Mijn lijst met blogs

woensdag 27 februari 2019

Kleurenkaarteamdag.



Kaartenland kleurt vandaag weer met goud en bordeauxrode kaarten. Dat zijn de kleuren van het kleuren Kaart team vandaag. Een mooie stijlvolle combinatie.
Vanmorgen toog ik al vroeg naar buiten om foto's te maken van de kaarten. Net op tijd want mijn favoriete fotoplekje staat al volop in de zon. Zelfs nu zie je nog 2 verschillende kleuren rood, terwijl hetzelfde karton is gebruikt.
Afgelopen zaterdag was ik, na ruim 2,5 maand (echt waar),  niet in de Action geweest te zijn er weer. Ik was helemaal verbaasd toen ik binnen liep, ik herkende de winkel haast niet meer, want tussentijds had deze een metamorfose ondergaan. Ik vroeg hoe lang ze dit hadden. Een drie weken vertelde ze me, en ik heb hen gecomplimenteerd met de mooie winkel. Natuurlijk kwam ik er niet voor niets en heb wat leuke dingen "gescoord." Eén daarvan is deze de mooie ruitje stans. Ik zag er meer, kreeg ook al een prachtige kaart van Ans met die stans, maar koos deze. Wie weet volgen er nog wel meer....
Het was even zoeken hoe de kaart te maken. Alleen bordeauxrood en goud vond ik to much, daarom de ruitjes op wit papier geplakt en hier en daar wat gouden wybertjes gebruikt. Later vond ik het eigenlijk toch wel wat veel, maar het zat er op. Daarom de tekst over 2 gouden wybertjes geplakt. 
Eerst had ik nog wat moeite met de bloem, maar door het rustig te houden kwam die toch goed naar voren. En laat ik nog een prachtige bijpassende knoop in mijn moeders knopendoos vinden. Met een tangetje haal ik het ook achter de knoop eraf. (Wel even mijn ogen dicht houden want het spat alle kanten op haha)
                                               
Er bleef nog wat over aan bloementjes en papier, en daarom maakte ik dit kaartje nog, in wat afwijkende maten. 8,5 x 14 cm. Een kaart die naar iedereen gestuurd kan worden, makkelijk voor de voorraad.
Straks gaan we met mijn zusjes naar het huis van mijn ouders. Eerst een heleboel boeken wegbrengen naar een boekenmarkt voor de kerk in hun woonplaats.
Daarna gaan de zusjes verder met hun wollendeken project. Van oude wollen dekens maken  2 zusjes er een soort woondeken van, de derde maakt kussens en bekleed een poef. Zelf wil ik 1 kussen maken maar dat mag van restjes.
Ik ga mij vandaag storten op een hoeveelheid wol en katoen die er nog ligt. Zaterdag vonden we op de vliering ook nog van alles. Mijn moeder bewaarde alles in zakjes, en ik vind het geweldig om dit uit te zoeken en te sorteren. Zo fijn om daar mee bezig te zijn. Daarna gaan we kijken waar het naar toe gaat , want dat het niet richting stort gaat zal jullie wel duidelijk zijn.
Ook liggen er nog veel houten kleerhangers, daar kun je ook prachtige dingen mee doen, ons hoofd loopt gewoon over van ideeën. We zijn bezig om iets te maken voor de vele gehaakte kleedjes die er zijn. Haken in een ring, dromenvanger enz. We willen dit geven aan de kleinkinderen als aandenken aan oma. Ideeën van jullie zijn ook welkom, ook op Pinterest is zoveel te zien.
Ik ga de was ophangen en genieten van deze stralende dag!
Groet, Nelleke


27 opmerkingen:

Annemarie en Merit zei

prachtige kaart voor het KKT...
Liefs Annemarie en Merit

Elle-Jeanne zei

Een hele mooie kaart,voor het kkt Nelleke.
Geniet van het mooie weer.
Groetjes, Elle-jeanne

Jantine zei

Heel mooie kaartjes en maar liefst 2!
Wat knap dat je zo lang niet in de Action was en wat leuk dat het nu helemaal anders was. En meteen mooi geslaagd met een mooie mal!
Fijn dat jullie zo zorgvuldig in je ouderlijk huis bezig zijn, zo hebben mijn zus en ik het ook gedaan. Er is nauwelijks iets naar de stort gegaan. (gelukkig).
Veel succes.
Groetjes
Jantine

Marfien zei

Ze zijn allebei mooi geworden Nelleke, vind ze allebei goed voor het KKT, zwart en wit mag er altijd bij. Vanmiddag ga ik op de fiets nog even naar de hobbywinkel om verf, 20% korting wegens verhuizing, kijken of ik nog wat kleurtjes kan aanschaffen. Hanger met plantjes iets voor de kleerhangers?

Ellen zei

Niet één, maar twee kaarten in deze mooie kleurencombinatie! De bloemen staan op beide kaarten prachtig. Fijne dag, geniet van het mooie weer!

Mariken zei

Heerlijk he, dat mooie weer! Nog ff van genieten vandaag! Je kaarten zijn tof, twee hele mooie!

Angela zei

Ben deze maand niet toegekomen aan KKT... helaas.
Jouw kaarten zijn écht beauties Nelleke; allebei!
Grappig om te lezen dat jullie Action helemaal in de revisie geweest is.... bij ons zijn ze nu bezig. Vrijdag 1 maart heropenen ze de winkel; zal mij benieuwen :).

Fijn dat jullie samen het huis van jullie ouders leegruimen. Ik vond het toen bij mijn ouders een gevoel van saamhorigheid geven.... erg waardevol.

Fijne dag en geniet van het mooie weer.

Sarah zei

Wat een prachtige kaarten! De eerste is een mooie afwisseling tussen wit,goud en bordeaux.
De tweede straalt veel rust uit,maar beide vind ik ze geweldig!
Mooi hoe jullie samen alles een nieuwe bestemming geven en ik ben zo benieuwd wat ik hier nog ga zien. Succes!! X

Nicole Parmentier zei

Wat een mooie kaarten! Die stanzen hadden ze bij ons ook bij de Action, ik heb er eentje met sterretjes gekocht. Fijn dat de knopendoos van je moeder ook van pas gekomen is, zo heb je iets ouds en iets nieuws gecombineerd, leuk!

martina's kaartjes zei

het wit brengt inderdaad wel wat 'rust' op de kaart, helemaal ok hoor ! mooie resultaten zijn het geworden, geslaagde kaartjes
fijn dat je er deze maand weer bij bent, op naar de volgende uitdaging !
geniet nog van je dag,
grtjs,martina
x

Rhodé zei

Je hebt wel twee kaarten gemaakt! Mooi zijn ze. Geniet lekker van het weer vandaag!

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Mooie kaartjes alle twee Nelleke!! En fijn dat je zo met alle verschillende (dierbare) materialen aan de slag kunt!

Marijke zei

Wat en mooie kaartjes heb je gemaakt van de KKT kleuren. Erg leuk gedaan met de bloem en de ruitjes. De onderste kaart is ook een mooie. Ik vond het moeilijk iets te verzinnen, maar als ik dan de verschillende kaarten weer zie denk ik wat ben ik toch dat had ik ook kunnen verzinnen, maar ja!! Leuk al die dingen van je moeder uitzoeken, brengt allemaal herinneringen naar boven en leuke ideetjes! Vel succes.groetjes Marijke.

GerJanne zei

Aha, dan was je aan de Maasstraat! Ja daar kwam ik een keer voor niks, waren ze bezig met de renovatie. Mooi geworden he? En leuk dat je nog iets kon scoren. Je kaart is prachtig. Is hij voor Marjolein? Dan ben je mooi op tijd...
Je andere is ook heel mooi. Knap dat je er twee maakte.
Je zal wel en mooie dag hebben. Fijn dat je dit met je zusjes kunt doen.

Gerrina zei

2 Mooie kaarten! En ja alleen rood en goud is saaier als wat jij gedaan hebt; mooi hoe die bloem eruit springt! Groetjes, Gerrina

!neke zei

Mooie kaarten !
Succes met het uitzoeken van alles !

Ans S. zei

Twee prachtige kaarten in de gevraagde kleuren.

Groetjes Ans

Margreet zei

2 prachtige kaartjes, Nelleke. Succes met het uitzoeken.
xxx Margreet

Grietje zei

Prachtige kaartjes! Ik ben ook al een tijdje niet bij de Action geweest, maar ook ik zag een aantal leuke mallen voorbij komen, dus misschien moet ik ook maar weer eens.

Groetjes Grietje

Dora zei

Twee mooie kaarten. Prachtige bloem

Nancy Soetaert zei

ik had de vorige keer een iets gelijkaardige stans gebruikt van de action, blaadjes ipv ruitjes, vond ook dat er wat wit nodig was.
twee mooie kaarten!
Fijn dat jullie met de zussen samen aan het ruimen zijn, en recycleren en herinneringen maken voor thuis, voor de kleinkinderen, ...
groetjes
nancy

Femminde zei

Mooi kaartje Nelleke!! Leuk dat je die stans gewoon bij de A* kon kopen.
En ja ik kan mij helemaal voorstellen dat jullie zoveel creatieve ideeën hebben met spullen van je ouders. Het is zo leuk om het later her te gebruiken. Pas naaide ik een knoopje op de bolero's van de meiden uit de doos van oma. Tof is dat. En sommige knoopjes zijn dan zo herkenbaar.
Leuk om ook aandenkens te maken voor de kleinkinderen. Echt waardevol.
Fijne week!!
Groeten van Femminde

Rosina zei

Heel mooi deze kaartjes in deze kleurencombi Nelleke...die gouden accentjes geven er net wat sprankeling eraan..
En een hele klus om alles wat je ouders in de loop van die vele jaren verzameld hebben een mooie bestemming aan te geven...maar daar slagen jullie zeker wel in zo te lezen...

lieve groetjes
Rosina

Joanne kramer zei

Wauw! Wat een prachtige kaarten. Ik moet ook nodig naar de Action...volgens mij zijn er zulke mooie spullen te krijgen.
Wat bijzonder om de spullen van je ouders uit te zoeken en daar weer herinneringen van te kunnen maken. Zullen dubbele emoties zijn als jullie bezig zijn... groetjes Joanne

Daphne zei

Zeker niet te druk, mooie kaart.
De tweede vind ik helemaal super!
Succes met opruimen en uitzoeken.
Neem jullie tijd, weg doen kan altijd nog.

Nancy zei

Hey Nelleke,

Wat een feestelijke kaartjes maakte je.
Succes met het verdere opruimen...

Liefs,
Nancy

Grietje Jansen zei

Twee heel mooie kaarten. Handig om zo van de restjes nog een heel mooie tweede kaart te maken.

Grietje