Mijn lijst met blogs

woensdag 26 juli 2017

Dank je wel postbode

Dank je wel voor alle lieve reacties op mijn vorige kaart. Nee die kaart is niet naar Thomas gegaan. Bijna een week woont hij nu in de nieuwe woning. En het gaat best wel goed met hem. Hij begrijpt het nog niet helemaal, zaterdag haalden wij hem op omdat hij naar PSV ging, en thuis 1 nacht sliep,  en eigenlijk wilde hij alles meenemen. Dat vond hij raar dat dat niet hoefde. Vanavond zei hij dat hij in zijn eigen bed wilde slapen. Vanavond vertelde de begeleiding wat grappigs. Hij drinkt graag koffie en avonds drinkt hij 2 kopjes. Hij had al snel in de gaten dat in de koppen daar 2 kopjes koffie konden. Dus zette hij er 2 tegelijk en daarna natuurlijk voor het 2e kopje weer 2 kopjes.........
Nu dan de titel.  Als je vaak je eigen adres invult gaat dat automatisch. En met het nieuwe adres van Thomas ging het fout. Ik gaf wel het goede adres door, maar ons  postcode. "Ze was een beetje dom".
GerJanne had Thomas een kaart gestuurd, dat zag ik op haar blog, maar bij Thomas was nog niets gekomen. Vreemd eigenlijk tot maandagmiddag. De bel ging en er stond een postbode aan de deur met een kaart voor Thomas. Hij moest deze bezorgen in Klarenbeek, want in Apeldoorn was deze niet te bezorgen. Dat kwam namelijk door de straatnaam. In Klarenbeek hebben ze ook zoiets als straat. Hij vond dat een beetje raar, want de postcode was niet van Klarenbeek, maar van Wilp. Hij ging zoeken in de telefoongids, en ja hoor er woonde een Boer in Wilp met die postcode. Dus hij kwam netjes de kaart brengen, had al aan de buurman gevraagd of hier Boer woonde die dat kon bevestigen en ook vertelde dat die jongeman verhuisd was. En zo kwam de kaart van GerJanne toch op de plaats van bestemming. Geweldig toch, dat mensen hier moeite voor doen. Het gaat dus niet altijd fout!
Nu dan deze kaart. Kleurenkaartteamdag. Okergeel met terra cotta. Een combinatie die ik zelf niet gauw zou kiezen. Maar toen ik in de map met afdrukjes kreeg zag ik dit achtergrondje liggen. Gemaakt denk ik met gelliplate. Papier erbij gezocht en dit gemaakt naar een sketch. Randje doorgestikt. Een vlinder die het altijd doet. En ik denk dat die al een bestemming heeft. Een kaartje voor zo tussendoor, echt inspiratie heb ik nog niet, ik kan mij er ook nog niet zo op richten. Ook ben ik nog bezig met een cadeautje voor mijn kleindochter wat al heel snel klaar moet zijn. Vooreerst goed zo. Straks als alles in rustiger vaarwater is hoop ik wat meer  andere dingen te maken. Vandaag kwam mijn verjaardagscadeau binnen: distress inkt waar ik heel blij mee ben.
Deze kaart doet mee met de volgende uitdagingen:
Case this sketch: sketch
Less is moore: gebruik geen stempels. (CAS genoeg? De achtergrond is vrij druk, maar verder weinig erop gebruikt)
Ik ben benieuwd wat jullie maken, en ik ga dit keer echt mijn best doen om langs te komen, de vorige keer ben ik helaas blijven steken.
Groeten, Nelleke

31 opmerkingen:

Leigh Penner zei

Very pretty take on the sketch!

Sarah zei

Daar zal de bestemmeling veel deugd aan hebben. Het was een pittige opdracht, maar jij hebt het goed volbracht.

martina's kaartjes zei

je kaartje is helemaal goed geworden, mooi gedaan met de gelli plate, geslaagd
fijn dat je weer van de partij bent deze maand, bedankt !
nog een fijne dag,
grtjs,martina
x

Creatiels zei

heel mooi resultaat, jij bent geslaagd,
ik vond de kleurencombo ook lastig,
groetjes
Els

Jantine zei

Wat een mooie achtergrond, dat je die zomaar had liggen! Leuke kaart heb je gemaakt!
En wat een geweldige postbode!
Groetjes
Jantine

Diny zei

Het is me allemaal nogal wat Nelleke....jullie leven staat een beetje op zijn kop door de verhuizing van jullie zoon. Maar wat een lieve postbode zeg om zoveel moeite re doen!
Je kaartje is prachtig in deze kleurtjes....goed gelukt.....fijn dat je daar toch even tijd voor had.
Groetjes Diny

Nancy Soetaert zei

grappig, we gebruikten dezelfde schets, allebei met een vlinder...
Heel mooie kaart!
Fijn dat de postbode de moeite deed om jullie op te zoeken. Ik kan best geloven dat het voor jullie Thomas allemaal niet zo makkelijk is, verhuizen, alles heeft zijn tijd nodig om te wennen, komt allemaal wel goed!
groetjes
nancy

Ant zei

Mooie kaart in de gevraagde kleuren okergeel en terra.
Fijne dag.

