Mijn lijst met blogs

woensdag 28 maart 2018

Licht turquoise en mosterdgeel?

Ooh, het is de laatste woensdag van de maand! Kleurenkaarteamdag. Licht turquoise en mosterdgeel zijn de kleuren. Toen ik aan deze kleuren dacht , dacht ik gelijk om met inkt te gaan werken.
Ik koos voor distres ink in de kleuren Tumbled glass en mustard seed. Ik deed wat ink op een sheet, iets water sprayen en deppen. Daarna nogmaals zonder water.
Maar zoals we allemaal weten, wordt blauw en geel groen. 
Dat zie je dan ook, al komt het gele er ook in terug. Ik heb het zo gelaten en verder afgemaakt met stempels. Oei, welke ga ik kiezen en waarom? Ik koos voor de flamingo's, het lijkt net alsof ze in het water staan. De rand er om heen zat ook bij de set. Van afstand lijkt het nu net of die apart op de kaart is gezet. Verder wat kleine stempels en tekst gebruikt, en wat glitters.
Ondanks dat ik het stempelen nog wel lastig vind: wat gebruik ik en hoe en waarom, vind ik het wel leuk om te doen. Er is er nog één in de maak, maar daar had ik geen tijd en zin meer in. Komt wel.
Wat er de volgende maand bij het gele komt is spannend, ik weet al wel hoe ik het ga doen. Proberen weer inkt  te gebruiken!
Challenge:
KIC: maak je eigen achtergrond.
Wordartwednesday: alles mag
Crafty sentiments: alles mag.
Er kwamen wat vragen over de wax. Hier zie je de potjes gilding wax. Gekocht op de beurs in Utrecht. Coosa heeft ze ook, die zijn groter. Ik ben zelf met kleine potjes begonnen om eerst te ervaren of ik dit leuk vind. ( Zeker!!) Het mooiste is om dit op geemboste zwarte achtergrond te gebruiken. Het geeft een prachtig effect. Na het opbrengen wrijf je het op voor de glans.
Ik heb het ook al op grijs gedaan is ook bijzonder en nu op wit. Maar dat viel, vond ik, wat tegen.
  Over Lieke. Ze laat zich opereren aan haar kaak. Dat gaf zoveel voordelen dat ze daar niet lang over na hoefde te denken, ondanks het ongemak eerst na de operatie. Dat gebeurd volgend jaar, nu starten met de beugel om de tanden in een bepaalde stand te zetten. Dat gebeurd komende maand.
25 april wordt ze aan haar knie geopereerd, dus ze is wel even onder de pannen. Maar desondanks geeft dat ook weer nieuwe energie om hard te trainen om haar beenspieren sterk te maken.
En ze hoopt natuurlijk daardoor dat ze het basketballen weer kan oppakken. Want ook al kan ze dit nu niet, ze is wel bijna bij elke training en wedstrijd geweest.
Nu moet ik mij over cijfertjes buigen.  Elk jaar moeten wij een verantwoording opsturen voor 1 april.
Ergens zit in de berekening een fout en die moet er uit. En zoals velen, wacht ik daar te lang mee. En die moet nu gewoon af deze week. Haha, dat uitstelgedrag zal wel herkenbaar zijn.
Tot morgen.
Groet, Nelleke 

37 opmerkingen:

