Mijn lijst met blogs

zaterdag 12 januari 2019

"Ik snap er niets van"

" Ik snap er niets van", een uitspraak die mijn moeder de laatste maanden vaak maakte. De afgelopen week heeft ze dat nog vaker gezegd. Ze besefte zo goed dat mijn vader was overleden. Ze kon niet begrijpen dat mijn vader er in 1 keer niet meer was. Ze hadden zo gehoopt dat ze samen konden gaan....
Afgelopen donderdag hadden we een mooie uitvaart en afscheid van mijn vader. Mijn moeder werd ziek, ze wilde wel naar de kerkdienst en daar is ze nog geweest. Meer kon ze niet. Thuis verslechterde haar situatie snel en in de nacht na de begrafenis is ze rustig overleden. Haar ♥ was 💔 zoals de arts zei. Ze konden niet zonder elkaar. Aangrijpend om te zien.
Nu snappen wij er niets van. Zo snel. In een week beide de ouders overleden.
Het moet het allemaal een plek gaan krijgen. Een film waarvan we van de week nog niet wisten hoe de afloop werd. Die weten we nu. Dankbaar dat ze tot het laatst bij elkaar mochten zijn in hun eigen huis, en niet meer hoofden te verhuizen.
De rest komt wel weer. Het gaat vast een plek krijgen.
Ik hoop later het freubelen weer op te pakken. En ik hoop dat ik daar van alles in kwijt kan.
Een kaart die ik nog niet had laten zien en die ik van de zomer maakte. Een kaart die we namens ons allen naar familie stuurden omdat ze van de week ook een verdrietige gebeurtenis te verwerken kregen.
Lieve groetjes.
Nelleke 

29 opmerkingen:

 1. Ach lieve Nelleke,
  Wat verdrietig om binnen zo'n korte tijd, beide ouders te moeten verliezen. Het zal inderdaad heel onwerkelijk zijn. Ik wens jullie heel veel sterkte toe voor deze komende periode!

  Lieve groet, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat moet dit onwerkelijk zijn. Verdrietig om je beide ouders zo snel na elkaar te verliezen. Heel veel sterkte met het verwerken hiervan.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach wat maken jullie een verdrietige periode door om in zo'n korte tijd beide ouders te moeten verliezen. Heel veel sterkte en kracht om door te gaan.
  Lieve groet,
  Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, Nelleke wat een verdrietige tijd moet dit voor jullie zijn om in zo'n korte tijd allebei je ouders te verliezen.Ik wens je heel veel sterkte om het een plekje te kunnen geven.

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat....dit is niet te bevatten Nelleke! Gecondeleerd met het verlies van beide ouders en heel veel sterkte de aankomende tijd en geeft het de tijd om te verwerken.
  Liefs Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben er stil van....Je hoort het wel eens meer maar het kan dus écht. Wat verdrietig...maar wat fijn dat ze samen zijn. Ik wens jullie allen de kracht die jullie nodig zullen hebben. Gecondoleerd en heel veel sterkte.
  Plony

