Mijn lijst met blogs

zaterdag 13 januari 2018

Kaarten met vellum

Afgelopen week ging ik met Lieke mee naar de orthodontist. Zij gaat weer voor de 2e keer met een beugel beginnen. Daarna hadden we ons beloofd om even naar de Action te gaan om rustig te snuffelen. Daar vond ik een blokje vellum in hele mooie frisse kleuren. Ook zat er een prachtig verloop in het paier, het lichtblauw wordt zilver. Ik was er weg van ook al wist ik niet gelijk hoe dit op kaarten te gebruiken. Ik kocht het, ik kon het niet laten.
Thuis had ik wat ideetjes, al was dit makkelijker gedacht dan gedaan. Als je vellum op gekleurd papier legt kleurt het heel anders als op wit. En als ik het op wit leg, hoe maak ik dan een randje zonder het te laten doorschijnen?
Ik maakte enkele kaarten. Bij de bovenste heb ik het blauwe vellum op helderblauw papier gelegd en gelijk als het vellum gesneden. De eerste keer mislukte het plakken, daarom vastgeniet. Daaronder een randje zwart papier gebruikt. De voetbal 2x gestanst en met wit papier weer ingelegd. 
Deze kaart doet met de sketch mee van Dutch card lovers
                         
Bij deze kaart wilde ik het vellum niet op groen leggen, ik vond dan de frisheid van het groen wegging. Hier ben ik aardig mee aan het denken geweest hoe dit te doen. Een groen randje was niet mooi, vond ik zelf. Uiteindelijk het vellum op wit papier gelegd en vastgestikt. Een kantje gesponst en dat eronder gelegd. With love gestanst. Toen bleek dat ik het vellum anders om had willen doen, het zilver onderaan. De sketch toen maar gedraaid en de tekst onderaan. Ik vond de kaart net iets te kaal en daarom een libelle gestanst en met glitter bewerkt.
Challenge: Freshlymade sketches: sketch.
Ik maakte nog een derde en die zie je hier.
De sketch van DCL gedraaid en de wereldbol erop geplakt. Op dezelfde manier als de eerste gemaakt en hier donkerblauw papier gebruikt. Hier een verhuiskaartje van gemaakt. 
Uiteindelijk ben ik best wel tevreden en ik heb al een nieuw ideetje bedacht.
Groetjes, Nelleke 


21 opmerkingen:

Henriët zei

3 prachtige kaarten! De middelste vind ik de mooiste maar dat komt vast door de kleur. Voor een jongens/mannenkaart is de bovenste natuurlijk zeer geschikt!
Groetjes van Henriët

Monique zei

Wat een mooi trio aan kaarten Nelleke! Ik heb geen vellum, gewoon omdat ik ook niet weet hoe ik het moet gebruiken.
Lieve groetjes, Monique

Joanne kramer zei

Dat is zeker leuk vellum en wat heb je er mooie kaarten mee gemaakt. Het bevestigen is altijd lastig. Dat je het op de middelste kaart erop gestikt hebt vind ik een heel goed idee!
Groetjes Joanne

Aartje zei

Wat leuk als je ineens tegen iets aanloopt wat je meteen aanspreekt.
Je kaarten zijn heel goed gelukt. Prachtig Nelleke.
Groeten, Aartje

Joke zei

Dat is heel erg leuk geworden op deze manier Nelleke. Ik stond er vanmiddag ook nog mee in mijn handen maar had even geen idee watbik ermee aan moest dus heb het maar weer terug gelegd. Misschien had ik het toch mee moeten nemen.
Groetjes Joke

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wauw, wat een papierblokje al niet aan creativiteit teweeg kan brengen ;p Het zijn stuk voor stuk originele kaarten met een frisse uitstraling geworden Nelleke...top.
Lieve groetjes Miranda

Mariken zei

Vellum is zeker leuk spul! Jij bent al goed bezig geweest, vier toffe kaarten zeg! Fijne avond!

Sarah zei

Heel tof! Dat stikken dat ga ik onthouden, voor vellum is dat een tof idee! X

GerJanne zei

Hoi Nelleke,
wat een mooie kaartjes! Leuk dat je weer wat gevonden hebt en meteen weet wat je er mee wil! Dat heb ik vaak, zie ik iets en denk: ja, wat voor effect heeft dat op ene kaart? Die met de voetbal heb je mooi op tijd klaar, volgens mij ;-)
GerJanne

Marja zei

Wat een prachtige kaarten heb je gemaakt Nelleke!
Leuk boekje heb je gevonden bij de action en dan meteen al hele mooie kaarten mee gemaakt. Heb dat ook altijd met vellum hoe maak ik het nu vast?...leuk hoe je beschrijft dat je het gedaan hebt.
Groetjes Marja.

Marfien zei

3 leuke kaarten, de eerste heeft al een bestemming zie ik, vellum kun je lijmen met de lijmspray van de action, wel eerst een krant onder je papiertje leggen :-)

Ant zei

Hele mooie kaarten, soms lukt het met wat voor idee je er mee hebt, en de andere keer vind je het papier mooi maar is het idee in de uitwerking minder leuk dan je verwachte.

Marjan zei

Gave kaarten Nelleke! leuk idee: een voetbal en een wereldbol! Dank je wel voor het meedoen met DCL.

Nicolette zei

Leuke sketch en je hebt er mooie kaarten mee gemaakt.
Groetjes Nicolette

Margot zei

Ze zijn superleuk geworden! Bedankt voor het meedoen met de Dutch Card Lovers.

Hermien zei

Dit blokje heb ik ook Nelleke maar ik heb er nog niets van gebruikt jij brengt me op wat ideeën, nu de tijd nog! Jij laat ons in ieder geval weer een mooie serie kaarten zien.

Groetjes Hermien

Gerrina zei

Heerlijk als je iets meeneemt en er dan thuis zo veel ideeën voor krijgt! Alle 3 erg mooi! (Bij mij ligt dit blokje nog te wachten; ik wil het in m'n fotoboek gebruiken...) Groetjes, Gerrina

Sarah - Crea S zei

He Nelleke! Wat heb je zitten nadenken om het vellum te gebruiken, maar met resultaat! De tweede kaart is het mooist, maar dat komt door mijn persoonlijke voorkeur qua kleur! Liefs, Sarah

Kim S zei

I love all of your different looks with the same general sketch! Each is so fresh and colorful! Thank you for playing along with us at Freshly Made Sketches.

anja curvers zei

Leuke kaarten allemaal. Bedankt voor je deelname aan DCL.

Femminde zei

Wat een mooie kaarten met de sketch!! Ik ben fan van de voetbalvariant.
Fijne week!!
Groeten van Femminde