Mijn lijst met blogs

donderdag 30 mei 2019

Toutch of gold in de lift

                         
Bij de liftchallenge is een leuke uitdaging. Gebruik iets van goud in een bloem, swirl of takje.
Nu had ik nog wat liggen wat ik met de go press & foil had gemaakt en dacht dat gebruik ik mooi voor deze uitdaging. Sketch erbij gezocht. En toen begon het...….
De kerstboom die ik had, was niet goed, want dat is geen bloem of swirl. Een bloem gezocht maar dat was zilver. Omdat ik in mijn gedachten had om met zwart en wit te gaan werken, dacht ik dan doe ik er wat kerstbloemen op. Terwijl ik die opzoek kom ik de hertjes tegen en dacht die gebruik ik, met hun gewei als goud. (Dat kwam ook wel omdat ik ze vanmorgen bij GerJanne zag, en ze zijn toch zo leuk!) 
Voor ik ging plakken liet ik het Lieke zien, ik weet dat dit wel haar stijl is. Met dat ik dat doe denk ik: o, ik heb geen bloemen gebruikt. Zegt Lieke kun je het gewei niet als takje gebruiken. Wat een idee, maar mijn gedachten springen alweer verder en denk ik doe een paar bloemetjes in het gewei bij mevrouw Hert. De kleinste bloemetjes gezocht die ik had en mevrouw Hert ziet er feestelijk uit. 
Of het nu voldoet aan de challenge of niet, ik laat het hierbij en ben best tevreden, en eigenlijk was het heel leuk om te maken. Ook moest ik wel erg lachen om mijzelf.
Kennen jullie dat, dat heen en weer gespring in je gedachten als je bezig bent?
Met dat ik aan het typen ben denk ik: waarom schrijf ik bloemetje en heb je het over bloemenhuis? Is dat omdat het woord verkleind wordt?  Het heeft iets met planten te maken, in de spelling. Dat vond ik al op internet. Wie weet het antwoord precies?
Challenges: 
Tuesdaysketches: sketch 505
52 weeks to Christmas: wekelijkse kaart.
Liftchallenge: gebruik iets van goud in bloem, swirl of takje.
CHCC: alles mag
Nog een fijne Hemelvaartsdag. Wim en ik gaan zo even de deur uit. 
Hij zit al een paar dagen op de stoel met vermoedelijk jicht in de enkel. De ergste pijn is weg, hij wil graag even de deur uit. Misschien ergens lunchen of zoiets. 
Groet,
Nelleke 

18 opmerkingen:

Ellen zei

Hoi Nelleke, je kaart is top hoor voor liftchallenge...zeg ik als hun gastdesigner! De geweien zijn ook een soort swirls toch!
Ik heb ook zo gezeten met mn voorbeeldkaart. Ik had hem klaar en zag dat het zilver was dus fout en opnieuw haha!
Jouw kaartje is super gaaf!
Fijne dag en sterkte voor Wim!
Groet Ellen

GerJanne zei

Hahaha! Ik dacht net toen ik je kaartje in mijn zijbalk zag: Dat is toevallig! Maar niet echt dus... Ze zijn zo mooi, die hertjes van MFT! EN je hebt er een heel gaaf kaartje mee gemaakt. De bloempjes bij mw hert zijn een mooi detail.
Volgens mij is het zo dat je officieel bloempje als verkleinwoord schrijft van bloem. Een bloemetje is eigenlijk het verkleinwoord voor boeket. Als je een bloemetje voor iemand meeneemt, bedoel je niet 1 kleine bloem, maar een bosje bloemen. Zo zit het volgens mij. Maar misschien leest iemand anders het die het er niet mee eens is, dus ik kom nog eens terug om de antwoorden te lezen... Sterkte voor Wim! Stil zitten is niet zijn talent!

Enny zei

Wauw, een prachtig kaartje, super met die hertjes en de bloemetjes in haar gewei ! En ja, bekend hoor, ideetjes hebben en niet het juiste vinden, dan weer wat anders.... dat heb ik ook vaak ! Wij zeggen ook bloempje als verkleinwoord. Groetjes, Enny

Laurespage zei

Een supermooie kaartje met fijne en leuke accentjes.
Groetjes, laurette

Kaartenkraam zei

Ik vind het een schattig kaartje geworden, die hertjes zijn superleuk!

groetjes van Ank

Creatiels zei

knap kaartje vind ik. en ja dat klinkt bekend in mijn oren, op zoek naar iets en niet vinden, iets anders op je tafel zien liggen en hiermee verder geen en het andere blijft liggen.
fijn weekend
Els

!neke zei

Hele mooie kaart ! Die herten zijn top !
Groeten Ineke
DT 52 WTC

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Zo leuk die hertjes, gaaf kaartje Nelleke.Bedankt dat je mee doet bij 52 WTC. Groetjes Ingrid

Marfien zei

leuke oplossing voor de liftchallenge, toch weer een hert ;-)
(of twee) vind het wel een komisch kaartje

Rosina zei

Prachtig is je kerstkaartje Nelleke ...heeft echt een chique uitstraling met dat gouden gewei...TOP!!!

groetjes Rosina
DT 52 WTC

Jantine zei

Prachtig kaartje Nelleke! Jullie hertjes van GerJanne en jou staan zo leuk naast elkaar op 52WTC, ik dacht dat jullie samen geknutseld hadden!
Wat akelig, die jicht van Wim.
Groetjes,
Jantine

Marjan zei

Ik vind dat je de opdracht heel creatief hebt verwerkt en ja, een gewei lijkt ook op takken! :) Gaaf kaartje, Nelleke en erg leuk dat je meedoet met de Liftchallege.

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat zijn die herten leuk en mevrouw hert is een plaatje met haar versierde gewei. Heel leuk bedacht én uitgevoerd Nelleke, gave kerstkaart. Beterschap voor Wim.
Lieve groetjes Miranda

Henriët zei

Mooi deze zwart/wit kerstkaart met een vleugje goud. En zo leuk met die bloemetjes in het gewei van mevrouw hert.
Manlief heeft regelmatig jicht in zijn grote teen. Hij brult het dan soms echt uit van de pijn terwijl hij echt niet kleinzerig is.
Groetjes van Henriët

Daphne zei

Heel herkenbaar!!
Ik spring soms ook van de hak op de tak, maar bijna altijd een leuke kaart als resultaat.
Ik vind de oplossing van de bloemen bij mevrouw hert ook zo leuk.
Een die gouden gewei bij beide, wat een goeie oplossing!

Cornelie zei

Hartstikke tof gedaan! Die bloemetjes in het gewei is een vondst en staat enig! Ik zeg denk ik altijd bloemetje, bij een kleintje, maar als ik de reactie van GerJanne lees denk ja! Zo is het ;-) Doe ik het lekker altijd fout ;-)
Leuk dat je meedoet met de Liftchallenge Nelleke!

martina's kaartjes zei

grappig kaartje, meer hoeft dat niet te zijn
grtjs,martina
x

Melissa Craig zei

Lovely Christmas card! Thank you for joining us at Tuesday Morning Sketches.