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Nelleke ,

  Heel veel sterkte en kracht voor jou en je familie .
  Liefs Cinderella
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wens je heel veel sterkte Nelleke!
  Liefs Suzan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach Nelleke......wat een verdriet.
  Ik wens jullie heel veel sterkte in de komende tijd.
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje tranen in mn ogen hier zo. Heel veel sterkte.
  Groetjes Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een verdriet!!
  Het is bijna niet voor te stellen wat jullie hebben mee gemaakt......
  Heel veel sterkte de komende tijd en pas op jezelf.
  Lieve groet, Daphne.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jeetje dat is heel heftig voor jullie. Heel veel sterkte bij het verwerken hiervan. Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ach wat verdrietig voor jullie Nelleke. Gecondoleerd en heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jee Nelleke, wat heftig! Het heeft ook iets moois, dat ze niet zonder elkaar konden. Maar voor jullie is het wel veel. Heel veel sterkte en mijn welgemeende condoleances voor jullie. De kaart is erg mooi en zal vast sterken!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ach Nelleke wat verdrietig maar ook heel mooi dat ze nu weer bij elkaar zijn.
  Heel veel sterkte de komende tijd.
  lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ach Nelleke, ik zit hier met een brok in mijn keel je verhaal te lezen. Wat een verdriet om in zo'n korte tijd je ouders te verliezen..... gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst. Tja, ik kan niets anders zeggen ...
  Lieve groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Och och meis wat een verdriet voor jullie allen...gecondoleerd ook met dit grote verlies! Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht toe voor de komende tijd!
  Liefs Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 18. I like your blog,I sincerely hope that your blog a rapid increase in
  traffic density,which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  ดูหนังออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat heftig allemaal zeg!! Ik begrijp dat je zelf nu ook denkt: Ik snap er niets van. Voor hen zelf is het wel mooi en fijn dat ze niet uit hun eigen huis hoefden. Maar voor jullie als kinderen is het wel heel veel en emotioneel. Heel veel sterkte!!
  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ongeloof....wat een schok om nu ook zo snel je moeder te verliezen, gecondoleerd. Het is een fijn idee dat ze nu samen zijn en niet meer uit hun huisje hoefden maar voor jullie is het enorm zwaar. Ik wens jou en je familie heel veel sterkte.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nelleke toch, je beide ouders zo snel na mekaar verliezen... Kan het een troost zijn dat ze mekaar niet konden missen en nu weer samen zijn? Heel veel sterkte aan jou en je familie!
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zo raar...sta je daar alleen na een week die je leven op z'n kop gezet heeft; snap helemaal dat dit echt niet te bevatten is en vind het dan ook knap hoe jij ernaar kan kijken vanuit het perspectief van je ouders! Goed van je, maar dat maakt het er zeker niet makkelijk op voor jou... Lieve Nelleke heel veel sterkte en moed om weer door te stappen wens ik jou! En laat gerust af en toe wat van de mooie of grappige herinneringen met je ouders hier aan ons lezen; dat helpt je misschien ook weer een stukje. Het is fijn hoe je ons vaak een klein stukje mee laat kijken in jou leven en dat mag je nu zeker niet vergeten als je dat fijn vind, ook als het vanuit jou verdriet komt. Meis heel veel sterkte! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een verdriet Nelleke, dat is echt moeilijk om binnen een week beide ouders te verliezen. Ik wens jullie heel veel sterkte en dat ze nu weer samen zijn, zal jullie zeker troost bieden,
  liefs Ansx

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jeetje, Nelleke, ik had dit bericht even gemist.... Heel veel sterkte voor de komende tijd. Zo kort na je vader ook afscheid van je moeder moeten nemen.... Ik begrijp dat het allemaal een plekje moet krijgen en dat het moet landen. Zo ben je druk met alle zorg rondom je ouders en zo zijn ze er allebei niet meer. Ik kan niets meer zeggen, dan je sterkte wensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Jemig Nelleke, wat heftig zeg! Van harte gecondoleerd. Veel sterkte gewenst.

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 26. This blog aware me about different programs which can become very useful for our friends and kids. Few websites provide combined courses and few of the are separately for single subject. Glad to get this
  ดูหนังออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hoi Nelleke. Nog gecondoleerd met het verlies van je ouders.. ik begrijp dat jij er ook niets van begrijpt ineens geen ouders meer...... Dat is niet leuk en heel verdrietig.... Toch denk ik dat jullie achteraf heel dankbaar kunnen zijn..... want het is heel naar als er 1 ouder over blijft die niet zonder de ander kan omdat ze samen al oud zijn geworden.... Dan kan de ander niet meer thuis wonen en in een verpleeghuis moet. Dat is echt niet best. Ik weet dit uit eigen ervaring van mijn schoonouders.. Ik wens jullie alle sterkte. Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Thank you for the good and very helpful information. It is very interesting. I love all the things you share and see your beautiful creation. Thank you for sharing with everyone.
  ดูหนังออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen
 29. I love your posts and everything looks wonderful. I love your idea thanks for sharing.
  รอยัล 1688

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief