Mijn lijst met blogs

donderdag 17 oktober 2019

Laatste uitdaging met GerJanne en kerstkaart

Wat een lieve reactie op mijn BHV verhaal. Het is weer afgelopen, wij zijn weer bijgeschoold en ja elk jaar veranderd er wel wat, en zo leer ik altijd weer bij.
Vorig jaar zomer kreeg GerJanne een pakketje van mij met een aantal opdrachten. Ik had een stans van MD in verschillende kleuren gestanst en elke keer moesten daar een aantal van terug laten komen, minimaal 3. Het is al een tijd geleden dat ik deze gemaakt heb, en moest even goed nadenken wat en hoe ik het heb gedaan. De basis kaart is een witte kaart, daarop blauw cardstock. Daarop het uitgestanste stuk van MD. De binnenkant heb ik bespoten met acrylverf van de Action. Mooie frisse kleuren he? Daarop een witte bloem van een andere MD mal en het open bloementje hoorde bij dezelfde set en is het derde wat ik gebruikt heb. Deze heb ik ook gekleurd met inkt. Een knoop, een mooie tekst in het wit en klaar is mijn kaart
Deze kaart is een beetje mislukt. Ik had voor het KKT een prachtig achtergrond gemaakt in okergeel en steenrood. Spetters water erop, echt het zag er prachtig uit. Toen ging ik stempelen, maar ik begon op de verkeerde plek, ik had vooraan moeten beginnen in plaats van aan de zijkant.
Nou ja met wat prutsen en zo heb ik het wat veranderd. Er wat glitter opgedaan en wat sterretjes. Toen was het nog niet echt je van het. Er uiteindelijk een zwart randje getekend, en dat knapte er wel iets van op. Soms zie je de glitter op de juiste manier en dan valt het enigszins mee.
Challenges:
52 weeks to Christmas: wekelijkse kaart.
CHCC: alles mag.
Kijken jullie wat GerJanne gemaakt heeft?
Groetjes, Nelleke 

12 opmerkingen:

!neke zei

Twee hele gave kaarten !
Wat een prachtige tinten op de eerste kaart !
En de tweede....heb je super goed opgelost !

groeten Ineke
DT 52 WTC

Caroline Cards zei

Leuke kaarten en de tweede is echt heel mooi met de gestempelde bomen!
groetjes, Caroline

Joanne kramer zei

Dit zijn 2 prachtige kaarten! groetjes Joanne

Jantine zei

Wat een mooie kaarten, Nelleke. Die met dat blauw en groen spreekt me enorm aan, omdat ik die kleuren echt prachtig vindt. Hoe heb je die acrylverf zo mooi in elkaar laten overlopen?
Je kerstkaart vind ik ook helemaal tof hoor. Je achtergrond is heel mooi en ik snap dat je zelf super kritisch kijkt, maar ik vind het helemaal geslaagd.
Groetjes
Jantine

Rosina zei

Het zijn 2 prachtige kaartje Nelleke...en zeker die bovenste vind ik super en nog meer omdat deze prachtige kaart hier nog steeds te pronken staat op de kast..heel erg bedankt dat ik deze voor mijn verjaardag heb gekregen...
Ook je kerstkaartje is leuk gedaan..Ik zie er geen fouten aan ..leuk die gltters en het doodlerandje rondom...

groetjes Rosina

Plony zei

Beide kaarten zijn heel mooi geworden hoor. De bovenste springt je tegemoet met de felle kleurtjes en de 2e is wat ingetogener maar ook helemaal niet verkeerd hoor. We worden steeds kritischer op onszelf hè maar er zijn genoeg mensen die dit niveau helemaal niet halen. Als je maar plezier hebt in wat je doet, dat blijft toch altijd op nr.1
Fijne dag....Plony

bolletjelucky.blogspot.com zei

Oh jouw kaart is héél anders dan die van GerJanne maar ook echt gaaf. Leuk die frisse kleuren. Ik zie niets "verkeerds" hoor aan je kerstkaart, hij is super. Dus óf goed "bijgeprutst" of te kritisch voor jezelf Nelleke ;p
Lieve groetjes Miranda

Annerieke zei

Leuk dat je GerJanne uitgedaagd hebt Nelleke. Je kaart is mooi. Leuk is dat toch dat je met eenzelfde opdracht verschillende uitwerkingen krijgt hè. De kerstkaart is ook leuk hoor, ik denk dat jij dingen ziet en weet die wij niet zien, maar ik ken het gevoel ;-).

Marja zei

Twee leuke kaarten Nelleke! De eerste is heel vrolijk met de felle kleurtjes die je gebruikt hebt. Je kerstkaart is ook niks mis mee maar ik snap wel wat je bedoelt en ja zelf zijn we altijd heel kritisch op wat we zelf maken.
Groetjes Marja.

Angela zei

Wat leuk dat je GerJanne uitgedaagd hebt. Zo leuk om te zien hoe verschillend jullie kaarten zijn met vergelijkbare materialen. Jouw verjaardagskaart is écht prachtig..... heerlijke kleuren!
Als je niets vermeld had over het 'mislukken' van je kerstkaart, was niemand het opgevallen. Temeer weer een bewijs dat we eigenlijk veel te kritisch zijn op ons eigen werk. Ik vind je kerstkaart écht top!
Fijn weekeinde.
grt Angela

Daphne zei

Ik zie het niet hoor, dat de 2de "mislukt" is.
Maar het is wel zo (bij mij tenminste) dat als je er zelf zo over denkt, dat je het ook bijna niet meer goed krijgt, het zit anders in je hoofd, dus dan ben je nooit 100% tevreden, wat je er ook nog aan doet.....
Beide kaarten zijn erg mooi, vind ik.

GerJanne zei

Echt zo gaaf is jouw kaart, dat ik bijna spijt heb dat ik die stans heb verkocht! Je hebt hem zo mooi gebruikt en de kleuren doen daar natuurlijk ook wel wat mee.
En die tweede 'mislukte' kerstkaart is gewoon mooi! Je zit er zelf met je neus bovenop, dan lijkt het zo, maar het is ene heel mooie kaart! Niet te streng voor jezelf!