duvelen op jouw vanwege je kleur keuze ha ha ha ha. Ik had er meteen niks mee en wist niet wat ermee aan te vangen. Na overleg met mezelf en een pep talk aan mezelf toch aan de slag gegaan. Het is me gelukt maar ik zal uit mezelf deze combi niet meer gebruiken denk ik ha ha ha. Maar bedankt voor de uitdaging Nelleke want het is natuurlijk wel leuk om je grenzen te verleggen en jezelf uit te dagen. Jouw kaartje is helemaal geweldig hoor hij is heel mooi. Groetjes Veerle x

Monique zei

Prachtig gedaan Nelleke. Ik hou wel van deze kleurencombi!
Nog bedankt voor je mooie kaart! Hij staat hier te pronken.
Liefs, Monique

Ellen zei

Mooie kaart met een prachtige tekst van John Lennon erop!

!neke zei

Mooie tekst !!!!!!!
Gave kaart !!!!

Rosina zei

Toch is je kaartje super mooi geworden Nelleke,..wat heb jj alles mooi gecombineerd zo...er is niets van te zien dat je het moeilijk vond met deze kleurencombinatie...

groetjes Rosina

Danielle zei

Ik vond het juist door de inspiratiefoto een "makkelijke" uitdaging! Wist meteen wat ik ermee wilde doen. Vind jouw kaartje ook heel goed gelukt, zeker door je nieuwe stans en stempel. Ik begrijp dat je daar blij mee bent, erg leuk zo'n koopje!!

Renate zei

Kaartje is prima gelukt, Nelleke.
Mijn kaartje is ook nog nat van de lijm. Lol.
Groetjes Renate

Mariken zei

Ik heb ook even moeten denken, maar uiteindelijk is het. Een orachtige kleurencombi, ik zie veel moois voorbij komen. Zo ook bij jou, een supergave kaart! Fijne avond!

Marfien zei

Mooi kaartje, vind het echt een hele mooie kleurencombinatie
Het lila papier op de achtergrond heb ik ook nog liggen, toch denk ik dat het nog niet zo oud is, ik schat zo'n jaar of zeven.

lenywim35 zei

Lieke heeft het prima gedaan. Echt mijn kleuren. En jij ook. Heel ergmooie kaart. En .... heb je lekker gezwommen?
grts leny

Nancy zei

Hey Nelleke,

Je hebt het jezelf niet gemakkelijk gemaakt precies... Maar vind het zelf ook steeds een uitdaging om voor een gewaagde combinatie te gaan...
Jouw kaart is super geworden, je ziet het goed dat er werk in gestopt is...

Liefs,
Nancy

Petra-loves-paper zei

wat ziet je kaartje er ontzettend leuk uit! groetjes Petra

Nelly zei

Wat mooi gemaakt in de kleuren van KKT .

Groetjes Nelly

Marjan zei

Een goed idee van Lieke, want deze kleuren combineren goed! Mooie kaart, Nelleke!

Claudia's kaartjes zei

Prachtige kaart in de kleuren van de KKT.
xx
Claudia

http://creativesketchygirls.blogspot.be/
http://knutselmeisjes.blogspot.be

Creatiels zei

mooi kaartje is het geworden
groetjes
Els

Corrie zei

Ik vind de kleuren prachtig Nelleke, je hebt een schitterende kaart weten te maken, echt top gedaan.
Lieve groetjes,Corrie

Angelique zei

Hele mooie kleurencombinatie heeft Lieke gekozen. En je kaart is schitterend geworden, mooie opbouw en een geweldige tekst. Mooie kaart had je voor Lieke gemaakt met de flamingo, ik hoop dat het lukt met haar examenstuk.
lieve groetjes Angelique

Hermien zei

Een heel mooi kaartje met prachtige kleuren...

Groetjes Hermien

GerJanne zei

Hij is echt prachtig. Dat vlindertje is mooi in die kleur. Nu komt er vast een vlinderkaartje als je er zoveel gestanst hebt. En we hebben het dus eigenlijk aan Lieke te danken. Nou, dat was een mooie keus hoor!
Groetjes,
GerJanne

Margreet zei

Jij hebt er een stijlvolle kaart mee gemaakt met een prachtige tekst!
xxx Margreet

martina's kaartjes zei

haha, grappig dat jij het jezelf moeilijk gemaakt hebt... Je had het nochthans zelf in handen deze keer =)
in ieder geval, ondanks de moeilijke combo, toch een heleboel deelnemers en vele leuke kaartjes gezien,
ook de jouwe is helemaal geslaagd !
blij met je deelname alweer, hopelijk ben je er de volgende keer ook weer wij,
grtjs,martina
x

Gerrina zei

Zo mooi hoe je deze moeilijke uitdaging toch nog getackled hebt! De kaart ziet er niet naar uit dat je het moeilijk vond...zo uitgebalanseerd! Groetjes, Gerrina

Sarah zei

Heel mooie kaart en ik vond het een ontzettend mooie combinatie! Dank je voor de opdracht ☺

Doris knippenenplakken zei

Prachtige kaart heel mooie geheel met een mooie tekst .
Groetjes Doris

Margo zei

Je vond het misschien moeilijk, maar het is je toch maar gelukt ! Wel grappig dat Lieke eigenlijk had gekozen, ik vond het trouwens een erg mooie combinatie !