Marja zei

Jou kaart in deze kleuren is ook erg mooi geworden!
Mooie achtergrond heb je gemaakt.
Wat lief van de postbode dat hij zoveel moeite heeft gedaan om het kaartje bij jullie te bezorgen...fijn dat het kaartje nu bij Thomas is GerJanne had een leuke kaart voor hem gemaakt.
Groetjes Marja.

Nicolette zei

Dat is zeker erg leuk van de postbode om zoveel moeite te doen. En je kaart is erg mooi.
Groetjes Nicolette

Nicole Parmentier zei

Jhee dat is nog een service van die postbode! En maar goed ook want ik had de kaart van Gerjanne op haar blog gezien en het zou toch heel erg zonde zijn als hij niet bij Thomas terecht zou komen! Je kaartje is prachtig! Ik heb nog nooit met de gelli-plate gewerkt maar ben er wel heel nieuwsgierig naar!

Marijke zei

Wat aardig van de postbode dat hij zoveel moeite heeft gedaan. Ik woon ook in een klein plaatsje en daar gaat het meestal wel wat gemoedelijker en zijn ze wel bereid iets voor je te doen. Super . Je kaartje vind ik prachtig. Een mooie achtergrond. Groetjes Marijke.

Beisforbeauty zei

hij is heel mooi geworden je kaartje

liefs cindy

Petra-loves-paper zei

schitterende kaart! ook je verhaaltje vind ik schitterend, fijn om te lezen dat er toch nog postbodes zijn die hart voor hun werk hebben, groetjes Petra

Veerle zei

Het is een prachtig kaartje geworden Nelleke.
Grtjs Veerle

Margreet zei

Wat een schitterende achtergrond Nelleke...heel mooie kaart zo met de vlinder.
Wat leuk dat de postbode zoveel hart voor zijn werk heeft!
xxx Margreet

!neke zei

een hele mooie Nelleke!
Wat een leuk verhaal over de kaart !

Chrissy Larson zei

Super cool background!

Nancy zei

Hey Nelleke,

Ik zag in jouw verhaal niets over het KKT... Jouw kaart is toch wel in de juiste kleuren... Dus denk ik dat ze of toevallig juist is, of dat je ons een klein beetje vergeten bent...
In elk geval, jouw kaart is erg geslaagd en de postbode is heel erg snugger... haha!!
Doe je ook een rondje KKT vandaag of misschien deed je het al, heb alle reacties nog niet gelezen...

Liefs,
Nancy

Caroline zei

Fijn dat er nog zulke mensen zijn die wat moeite doen voor een ander. Je kaartje is erg leuk.
Groetjes Caroline

Esther zei

This is such a fab, artistic card and I love the background! What a stunning effect! As a clean and simple challenge, we do need some empty space for cards to qualify, but this is such a beauty I'm really glad you shared it with us. Thanks so much for playing along with us at Less is More :)

Riannerizanti.blogspot.nl zei

Ik vind je achtergrond super is echt mijn ding ,je hebt er een mooi geheel van gemaakt.geweldig.

bolletjelucky.blogspot.com zei

Dat is nog eens een toegewijde postbode, heel lief dat hij deze moeite nam. Prachtige achtergrond Nelleke en je hebt er een mooie kaart mee gemaakt. Slim van Thomas, nu heeft hij 4 kopjes koffie...als hij nog maar slaapt dan..hihi. Gun jezelf de tijd om tot rust te komen, het is allemaal nogal wat geweest de laatste tijd.
Lieve groetjes Miranda

Hermien zei

Heerlijk toch dat er nog mensen zijn die de moeite nemen om dat stapje extra te doen zodat de kaart uiteindelijk toch nog goed terecht komt! Je kaartje is heel mooi

groetjes Hermien

Nancy zei

Ah ja Nelleke, ik heb de tekst nog eens helemaal opnieuw gelezen en inderdaad... Het KKT en de kleuren staan er inderdaad in vermeld. Moet dat stukje niet gelezen hebben... Sorry ze, ben pas laat aan mijn blogronde kunnen beginnen nadat iedereen in bed lag en ik moest wachten tot de papa van mijn Vietnameesjes thuis was na zijn café-ronde om alle vrienden nog een laatste keer te zien... Was erg moe ondertussen...
Tot een volgende keer!

Liefs,
Nancy

GerJanne zei

Ja, die postbodes bij ons in de buurt zijn te gek! Ik heb veel positieve ervaringen. Maar dit is wel helemaal leuk!! Bedankt voor de goede postcode!
Je kaart is geweldig. Wat ene mooie achtergrond heb je gemaakt en helemaal geschikt voor het KKT!
GerJanne

Nonni zei

This is beautiful. I love the colors and the different techniques. Thanks for sharing with us at Less Is More.

Grietje Jansen zei

Mooie kaart. Knap zoals velen zulke mooie achtergronden weten te maken.

Grietje

Larissa zei

Heel mooi!
& gelukkig is de kaart toch nog goed aangekomen.
Fijn weekend!

Ellen zei

Super mooie kaart is dit zeg...gave kleuren! En de postbode verdient een bloemetje voor alle moeite!
Fijn dat Thomas het naar zn zin heeft...is voor jullie toch een zorg minder.
Geniet van je vakantie hoor?
Liefs Ellen

Anoniem zei

Erg leuke kaart,Nelleke.Grappige plaatjes.Mooi gedaan met de bergen op de achtergrond.Fijne vakantie.
ลาลีกา