Mijn lijst met blogs

woensdag 30 oktober 2019

Serie voor KKT. Het wordt altijd anders dan je denkt


                                                 
Afgelopen zaterdag maakte ik de achtergrondjes voor het kleurenkaartteam van vandaag: okergeel en olijfgroen. Op een vel  papier maakte ik 4 vlakken: 1x okergeel, 1x olijfgroen, 1x geel en dan groen en 1x groen en dan geel. Hier gebruikte ik acrylverf voor.
De bedoeling was dat ik een foto van een tekening van Lieke er voor wilde gebruiken. Nou dat lukte niet erg, het resultaat is het minste geworden. Zie hieronder.
Dit kaartje was een lelijk eendje en werd uiteindelijk een mooie zwaan. Althans dat vind ik. 
Dit was het vlak eerst groen en dan geel. Om te proberen maakte ik met een stukje foam (van Nellie Snellen) een soort stempel  van papierclips, doopte dat in groene acrylverf die ik wat verdund had. 
Lukte niet erg. Dan maar met wit acryl erop en een stencil. Dan maak ik een kerstkaart van. Het zag er niet uit. Dit zoveel mogelijk weggeveegd en deze prachtige bloemstempel erop gezet. You gestanst uit het vlak geel en wat glitters en thank erop gezet. Dit alles gemat op geel en groen.Verrassend hoe de kaart uiteindelijk werd.
Dit is het stuk eerst geel en dan groen. Met witte verf en stencils wat stippen en crack opgezet en deze mooie Bloom stempel gebruikt. De bloem nogmaals gestempeld op het vlak geel en uitgeknipt en op de kaart gezet. Meer is niet nodig. Gemat op geel en groen.
Dit wat het stuk groen. Met een stencil gebruikte ik gele acrylverf en wit hier en daar. Daarop kwam deze mooie tekst stempel . Dit alles gemat op geel, licht en donkergroen. Hij was niet naar mijn zin, er ontbrak wat aan de kaart en de tekst was iets gaan vlekken. De tekst met een zwarte fijnschrijver bewerkt. Het lichtgroene was de basiskaart en eerst veel breder. Daardoor veel te dominant aanwezig, en er daarom een enkele kaart van gemaakt. Met het andere stuk makte ik een standaard die ik er achterop plakte.
                                            
Dit kaartje moet je ook niet bij de andere kaarten zien. Lieke had zo'n prachtige tekening gemaakt dat ik die wilde gebruiken voor een kaart. Het paste niet bij de geverfde vlakken. Uiteindelijk de bloem uitgeknipt en op een stuk donkergroen papier geplakt. YOU uit het vlak geel gehaald en tekst gestempeld.
Het is zo als het is, meer kon ik er niet van maken.
Bedankt voor het kijken, lezen en reageren.
Daar geniet ik van.
groet, Nelleke

31 opmerkingen:

martina's kaartjes zei

wat heb jij je lekker uitgeleefd in deze kleurencombo ! allemaal leuke resultaten. Mooi, geslaagde kaartjes
fijn dat je er (weer) bij bent deze maand !
grtjs,martina

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wauw wat een mooie serie heb je gemaakt Nelleke. Lekker bezig geweest. Misschien moet je bij dit soort technieken gewoon niet te veel denken maar puur vanuit gevoel werken.
Gefeliciteerd dat je de bloghop bij Joy hebt gewonnen, tof.
Lieve groetjes Miranda

Annemarie en Merit zei

Geweldig al deze mooie kaartjes, je hebt zelfs een hele leuke serie er van weten te maken, heel knap.
Vind die achtergrondjes schitterend gemaakt.

liefs Annemarie en Merit

Margo zei

Ik vind het echt allemaal superleuke kaartjes !
Groetjes
Margo

Rosina zei

Hahaha ...heel herkenbaar hoe je te werk gegaan bent Nelle...Ook ik worstelde daarmee...maar het resultaat mag er zijn hoor 4 schitterende kaartjes..en allemaal toch wel verschillend...
groetjes Rosina

Marijke zei

Ik vind de serie prachtig! Heel knap hoe alles toch zo mooi uitkomt! Moet het toch ook eens gaan proberen! Je kaartjes zijn echt goeds gelukt! groetjes Marijke.

gerrie zei

Hahaha wat een werk heb je er van gemaakt, gelukkig dat het een hobby is.Maar ik vind je kaartjes prachtig geworden, ik hou van achtergrondtechnieken.
Groetjes, Gerrie.

Nancy Soetaert zei

als je met verf of inktjes aan de slag gaat weet je gewoonlijk waar je begint, maar nooit waar het zal eindigen he! Je hebt er wel heel toffe kaarten mee gemaakt en je ondanks alles vast mee geamuseerd, en dat is toch wat telt.
Je babykaartjes hieronder zijn ook heel mooi, wat leuk als de familie zich zo uitbreidt, zoveel achterkleinkinderen al, zouden je ouders heel fier op geweest zijn met die twee kleine spruiten erbij!
Groetjes
Nancy

Laurespage zei

vier heel mooie kaartjes en stuk per stuk anders. (Dat is het leuke aan ons hobby).
Groetjes, laurette

Petra-loves-paper zei

Soms loopt het resultaat anders dan de planning... maar dat is helemaal niet erg, want uiteindelijk laat je hier toch pracht kkt exemplaren zien, mooi! Groetjes Petra

Nicole Parmentier zei

Ik moest wel even lachen toen ik de titel van deze post las. Het is inderdaad helemaal waar. Maar soms juist zo leuk als de kaartjes echt pas ontstaan als je er mee bezig bent. Het resultaat is prachtig en ook al is de tekening anders verwerkt dan gepland, ook dat is een prachtkaartje geworden!

Claudia's kaartjes zei

Wat heb jij een mooie kaart gemaakt, zeg. Echt tof!!!
Helemaal super in de kleuren van de KKT
Claudia

http://creativesketchygirls.blogspot.be/
http://knutselmeisjes.blogspot.be

Margreet zei

Dat overkomt ons allemaal weleens dat het anders wordt dan dat de bedoeling was. Ik vind dat je dat vooral met mixed media hebt. Maar uiteindelijk laat je ons hier een heleboel moois zien!
xxx Margreet

Kaartenkraam zei

Ik vind de eerste drie prachtig en vooral nr. 2 spreekt me erg aan. Maar ook de vierde kaart heb je prima opgelost zo. ik vind hem wel minder mooi dan de anderen maar is zo toch heel goed bruikbaar en zeker niet lelijk ofzo.

groetjes van Ank

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Een mooie serie kaartjes Nelleke! En meteen een mooi voorraadje ;)

Joanne kramer zei

Wat een geweldige kaarten! Stuk voor stuk kunstwerkjes. groetjes Joanne

Jantine zei

Ik vind je kaarten allemaal even mooi! Wat een prachtige achtergrondjes heb je gemaakt en vervolgens zo mooi toegepast.
Je kaart met de tekening van Lieke is heel anders. Jammer dat het niet paste zoals je in je hoofd had, maar wel heel mooi gedaan!
Groetjes
Jantine

Sarah zei

Spelen met acrylverf is zo leuk. Mislukken kan niet... Gewoon niet nadenken. Heel toffe kaartjes x

chantal zei

Dat is altijd het leuke eraan, als je met acrylverf werkt dan heb je een effect dat je soms. iet verwacht. Kan niet mislukken en toffe achtergronden.
Mooie kaarten
Liefs Chantal

!neke zei

Geweldige kaarten ! Juist het onverwachte maakt het spannend !

Ans S. zei

Prachtige serie kaarten ook al zijn ze anders geworden dan de bedoeling was.

Groetjes Ans

Hermien zei

Het pakt vaak anders uit dan we in ons hoofd hadden Nelleke, soms is het naar je zin en een andere keer wat minder. Neemt niet weg dat je ons weer een mooie serie kaartjes laat zien.

Groetjes Hermien

GerJanne zei

Hoi Nelleke,
wat een mooie kaarten allemaal. Leuk idee om een groot stuk A4 te gebruiken voor 4 achtergronden. Slim ook en dan zie je hoe het anders uitpakt per kaart. Ik vind de eerste heel gaaf , maar die eronder met de bloemen stempel ook. De laatste is wat minder, maar 4 voor het KKT vind ik heel knap! Heel gezellige dag op de Kreadoe! Jullie zullen er vast genieten!

Nancy zei

Hey Nelleke,

Heb een lange dag achter de rug... Na mijn werk, de lange files en een ziekenhuisbezoek bij mijn schoonmama, nu eindelijk tijd om mijn blogrondje te maken...

Leuke serie heb je gemaakt voor deze maand... Top gecombineerd en allemaal toch helemaal anders!

Liefs,
Nancy

creatiels zei

leuke serie heb je gemaakt, mooi gedaan.
net zoals met alcoholinkt geeft ook acrylverf niet altijd het resultaat dat je voor ogen heb, maar dat maakt het kaarten maken telkens weer uitdagend.
groetjes
Els

Marfien zei

Mooie kaartjes Nelleke, heerlijk om zo bezig te zijn en het toch nog een leuke kaart wordt

Nancy zei

Hey Nelleke,

Dank voor jouw reactie...
Het is hier spannend omdat ons 2de kleinkindje onderweg is maar die wil er maar niet uit... Al 3 dagen overtijd nu... haha!!
Dat schoonmoeder gevallen is en met gebroken schouder en knie in de kliniek ligt, is een pittig detail dat er nog bij is gekomen...

Vandaar....

Liefs,
Nancy

Ans Gilbert zei

Wat knap om er meteen vier te maken, de achtergrondjes zijn heel erg mooi, ik vind de 2de kaart met Bloom er op echt super.
Als ik voor een jong stel een geboorte felicitatie maak, probeer ik deze altijd wat strakker te maken..´
Ansx

Femminde zei

Sorry, het is mij gisteren niet gelukt om een rondje te maken maar nu heb ik tijd om even bij jou te kijken.
Wat een super serie, ik ben weg van de tweede!!
Tot het volgende KKT!!
Groeten van Femminde

Gerrina zei

Wat een gave kaarten! De bloem van Lieke is erg mooi en ik ben weg van je 2e kaart! Fijn weekend alvast!

Brenda greg zei

Ik ben erg blij om mijn ervaring hier te delen, mijn naam is Brenda en ik was gelukkig getrouwd. Pas toen mijn man zei dat ik hem bedroog, werden we allebei zeurende paren, hij kon het niet geloven, noch vertrouwde hij op mijn woorden, dus vroegen we om een scheiding, later werden we gescheiden en beloofden we dat we het nooit zouden goedmaken. Lang probeerde ik verder te gaan, maar ik kon niet zonder hem blijven, dus begon ik een zoektocht naar de terugkeer van mijn man, toen werd ik doorverwezen naar Dr.IZOYA. Een geweldige man die ik tegenkwam, hij sprak een liefdesbetovering uit en zorgde ervoor dat mijn man binnen 24 uur terugkeerde. hiermee ben ik hier om het contact van Dr. IZOYA te delen, hem te bereiken via drizayaomosolution@gmail.com. Hij is inderdaad krachtig en gespecialiseerd in de volgende zaken ...
(1) Allerlei liefdesbetoveringen. (2) Stop met scheiden. (3) Beëindig onvruchtbaarheid. (4) Heb geestelijke hulp nodig.