Mijn lijst met blogs

zaterdag 5 januari 2019

Verdriet en vreugde

Allereerst wil ik jullie allen een mooi, liefdevol en een jaar vol freubelplezier wensen.
Een jaar die voor ons  begon met zorg rondom mijn ouders. Als je op mijn facebookpagina kijkt zie je daar een aantal berichten over. Oudejaarsdag kregen we bericht dat ze samen naar een verpleeghuis konden komende week.
Het liep allemaal anders. Mijn vader ging de laatste maanden al hard achteruit en toen we op nieuwjaarsdag bij hen waren, gingen we niet eerder naar huis dan dat de Buurtzorg er was, en een familielid omdat we het niet vertrouwden.  Er kwam al steeds iemand bij hen kwam slapen  sinds een week omdat beiden zorg vroegen gedurende de nacht.
Donderdag rond de middag kreeg ik op mijn werk bericht dat het niet goed ging met mijn vader. Gisteravond is hij rustig ingeslapen. Een verdrietige dag met een mooi randje. Bijzonder dat bijna de hele familie is geweest, en we zijn met velen. Dankbaar dat de verhuizing hem bespaard is gebleven en ze bijna 65 jaar bij elkaar mochten blijven. Een rollercoaster welke je van te voren niet kunt bedenken.
Vrijdag was er een verjaardag die we gelukkig volgende week vieren.
Onze oudste kleinzoon was jarig en hij is alweer 9 geworden. Voor hem maakte ik een vlaggetje voor aan zijn verjaardag slinger. Elk jaar komt er een vlaggetje bij. Hij kijkt er al naar uit hoorde ik, en dat is natuurlijk heel erg leuk.
Als kaartje maakte ik een tag, met een schudgedeelte erin. De uil vraagt hoe oud en dat je je aan de binnenkant
Gemaakt met designpapier van MD. De binnenkant was niet helemaal naar mijn zin, dat is soms. Gelukkig kon ik het woensdag, toen ik vrij was nog afmaken.
Vandaag begint er ook een nieuwe uitdaging bij de Egel: maak een tag. Deze dient als voorbeeld kaart. Doen jullie allemaal weer mee? dat zou fantastisch zijn.
De foto is wat minder, maar ik was niet meer in de gelegenheid deze buiten te maken.
Van freubelen zal wel niet zoveel komen, ook omdat ik een paar keer bij mijn moeder ga slapen, ze kan niet alleen meer zijn en zo gaan we de periode overbruggen dat het nog nodig is.
Gelukkig vrijdagavond thuis om even bij te tanken en om een nacht goed te slapen.
Lieve groet, Nelleke

29 opmerkingen:

 1. Gecondoleerd met het overlijden van je vader. Mooi dat jullie ondanks alle zorgen en verdriet terug kunnen kijken op een mooi afscheid. Heel veel sterkte voor de komende periode.
  Je verjaardagskaart voor je kleinzoon is mooi geworden zo met de uil voorop en de leeftijd binnenin.
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verdrietig begin van dit nieuwe jaar....Ik herken nog wel het gevoel....verdriet maar toch ook dankbaarheid....Dat hadden wij bij mijn schoonvader ook. Ondanks alles wat je voelt en denkt weet je dat niemand gemist kan worden.....en voor je moeder zal dit ook zeker heel zwaar vallen. De zorgen om haar zijn er nog + het verdriet om je vader en daar wil ik je heeeeel veel sterkte mee wensen. Denk ook om jezelf want jouw kracht en hulp kunnen niet worden gemist. Liefs van Plony.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit zal voor Cas altijd een bijzonder kaartje blijven . . .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gecondoleerd met het verlies van je vader. Wat mooi dat iedereen afscheid van hem heeft kunnen nemen en dat jullie dankbaar terug kunnen kijken op zijn leven. Dat je ouders zo lang samen hebben kunnen zijn is natuurlijk heel bijzonder maar tegelijkertijd extra moeilijk voor je moeder om het nu alleen te moeten doen, na zo'n lange tijd ben je zo vergroeid met elkaar. Sterkte met de zorg om haar.

  Dan natuurlijk gefeliciteerd met de verjaardag van de kleinzoon. Wat een leuk idee om een vlaggenlijn te maken die elk jaar uitgebreid wordt. Ziet er ook heel leuk uit dit vlaggetje.


  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gecondoleerd met het verlies van je vader.
  Wat een zorgen zullen jullie hebben.
  Pas in deze tijd ook op jezelf.

  Vreugde en verdriet liggen dichtbij elkaar, dat blijkt nu ook weer.
  Je tag is erg mooi, knap om daarin zoveel liefde te stoppen, terwijl je hoofd vol zit met andere dingen.

  Sterkte de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een verdrietig begin van het jaar maar zo fijn dat hij niet meer de verhuizing naar het verpleeghuis hoeft mee te maken. Zo'n lange tijd samen.....fijn dat jullie allemaal afscheid konden nemen. Gecondoleerd hoor en heel veel sterkte.
  En dan de verjaardag van je kleinzoon....natuurlijk gefeliciteerd. Een hele leuke kaart voor hem heb je gemaakt en zo leuk dat je dat elk jaar aanvult op de slinger!
  Je kan met je kaartje meedoen bij onze challenge deze maand (2sistersontehblog). Wij vragen een cijfer op je kaart.
  Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is zeker een verdrietig begin van het jaar! Gecondoleerd! Wel fijn dat de hele familie nog geweest was! Je kaartje is mooi gelukt! Voor je kleinzoon, gefeliciteerd daarmee. Wel dubbel een overlijden en een verjaardag maar cést la vie! Groetjes Marijke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach wat een verdrietig nieuws Nelleke. Wat fijn dat ze al die tijd samen konden blijven met jullie hulp. En je kaart voor je kleinzoon is erg mooi, ook dat gaat dan gewoon door.
  Sterkte deze dagen.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och Nelleke wat een naar begin van het jaar...gecondoleerd met dit grote verlies. Ik wens jou en je familie heel veel sterkte voor de komende tijd!
  Zo lang al samen en nu alleen, heel sneu en verdrietig voor je moeder!
  Het kaartje voor Cas is superleuk gedaan...gefeliciteerd met hem!
  Liefs Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is geen goeds nieuws voor het begin van het nieuwe jaar. Mijn oprechte deelneming, maar probeer de mooie momenten met je vader voor ogen te houden en voor altijd te koesteren, het vlaggetje voor je kleinzoon zal altijd wel een bijzonder vlaggetje blijven. Veel.sterkte, laurette

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een nare start , gecondoleerd !
  Voor je kleinzoon heb je leuke tag en vlag gemaakt !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb al contact met je gehad, maar ook hier: veel sterkte gewenst! Fijn dat jullie zo hecht zijn met de familie en het samen kunnen doen. Voor je moeder ook moeilijk zeg!
  Je tag voor Cas is erg leuk bedacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat verdrietig Nelleke, ik heb je berichten op FB gelezen, gecondoleerd met het overlijden, maar gelukkig is hem de verhuizing bespaard gebleven. Wat erg ook voor je moeder,ik wens jullie heel veel sterkte.
  Je maakte voor je kleinzoon een mooie tag,
  groetjes,
  Ansx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een naar bericht Nelleke zo aan het begin van het jaar. Gecondoleerd met het verlies van je vader. Een mooie leeftijd maar het verlies is er niet minder om.Maar hoe mooi is het als je het als familie samen kunt doen, emotioneel maar ook heel fijn en ook dat je ondanks alles toch dankbaar kunt zijn dat de verhuizing hem bespaard is gebleven. En dan nu de zorgen delen van moeder wat zal het een gemis voor haar zijn na al die jaren samen. Ik wens jullie veel sterkte.
  De tag voor je kleinzoon is prachtig en zal een mooie aanvulling zijn van de verjaardagsslinger.

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gecondoleerd Nelleke met het verlies van je vader. Veel sterkte gewenst! Wat zal het ook voor je moeder moeilijk zijn om hem na zoveel jaren samen, te moeten missen. Dat geeft dan weer extra verdriet en zorgen voor jullie.... je hebt voor je kleinzoon een superleuke kaart/tag gemaakt! Lekker stoer met het jute en kraft.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gecondoleerd met het verlies van je vader Nelleke wat een verdriet.... heel veel sterkte de aankomende tijd!!
  Ik weet nog van de vlaggetjes slinger die je hebt gemaakt vorig jaar en natuurlijk ook gefeliciteerd met Cas zijn verjaardag! Ook een mooie kaart heeft hij gekregen!
  Liefs Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat verdrietig Nelleke, gecondoleerd met jullie verlies en veel sterkte! Fijn dat jullie dit als familie met elkaar kunnen delen.
  Leuke tag heb je gemaakt, ziet er stoer uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Och Nelleke, gecondoleerd. Wat bijzonder dat je vader op deze manier is gegaan, zonder die verhuizing te moeten doormaken.
  Sterkte voor jullie en vooral ook voor je moeder.
  Je kaart is leuk, heel bijzonder.
  Lieve groeten,
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lieve Nelleke, wat verdrietig nieuws!
  Ik wens je veel sterkte in deze heftige periode... Terwijl wij er wat uit geraken, zit jij er nu midden in.
  Mijn mama was 45 jaar elke dag samen met mijn papa en de leegte voor haar is zwaar, maar ze weet dat ze nog goed is en jong en dat we haar nog heel hard nodig hebben en dat geeft haar na een dip telkens moed om het niet op te geven. Maar ik hoop dat jouw mama evenveel kracht heeft, maar hoe ouder, hoe moeilijker het is denk ik om je metgezel te verliezen.
  Ik wil jou via deze weg ook bedanken voor je kerstkaart met je lieve steungevende woorden. Hou je goed! X

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een akelig begin van het nieuwe jaar, gecondoleerd met het verlies van je vader. Ik wens jou, je familie en zeker je moeder heel veel sterkte.
  Mooi vlaggetje heb je voor Cas z'n verjaardag gemaakt, leuk dat hij er al naar uitkeek. Ik hoop dat je nog wat tijd vindt om te knutselen, een beetje ontspannen.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 21. O Nelleke! Heel veel sterkte voor nu en moed voor de komende tijd!
  Je labelkaartje is wel een hele leukerd! Liefs, Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Gefeliciteerd met de verjaardag van je kleinzoon en leuk dat hij naar de vlaggetjes uitkijkt en hij is leuk. Gecondeleerd met het overlijden van je vader. Wat fijn dat iedereen zo meehelpt en er is. En voor je moeder is het nu moeilijk omdat ze waarschijnlijk als ik het goed begrijp alleen moet verhuizen. Sterkte voor de komende tijd. Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 23. I like your blog,I sincerely hope that your blog a rapid increase in
  traffic density,which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  ดูหนังออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen
 24. This blog aware me about different programs which can become very useful for our friends and kids. Few websites provide combined courses and few of the are separately for single subject. Glad to get this
  ดูหนังออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Thank you for the good and very helpful information. It is very interesting. I love all the things you share and see your beautiful creation. Thank you for sharing with everyone.
  ดูหนังออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Lieve Nelleke, nog gecondoleerd met het verlies van je vader, zolang samen en dan nu alleen zal heel moeilijk zijn voor je moeder, heel veel stekte voor jullie allemaal.
  Je label voor je kleinzoon is gaaf en stoer, nog gefeliciteerd.
  Liefs, Danoesja

  BeantwoordenVerwijderen
 27. I love your posts and everything looks wonderful. I love your idea thanks for sharing.
  รอยัล 1688

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief