Mijn lijst met blogs

dinsdag 20 maart 2018

Denk niet zwart - wit

                    
Mij MD is de uitdaging maak scraplings. Dat heb ik lang niet gedaan en leuk om weer eens te doen. Ik dacht eerst dat het thema voorjaar was, dat had ik niet helemaal goed geloof ik, maar ik ging met mijn schaapjes aan de slag. Meestal worden ze gemaakt zoals het eerste schaapje. Ik wilde het bij de 2e net even anders doen omdat het juist zo leuk is dat je ziet dat ze bij elkaar passen maar toch wat anders zijn. Ook hebben wij geen witte schapen, maar daarover straks meer.
Tijdens het maken van de scraplings moet ik steeds aan het liedje van Frank Boeien denken: denk niet wit, denk niet zwart maar in de kleur van je hart. Nou ik geloof dat dat wel te zien is. Verschillende schaapjes, in een vrolijke bloementuin. Kaartjes met een missie.
Het spreekt verder wel voor zich, ik wil nog wel vermelden dat het desinpapier gewoon kerstdesignpapier is..... En het zwarte schaap? Dat papier komt van een één of andere doos, en was zo mooi bewerkt. dat ik dat bewaarde. En het is een mannetje, zien jullie dat?
Challenges:
Marianne design: maak scraplings
Marianne design divas: alles mag
Dutch Card lovers: over de rand.
gebruikte materialen van Marianne design:
* Kerstdesignpapier PK 9113
* Background stamps; CS 0955
* Vlinder LR 0158
* Gras: LR 0360
* Mini bloemen: CR 1356
* Diaraampje: COL 1388
* Elines schaapje: COL: 1384
* 1e deel stempel happy to you:  COL 1349
* Kikker: van MD
Nu dan iets over onze drieling lammetjes. 8 maart, op de internationale vrouwendag, zijn ze geboren. In tegenstelling tot andere jaren overdag. Om 9.15u was de eerste. En ja toen werd het wachten, nummer 2 kwam niet terwijl ik zag dat er nog eentje moest komen. Je wilt het schaap niet teveel storen, dus maar naar binnen. Komt er iemand aan de deur dat het niet goed gaat met het schaap. Wim gebeld en weer naar buiten. Liggen er nog 2 lammetjes in de wei! Ik dacht dat ze niet leefden, maar een vrouw die al stopte en foto's maakte, zei dat ze bewogen. Ik er naar toe en kijken of ze adem konden halen, want ze zaten nog in het vlies. Dat was het geval. Het grote lam heeft echt moeite gehad om geboren te worden, die lag wat versuft bij. Nummer drie die er gelijk achter aan kwam, was een heel klein en pittig lam. Die heeft ook niet geleden om geboren te worden en je zag haar al snel proberen om te gaan staan.
Wim kwam thuis en het schaap met lammetjes naar binnen gebracht, waar Lieke en ik een warmtelamp hebben opgehangen, want de laatste twee hadden het echt koud.
Toen was het wachten of de moeder melk genoeg had en of de lammetjes mogen drinken bij haar. Eerst dachten we dat de laatste twee bijgevoerd moesten worden. Maar al gauw bleek dat het grote lammetje wel genoeg kreeg, die wilde ook niet uit de fles drinken. Maar de kleinste, die we Femmie (Vrouwendag, haha) genoemd hebben, wel! Dus hebben we een flesselam erbij. En het is zo leuk! Op de eerste foto is ze een paar dagen oud, op de onderste 10 dagen. Ze loopt ons gewoon achterna en als we het hok openmaken is ze er al uit! En ze was zo klein, zo klein. Wim had ze vorige week naar buiten gedaan, komt er een man aan de deur met het lammetje in zijn armen, ze liep al op de weg! Ze kruipt gewoon overal onder en tussen door.
Misschien dat dit verhaal er mede bijgedragen heeft dat ik 2 verschillende schaapjes maakte.
Onze schapen zijn Coburger Fuchs. Ze zijn bruin als ze geboren worden en de kop en poten blijven bruin, maar de vacht wordt grijs.
Groetjes, Nelleke 

18 opmerkingen:

Wybrich zei

Je scraplings zijn super leuk Nelleke! Ja en die zwarte heeft de oortjes anders!
Dank je wel voor het meedoen
Gr Wybrich
DT MDchallenge blog
Een prachtig verhaal van het schaap met de drie lammetjes, leuk zo'n flessenlammetje!

Joanne kramer zei

Wat een leuke scraplings. Echt lente.
En wat mooi die lammetjes. Geweldig! er wordt goed voor gezorgd. groetjes Joanne

bolletjelucky.blogspot.com zei

Oh gefeliciteerd met jullie 3-ling Nelleke. Wat leuk, dat maak ik als stadsmens nooit mee. Lijkt me zo leuk om de fles te geven, als je dichterbij woonde stond ik al op de stoep haha. Ik hoop dat het goed blijft gaan met allemaal.
Leuke vrolijke scraplings heb je gemaakt, laat de lente maar beginnen ;P
Lieve groetjes Miranda

Ellie Bakker zei

Oh wat super leuk deze scraplings met een 'verhaal' grappig gedaan het mannetje met gedraaide 'oren'.
Gezellig dat je met onze challenge meedoet.
Groetjes Ellie
DT MD challenge blog

Jantine zei

Oh, je schapenscraplings zijn echt geweldig, Nelleke! En wat lief, die lammetjes. Wel een heftige geboorte zo, maar fijn dat ze het allemaal gered hebben. En zo'n flessnlam lijkt me wel heel bijzonder. Lente!
Groetjes
Jantine

Nicolette zei

Oh wat een schatje die lammetjes, maar je zal er vast ook wel werk aan hebben. Je kaarten zijn zo leuk en toepasselijk.
Groetjes Nicolette

Hermien zei

Ik smelt helemaal als ik die lieve lammetjes op de foto zie Nelleke wat kan de natuur toch mooi zijn. Je scraplings zijn ook heel mooi gemaakt.

Groetjes Hermien

Scraptastisch zei

De eerste keer dat ik een zwart schaapje zie van de stans, wat gaaf en jij hebt ze gewoon in het echt en nog wel een drieling, hihi Gelukkig is het goed gegaan en een potlam de fles geven is tijd rovend, maar ook wel heel schattig Nelleke en heb ik ook wel gedaan. Ik wens je veel succes met je scraplings en van mij heb je gewonnen, zo hartstikke leuk zijn ze!
xx Gerie

Henriët zei

Ik vind ze zo mooi!! Leuk idee om een zwart en een wit lam te maken.
En van de foto's van jullie lammetjes smelt ik helemaal. Mijn schoonvader had ook altijd lammetjes en regelmatig de fles mogen geven. Zo lief!
Groetjes van Henriët

Ant zei

Mooi verhaal over jullie schapen, je kaartjes passen daar mooi bij. Leuk gedaan.

Marjan zei

Gave scraplings maakte je, Nelleke en wat een schatjes die kleintjes! Leuk dat je meedoet met Dutch Card Lovers.

Marfien zei

Leuke kaartjes met een ooi en een bok. Is het kleinste lammetje soms een bokje? (die zijn altijd super nieuwsgierig) sterkte met de opvoeding

SylS creaties zei

Ohw... ik weet niet wat ik nu leuker vind, je prachtige kaartjes of die schattige lammetjes!
groetjes,
Syl

Sarah zei

Wat een leuke post! Zo lief die drieling, maar ook je kaartjes.
Dat lijkt me bij jullie een plezant boel!! X

sanpiseth40 zei

Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
หนังดราม่า

Margot zei

Ze zijn enig! Bedankt voor het meedoen met de Dutch Card Lovers.

Rosalien Zwackhalen zei

Echt heel erg leuk gedaan. :)
Bedankt voor je deelname bij de DCL.

Ellen zei

Super leuke "Over the Edge"-kaarten! Leuk dat je meedoet met de uitdaging van DCL.
Groetjes Ellen.