 1. heel mooie kaart Nelleke, en ja, met inkt weet je waarmee je begint maar vaak niet wat het resultaat zal zijn hé... met oxide inkt zou je geel meer geel gebleven zijn, da's het grote voordeel ervan vind ik!
  Hopelijk komt alles snel goed met je dochter en...
  vind jij snel je rekenfout!
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie kaart, Nelleke! En leuk die uitleg van de wax.
  Lieke gaat wel een heel traject tegemoet, zeg, maar zo te lezen gaat ze het met goede moed in.
  En jij succes met je rekenfout, ik hoop dat je m snel vindt.
  Groetjes
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja haha blauw met geel wordt groen, maar je kaartje wordt er niet minder mooi door, schitterend. Ga vooral zo door met oefenen met inkt, ben benieuwd wat voor moois je de volgende keer laat zien, groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk geworden Nelleke!! En ja blauw en geel wordt groen. Maar wel leuk zo spelen met inkt.
  Ik ben benieuwd naar de volgende uitdaging. Sterkte voor Lieke.
  Fijne week!!
  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gave kaart, leuk met die inkten! En jeetje, heftig allemaal voor Lieke, sterkte voor haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kaart!! Knap gemaakt!! Een heftige tijd voor je dochter, sterkte. Groetjes Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk gespeeld met de inktjes!
  Die flamingo heb ik ook,maar hij is nog niet uit zijn pakje geweest.
  Hopelijk verloopt alles vlot bij Lieke. Succes alvast, ze start moedig!
  En voor jou ook veel moed om je aan het rekenen te zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk gedaanNelleke en succes met de volgende.
  Wens Lieke veel sterkte en laat haar goe luisteren na de operatie naar de fysio etc. Iets te veel, is niet goed en duurt het veel langer. grts leny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige kaart is het geworden. Ik ben ook dol op inkten en gemakkelijk om de kleurcombi ervan te maken, zeker die achtergrond. Gave kaart.
  Groetjes Gerrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gave kaart Nelleke.
  En wat een traject heeft Lieke te gaan...heel veel sterkte en het aller beste ermee.
  Liefs Annemarie en merit

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voor ik ging lezen dacht ik: ach ja, blauw en geel wordt groen. En jawel! Maar wel gaaf dat je beide kleuren ook nog ziet en dat de flamingo's aan het pootje baden zijn...
  Lieke krijgt nog heel wat voor kiezen (letterlijk en figuurlijk) Goed van haar dat ze toch bij de training aanwezig is...
  Werk ze vanmiddag!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is een kleurrijk kaartje geworden Nelleke, het ziet er mooi uit. Lieke krijgt nog heel wat op haar bordje,maar ook dat gaat goed komen. Heel verstandig dat ze zo betrokken blijft bij de groep en supporters zijn ook nodig!

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat heb je een prachtige kaart gemaakt voor het KKT Nelleke! Voor Lieke en jullie een spannende tijd met de operaties.
  Groetjes en veel succes met de fout te zoeken in je berekening,
  Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel mooi dit kaartje Nelleke..leuk jij ook met je inktjes aan de slag geweest...Ik begin het als maar leuker te vinden nu..
  en wat een vervelende dingen staat je dochter Lieke allemaal te wachten...wens haar maar veel sterkte met alles..het is niet niks
  Succes met je rekenwerk ..hopelijk vind je die fout snel

  lieve groetjes
  Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 15. leuke kaart is het geworden, en spelen met inkt, ik begin het ook meer en meer te doen in plaats van met gekleurd cardstock te weken.
  veel moed gewenst voor je dochter, hopelijk revalideert ze snel en kan ze weer gouw sporten.
  en hopelijk niet teveel zoekwerk naar de fout
  groetjes
  Els

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oeps, je herinnert mij aan de cijfers, moet ik ook nog doen :-(
  Vrolijk kaartje, heb de set met kippen/hanen, kan ik ook wel eens op deze manier gebruiken, geeft een mooi effect met het andere stempelwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. een heel erg leuk resultaat geeft het zo !
  fijn dat je er weer bij was deze maand !
  grtjs,martina
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie kaart, een hele leuke techniek heb je gebruikt. Sterkte voor jullie..
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Een mooie kaart en ik vind met inkt knutselen ook steeds leuker worden. Erg leuke stempel die flamingo's. Ja ja de belastingdienst weet het wel leuk te brengen hé maar je moet er wel wat voor doen! Veel succes. Groetjes Marijke.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Superleuke kaart Nelleke....ik heb de inktjes ook ontdekt...wordt vast een nieuwe verslaving.
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooie kaart !!!!
  Succes met de operatie !!!
  Hoopt dat het veel voordelen brengt!
  En een fout in de cijfers......oei, ik ken dat uit de tijd
  dat ik de boekhouding van het transportbedrijf van mijn vader deed.
  De laatste cent moest kloppen !

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Super mooie kaart heb je gemaakt met de inktjes.
  Heel veel sterkte voor Lieke.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik heb je laatste kaarten bekeken en bewonderd. Je gaat het stempelen en heerlijk knoeien met inkt echt leuk vinden. Prachtige kaarten allemaal. Deze is ook zo mooi. Ook heb ik het lammetjes verhaal gelezen. Geweldig, helemaal zoals die kleine zich gedraagt. Lieke krijgt het wel goed voor de kiezen (letterlijk en figuurlijk) dit jaar en volgend jaar. Maar als de voordelen zo groot zijn hoef je daar ook inderdaad niet over na te denken.
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mooi die achtergrond in de KKT kleuren. Ook leuk gestempeld.
  Groetjes ,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een mooi kaartje! Het achtergrondje met de inkt is prachtig. En oei, een operatie.. altijd spannend maar wel voor het goede doel. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Mooi zeg! Grappig zoals die flamingo’s in het water staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Prima 'geknoeid' met inkt: je resultaat is prachtig!
  Oh cijfertjes... ik hik altijd zo aan tegen die belastingaangifte (inmiddels verzonden), ook een last van mijn schouders dan.
  groetjes,
  Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hele mooie KKT kaart Nelleke. En dat stempelen wordt vanzelf wel beter, al doende leert men toch? Ik ben een echte stempel verslaafde. Succes voor Lieke met haar kaak operatie. Ik zelf heb afgelopen 30 november een Lefort 1 met midline split gehad. Maar omdat ik de 50 al gepasseerd ben is dit een veel zwaardere operatie dan wanneer je jong bent. En helaas heb ik nu complicaties en moet ik vrijdag terug het ziekenhuis in. Groetjes, Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Haha, herkenbaar dat uitstelgedrag...niet met alles gelukkig maar sommige dingen blijven echt "hangen" tot het laatst...
  Je kaart is een mooie; mooie achtergrond en die flamigo's passen super!
  Het Art Specially Event is voor mij meer een event als een beurs. Ik ga er 2 dagen naar toe en probeer zoveel mogelijk workshops (gratis!!) te volgen. Daar moet je steeds even voor wachten, maar dat heb ik er graag voor over; ik leer altijd wel weer wat nieuws! Verder fijn dat de buitenlandse firma's er staan (geen verzendkosten!) en zie je zoveel dat je inspireert; Echt een ME-weekend! Heerlijk ook dat ik veel van de stempel-/blogvriendinnen weer zie; sommigen, vooral uit Belgie en Duitsland zie je maar 1x per jaar! Denk dus dat je het super gaat vinden en bij dit event zijn de gratis workshops echt aanraders! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat leuk je eigen achtergrond gemaakt! Tja blauw en geel vormen inderdaad groen haha. Maar het resultaat is prachtig.

  Groetjes Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Mooi gedaan. En dat er ook wat groen op je kaart te zien is is niet erg toch?
  Uitstelgedrag.......mij ook niet vreemd hoor.
  Sterkte met Lieke. Kinkt wel heftig allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hey Nelleke,

  Door verbouw-perikelen is mijn reactie wat later dan voorzien. Maar toch doe ik flink de hele ronde nog...

  Jouw kaartje is een juweeltje geworden met deze kleurencombinatie!

  Liefs,
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 33. great work!Thank you for sharing it with us at Crafty sentiments. hugs Sabrina DT

  BeantwoordenVerwijderen
 34. You created such a great background for this. I bet the wax looks fabulous in real life.

  Thank you for joining us at Crafty Sentiments Designs for our Anything Goes challenge.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Leuke kaart in de gevraagde kleurtjes, de groen-mix is je vergeven ;)
  Boekhouding is ook niet mijn favoriete bezigheid...
  Succes en sterkte voor Lieke!
  grt Colien

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief