Mijn lijst met blogs

zondag 6 oktober 2019

Protestkaartje en een vraag.


Vandaag een kaartje die ik een tijd geleden al maakte.
Jullie kennen dat vast, enveloppes van goede doelen waar allerlei kaarten bij in zitten.
Ik hou er niet van, ik denk altijd als ik een goed doel wil steunen, doe ik dat. Dan hoef ik geen kaarten te krijgen, echt jammer van het geld en het papier dat er voor gebruikt wordt. Dat kun je beter in het goede doel stoppen.
Gelukkig is het nu minder geworden. Ik heb bepaalde goede doelen aangeschreven ons uit het bestand te halen en ik kreeg een tip dat je dat vast kunt leggen postfilter.nl. En dat heb ik maar gedaan. Iemand schreef ook dat mensen dit waarderen dat ze het daarom ook doen.
Nou moet ik ook zeggen dat er best mooie afbeeldingen bij zitten. Wel vind ik het papier vaak dun, en heb je sommige afbeeldingen wel 3 dubbel of meer. En dan niet te vergeten wat er bij mijn ouders lag toen we gingen opruimen....
Ik kreeg ook eens reactie ooit via facebook: je hoeft er toch ook niet wat mee te doen!
Nee, dat is ook zo. Folders krijgen we ook wel. Misschien dat het ten koste gaat van de goede doelen dat ik het daarom zo lastig vind om alles maar zo in de prullenbak (papier) te gooien.
Maar goed, van zo'n kaart die ik kreeg heb ik deze kaart gemaakt. Het bovenstaande vertel ik omdat ik in die sfeer zat toen ik dit kaartje maakte. De afbeelding heb ik gemat op groen papier en het groen en blauw weer terug laten komen in Happy Birthday. Daarin met wit de leeftijd van de ontvanger. Rechts onderin een klein strikje.
Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd wat jullie van deze kaart vinden en hoe jullie hier in staan. Maken jullie wel eens kaarten van ongevraagde post? Of gaat alles zo de prullenbak in.
Als "paperlovers" hebben we allemaal stapels papier. Kunnen jullie gemakkelijk iets weg doen?
Ik moet zeggen dat ik wel iets makkelijker ben geworden. Sommige dingen doe ik wel wat eerder weg. Het is met papier net als stof: ik voel en kijk vaak hoe het er uit ziet. Van sommige papiersoorten hou ik niet zo.  Maar nog steeds ligt er een stapels dun kraft, wat binnen in geschenkpapier zit,  te wachten om enveloppes van te maken. Ook is mijn restjes bak nog aardig gevuld, en kan ik dat kleine stukje nou net  gebruiken in de kleur die ik nodig heb.
Wat een overwegingen op deze druilige dag.  Een dag om heerlijk terug te trekken in ons huisje, na een intensieve week. Daar kan ik zo van genieten!
Nu lekker aan de slag om mijn kaartje af te maken voor as dinsdag.
Groet, Nelleke 

11 opmerkingen:

Hermien zei

Je hebt er toch maar een mooi kaartje van gemaakt Nelleke. Hier in het zuiden ook veel regen, we hebben een opruim dag gisteravond hebben we bij ons een buurtborrel gehad. Het was weer een geslaagd feestje.

groetjes Hermien

bolletjelucky.blogspot.com zei

Hoi Nelleke, wat heb je een mooi kaart gemaakt van je "ongevraagde" post. Toevallig hadden Tim en ik het hierover vanochtend aan het ontbijt (hangt in de lucht denk ik hihi). Wij vinden het allebei moeilijk om zomaar iets weg te gooien maar daardoor gaan we ook wel overal uitpuilen. Toch blijf ik alles zoveel mogelijk (her)gebruiken, alle beetjes helpen denk ik dan.
Lieve groetjes Miranda

Henriët zei

Mooie kaart maakte je met de ongevraagde post. Altijd handig om het te bewaren maar soms is je opbergruimte gewoon vol. ik neem vaak ook dingen mee naar school om ze daar met de kinderen te gebruiken.
Groetjes van Henriët

Nancy Soetaert zei

ik hou ook van alles bij, niet echt handig, want waar berg je alles op... Als ik ongevraagde kaartjes krijg, kijk ik ook of ze (her)bruikbaar zijn. papierrestjes cardstock vliegen in een papieren zak die naast mijn hobbytafel staat, komt heel vaak van pas! Restjes uit blokjes hou ik bij de blokjes zelf, minder zoekwerk voor passende kleuren...
Zo heb je er wel een mooie verjaardagskaart van gemaakt!
groetjes
Nancy

Sarah zei

Mooie remake. Ik zie in alles wel een idee en dat heb ik met stof en papier.
Maar wat niet goed voelt, gaat wel weg. Ik hou ervan om iets wat bij andere zou verdwijnen in de prullenbak te gebruiken. Inspiratie is overal. X

GerJanne zei

Ja, dat ben ik ook wel eens va plan. Zoveel van die reclame kaarten! Afgelopen kerst heb ik alle familie/vrienden die geen zelfgemaakte kerstkaart krijgen zo'n kaart gestuurd met als tekst dat ik we een duurzaam nieuw jaar wensten. Was ik zo een hele stapel kwijt..
Je kaart is mooi, er zitten heel mooie plaatjes bij!
En je weet hoe ik over papier denk. Zoveel restjes! En die bewaar ik dan toch maar...
Die postfilter is een goed tip, maar ik vind de site zo onduidelijk. Kan niet inloggen omdat ik geen account heb en ik kan me niet als nieuwe gebruiker aanmelden. Hoe heb jij dat gedaan?

Danielle zei

Oeps, ben in de enige die het fenomeen “reclamekaarten” niet zo kent? Ik heb dit nog nooit gekregen. Misschien omdat ik bij die doelen niet in het adressenbestand sta. Ik ben het helemaal met je eens, besteed het geld aan het doel in plaats van drukwerk. Maar jij hebt zo’n kaart leuk gebruikt, ik vind het heel creatief om zo’n kaart dan persoonlijk te maken waardoor het wel heel bruikbaar is!

Daphne zei

Tja.... Ik snap wat je bedoeld.
Als wij zoiets krijgen (Is al heel lang niet voor gekomen) leg ik het ook aan de kant omdat ik daar dan "vast gauw een keer een mooie kaart mee ga maken".
Maar de praktijk zegt dat dat er bijna nooit van komt.
Ik ben wel heel erg van het afval scheiden, dus als ik het dan weg gooi zeg ik tegen mezelf, je hebt in ieder geval je best gedaan om het niet "zomaar" weg te doen.
Af en toe ruimen wij op, dan gaan we door het huis en gooien veel weg.
Dat zet ik dan op weggeefhoek op Facebook of breng het naar de kringloop..... zo hoop ik dat het nog een 2de, 3de of 4de ronde mee gaat.

Je kaart..... want daarin kwam ik hier😂
Je hebt er een mooie nieuwe kaart mee gemaakt.
De kleuren passen heel mooi bij elkaar, mooi dat dat blauw en groen terug komt.
Zo heb je toch nog een beetje plezier van je ongevraagde post😉

Joanne kramer zei

Herkenbaar jou gevoel bij de ongevraagde post. Ik heb ook liever dat een goed doel het geld van die post en de kaarten in het goede doel steken. Ik heb er ook al meerdere mails aan gewaagd. Maar als er dan een mooie afbeelding tussen zit gebruik ik hem wel.
Mooie papiertjes en afbeeldingen gaan mee naar boven. Eens per jaar ga ik mijn hele hobbyhok door en ben verbaast wat ik allemaal tegenkom, hahaha. Dan gaat er altijd wel wat weg.
Ik vind jou kaart heel mooi. Prachtige afbeelding en mooi verwerkt op de kaart. groetjes Joanne

Mizi Margueron zei

Ik volg deze blog nu al een tijdje en vandaag had ik het gevoel dat ik mijn verhaal moest delen omdat ik ook slachtoffer was. Na zeven jaar bij hem te zijn geweest, heeft hij het uitgemaakt, ik heb al het mogelijke gedaan om hem terug te krijgen, maar het was allemaal tevergeefs, ik wilde hem zo graag vanwege de liefde die ik voor hem heb, ik smeekte hem met alles, Ik heb het beloofd, maar hij weigerde. Ik legde het probleem uit aan mijn moeder en zij suggereerde dat ik liever contact had met een spreuk genaamd Drigbinovia die me zou helpen een spreuk uit te spreken om het terug te brengen, maar ik geloofde nooit in spreuk, ik had geen andere keuze dan de spreuk te proberen, en hij vertelde ik hoef me geen zorgen meer te maken dat alles goed zou zijn dat mijn ex zou terugkeren, hij betoverde verrassend namens mij de tweede dag, het was rond 16:00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en alles wat hij zei was dat hij spijt had van alles wat er gebeurde, dat hij me terug wilde, dat hij zoveel van me hield. Ik was zo blij dat het voor mij werkte, dus we begonnen weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken een relatieprobleem heeft, ik zal zo'n persoon helpen door te verwijzen naar de enige echte en krachtige tovenaar die me heeft geholpen met mijn eigen probleem en anders is dan al dat nep. Iedereen heeft hier hulp nodig zijn e-mail: doctorigbinovia93@gmail.com je kunt WhatsApp bellen via zijn mobiele nummer +2348144480786 voor het beste resultaat voor alles of je probleem ......

Jantine zei

Volgens mij is de reactie hierboven ook ongewenste post...
Maar los daarvan: ik herken het wel. De meest vreselijke vorm van goed doel met ongewenste post is die die vroeger geld opstuurden. Belachelijk, laten ze dat lekker aan hun goede doel besteden in plaats van naar iedereen te sturen...
Ook ongevraagde kaarten kan ik niet zomaar wegdoen, vaak hergebruik ik ze ook op een of andere manier...
Jij hebt in elk geval een mooi kaartje gemaakt.
Groetjes
Jantine