Mijn lijst met blogs

dinsdag 31 juli 2018

Liften in de zomer 4


Over de lift van vandaag moest ik wel even over denken. Want ik had geen stempels in mijn vakantiekoffer, wel een paar inktpadjes. Marfien vertelde dat ze wel eens met bramen gekliederd had, maar dat leek mij niet wat. Ik dacht als ik nou een uit gestanste bloem ergens opplak en er dan mee stempel?  Het lukte niet, ik moest wat anders bedenken.
Ik had een klein flesje in de caravan liggen met azijn.
Dat flesje werd mijn stempel. Ik maakte kringen met paars en blauw op een vel wit papier. Dat werd de basis voor de achtergrond.
Bij de paarse variant heb ik de stroken willekeurig onder elkaar geplakt en de randen beinkt. Uit de stansjesdoos allerlei bloemen gezocht. Deze met het paars allemaal iets of meer bewerkt. Zo was de paarse bloem eerst geel. Een bloem van de chrysant ook iets met paars bewerkt evenals de blaadjes. Congrats had ik ook, en ook met dat paars erover voor de eenheid, en zo had ik een kaartje voor Sandra die gisteren jarig was. Het kaartje is ongeveer 10,5x10,5. Doe ik eigenlijk veel te weinig: bloemen zelf op kleur brengen.
Bij de blauwe variant heb ik de kringen gesneden en niet laten verspringen. Ook heb ik ze vertikaal opgeplakt. Het geeft echt weer een heel ander effect. Weer bloemen uit de stansjes doos gezocht en behalve het gele, alles met de blauwe inkt bewerkt en afhankelijk van kleur en materiaal krijg je verschillende kleuren. Ook enjoy zat in de doos.
Ik werd ook best wel enthousiast hoor, dit had ik 6 jaar geleden echt niet kunnen bedenken. Ik heb er donderdag ook heerlijk binnen aan kunnen werken. Ik heb indertijd niet meegedaan met die uitdaging. 
Voor het geval dat het stempelen niet lukte: ik had een ingekleurde stempel liggen en in de vakantiekoffer gedaan. Met het doel deze af te maken in de vakantie. De bloem heb ik met alcohol markers gekleurd. Hetzelfde idee toegepast als de vorige 2 kaarten. De stroken op blauw papier geplakt en dit weer op een witte kaart. Het papier is op de foto iets anders dan dat het werkelijk is. 
Al met al met veel plezier aan deze kaarten gewerkt.
Nog even een foto van het flesje en de inkt pads. De ringen zijn van het onderkant van het flesje.
Benieuwd wat de andere dames gemaakt hebben? Kijk dan even bij Marfien, bij haar kun je alle informatie vinden.
Groet, Nelleke 

13 opmerkingen:

 1. Wat creatief ben jij bezig geweest zeg,
  Super kaartjes zijn het geworden...dat flesje goed bewaren, geeft een heel leuk effect.
  Liefs Annemarie en merit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, de strijk klaar en nu even de blogs langs. Jouw kaarten zijn alle drie er leuk. Goed bedacht met dat flesje. Je hebt vast wel weer lol gehad tijdens het maken. En grappig, mijn kaartje van vandaag heb ik gisteren naar Sandra gestuurd. Ze denkt vast dat we het afgesproken hebben...
  Het verspringen van de stempels vind ik mooier dan het laten doorlopen.
  Tot morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap werk geleverd uit je vakantiekoffer, vraag me nu wel af waarom ik de ronde stempels gekocht heb, een flesje voldoet prima en dat leuke ribbeltje zit niet in de stempels.
  leuk met de bloemen er op. Nee 6 jaar geleden heb ik ook niet meegedaan, had ik geen stempels, heb in de jaren veel bijgeleerd. De derde kaart is ook leuk, gewoon een variatie op de vorige 2 en weer een gaaf idee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je leuke kaarten gemaakt Nelleke. En hoe creatief ook, het geeft een geweldig leuk effect!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. vergeet ik nog, als je bloemen uit stevig foam stanst kun je er ook mee stempelen . . .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Drie mooie kaarten Nelleke! En leuk bedacht om met een flesje te stempelen. Door die ribbeltjes in de bodem van de fles krijg je een leuk effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat geweldig zoals je inventief geweest bent Nelleke. Zelfs stempelen met een bodem van een flesje..en wat geeft dat een gaaf effect, lijkt wel een mixed media stempel ;P Ik moet me nu echt bedwingen om niet in huis rond te gaan struinen en kijken waar ik allemaal mee kan gaan stempelen...whaaaah.
  Het zijn allemaal prachtige kaarten geworden, petje af.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind jouw 'stempel' prachtig met die kleine ribbeltjes er in! Heel leuk effect en wat heb je dat allemaal leuk bedacht en uitgewerkt!
  groetjes
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk creatief!! Gewoon knutselen en rommelen met wat je hebt. En super resultaat.
  Geniet lekker van je mixed media dag bij GerJanne!!
  Fijne week!!
  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo, dat is creatief opgelost, Nelleke. Knap bedacht! En erg leuke kaarten!
  Groetjes,
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie kaarten Nelleke ! Leuk bedacht met het flesje een prachtige resultaat .
  Groetjes Doris

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw deze zijn ook erg leuk geworden! Ik kon de blogs vorige week niet vinden maar nu wel dus nu nog even kijken bij je vorige creaties :)
  Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief