Mijn lijst met blogs

woensdag 24 januari 2018

Kleursels van een "kleurmiep"

Bij de liftchallenge is een leuke en echte uitdaging. No-line coloring.
Aangezien ik geen kleurder ben is dat een hele uitdaging voor mij. Toch wilde ik dat wel eens proberen. Ik heb heel wat uitgeprobeerd en uiteindelijk van al die kleursels een kaartje gemaakt, ik laat ze de komende tijd zien. 
Deze bloem heb ik denk ik wel 35 jaar geleden gekleurd. Toen had je een soort stiften met inkt welke je voor stof en glas kon gebruiken. Aangezien dat best wel kostbaar was hadden mijn schoonzus en ik samen een setje aangeschaft. We kleurden dacht ik op t shirtjes, servies, en ik maakte lavendelzakjes. Ik dacht dat je het paptroon met carbonpapier erop zette en door wassen verdwijnen de lijnen. Zoiets was het, ik tekende echt niet uit het hoofd. Ik heb er ook meer van het dezelfde patroon.
Een paar weken geleden kwam ik ze met het opruimen tegen. Uitgewassen en gestreken en weer in de kast gelegd met het idee deze op een kaart te doen. 
Ik heb gedacht deze voor de liftchallenge te gebruiken, had de ovalen cirkel er al op, maar dit niet gedaan. Er wel een kaart van gemaakt met papier uit een blokje van Joy! Het designpapier is met gelliplate gemaakt, vorig jaar al. Zelf vind ik de kleuren zo prachtig.
Challenge:
Inspire me: sketch  334 (sketch gespiegeld)
Dit was mijn 2e probeersel. Met licht roze inkt gestempeld en met distress oxide gewerkt. Het resultaat was redelijk. Ik heb met een witte gelpen streepjes gezet. Ik dacht ik spuit er haarlak over heen, dan worden de kleuren wat intenser.
Toen, ik snap het niet, liepen de roze buitenste randjes uit, en eigenlijk ook allen bij de paarse bloemen. Ach ik moest ook wel om lachen in mijzelf.
Uiteindelijk met alcoholmarkers de paarse bloemen nog eens gedaan op het hart na en er vanmiddag deze kaart van gemaakt.
Challenges:
Sketch Saturday: sketch
AnMacreatief: stippen en strepen.
Kleurder of niet, gewoon wat proberen denk ik maar, maandag weer gezellig kleuren bij GerJanne.
Tot morgen, dan kom ik met een kerstkaart en natuurlijk vrijdag weer, ik heb nog veel te posten. :-)
Nelleke 

11 opmerkingen:

lenywim35 zei

Wat is die oude doos toh welkom om te grabbelen. Ik ken dat. Komt borduurstukjes tegen of bv geverfde pergamano.
Leuk gebruik ervan gemaakt. grts leny

Joanne kramer zei

Wat een super mooie kaarten! Knap kleurwerk. groetjes Joanne

Caroline zei

Ik vind het een moeilijke challenge en vind het dus heel knap van je. Wie wat bewaart heeft wat dus.
Groetjes Caroline

bolletjelucky.blogspot.com zei

Ha kleurmiep...wat leuk dat je allemaal zo lekker bezig bent Nelleke. Al doende leert men en er komen nog eens fleurige kaarten tevoorschijn ook. Leuk dat je die lapjes bewaart hebt, komt nu toch weer van pas ;p
Lieve groetjes Miranda

marja kenter zei

Oh, wat leuk gedaan Nelleke. Als ik heel diep graaf in mijn geheugen dan bedenk ik dat ik ook van die pennen heb gehad, ik tekende ermee op slopen enzo. Als het goed is moet ik nog ergens (maar waar?) Een stukje lakenstof hebben met bloemetjes erop. Ik zal eens zoeken. Ik vind beide kaarten erg mooi, vooral dat uitgelopen roze randje is leuk. Maar die andere spreken de kleuren me erg aan.
Groetjes Marja

Sarah zei

Mooie resultaten!x

Marfien zei

leuk om de werkjes uit de oude doos op een kaart te zien.
Ik ken de techniek nog wel, er waren ook strijkpatronen en daar heb ik er nog een paar van (voor een t-shirt)

Rosina zei

2 schitterende kaartjes Nelleke, wat leuk dat je die al zo lang bewaard heb , zo zie maar nooooooit iets weggooien ...heel mooi deze techniek...wie weet dat ik me er morgen ook nog ff aan waag om mee te doen...

groetjes Rosina

Janny's Cards Creations zei

Leuke kaartjes en volgens mij heb ik nog zoiets om op t-shirts en gympen te tekenen. Groetjes Janny

Ant zei

Wat leuk dat al de oude technieken zo nu en dan weer eens
voorbij komen. Mooie kaarten.

Margreet zei

Mooie kaartjes, Nelleke. Nooit iets wegdoen is ons motto, toch?
Dank je wel voor het meedoen bij AnMaCreatief.
xxx Margreet