Mijn lijst met blogs

donderdag 9 januari 2020

Herinneringen

Dank je wel op jullie leuke reacties op mijn tasje en opruimchallenge. Ook heb ik een nieuwe volger, Corry, leuk ik kom bij je langs en hoop dat ik je kan inspireren.
De opruimchallenge gaat gewoon door. Vandaag doe ik 9 dingen weg en dat zijn oude kerstspullen. Ik maak een foto en deel dat met mijn zussen. Daardoor wordt je best geïnspireerd. Ik had het voornemen om per thema te gaan werken, maar iedere keer kom ik wat tegen en denk dat kan ook wel weg. Normaal ben ik ook wel opruimerig, ditmaal ben ik er nog bewuster mee bezig: heb ik dit nodig, gebruik ik dat nog wel en besluit het weg te doen. Dat voelt goed. De kerstspullen vond ik wel een beetje lastig. 7 jaar geleden maakte ik en mijn moeder een krans van plastic broodzakjes. Die van haar is al weg, ik heb de mijne nu ook gesloopt. Wim vindt hem niet mooi en we hebben nu iets wat we beiden mooi vinden. 6 jaar geleden maakten we met zussen een kandelaar. Ook mijn moeder maakte er eentje en ik maakte er ook 1 voor mijn schoonmoeder en werk. Na het overlijden van hen stonden drie in huis. Van 2 waren er een aantal lampjes kapot. Ik heb die 2 gesloopt. De lampjes die goed zijn heb ik als reserve en de versiering eraf gehaald. Even nog gedacht om ze te pimpen, maar ze in de Kliko gegooid. En dan is het uiteindelijk ook goed.
Middags wilde ik wat kaarten maken. Door de opruimchallenge was de inspiratie een beetje zoek. Na twee sketches opgezocht te hebben, ben ik begonnen om van de versiering een kerstkaart te maken. En dat ging zo goed dat ik na 1,5u twee kaartjes klaar had. Voor de eerste gebruikte ik papier van MD en het hart welke mijn moeder destijds maakte. Zij had blauwe tape gebruikt, dat vond ik wat minder en daar bruin stippeltape opgedaan. Ze was destijds heel fanatiek met distressinkt en deed ook de randjes van de bloem. Zo mooi hoe die inkt nu als het ware verweerd is.
Challenges:
52 weeks to Christmas: wekelijkse kaart
Tuesday morning sketch: sketch 536
CHCC: alles mag, optie: recycle
Jingle bells on the rock: Hergebruik iets van kerst
Deze kaart is eenvoudiger geworden, dat is de sketch ook. Deze ster zat op de Kandelaar van schoonmoeder. Papier van MD. Randjes ruw gemaakt en met inkt bewerkt. Het bruine papier met distress inkt bewerkt om een donkerder bruin te krijgen.
Challenge:
Atlantic heart challenge: sketch 350
Nog een fijne avond en weekeind gewenst.
Morgen ga ik wandelen met GerJanne, dat hadden jullie vast al wel gelezen. Zin in.
Afgelopen maandag heb ik een rondje met wat buurvrouwen gedaan, ze gaan elke maandag en dat was best lekker. Eens kijken hoe ik dat blijft vinden. Wat een goede voornemens he?
Groet, Nelleke 

35 opmerkingen:

Henriët zei

Leuk om het hart en de ster die gemaakt zijn door je moeder en schoonmoeder te hergebruiken voor kerstkaarten. Dat was vast knutselen met veel herinneringen.
Veel plezier morgen met GerJanne.
Groetjes van Henriët

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat leuk dat je tijdens het opruimen ook aan het recyclen bent geslagen Nelleke. Zo komen de versieringen van de kandelaars toch nog van pas en ben je twee mooie kaarten verder.
Gezellig dat je weer meedoet bij 52 weeks to Christmas.
Lieve groetjes Miranda dt-52 WTC

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Heerlijk dat opruimen en recyclen, zo kom je van alles tegen met herinneringen...maar goed opruimen brengt ook rust...Je kaartje is erg leuk geworden Nelleke. Veel plezier morgen met wandelen met GerJanne, heerlijk een wandeling maken. Bedankt dat je mee doet bij 52 WTC. Groetjes, Ingrid.

!neke zei

Opruimen en hergebruiken , helemaal goed met een prachtig resultaat!
Groeten Ineke
DT 52WTC

Rosina zei

Je bent 2020 echt met goede voornemens begonnen Nelleke...heb ook wel zijn om zo met regelmaat wat op te ruimen..Nadat de meiden het huis zijn uitgegaan heb ik hun kasten al goed volgepropt...en dan nog wat recylen af en toe en dierbare herinneringen ophalen
Het leverde je weer 2 mooie kerstkaartjes op
Veel plezier met wandelen morgen samen met GerJanne..
groetjes Rosina
DT 52 WTC

Marijke zei

Nou je bent inderdaad goed bezig! Ik heb ook wel wat kerstspullen naar de kringloop gebracht dus ook goed bezig maar jij bent gelijk aan het hergebruiken! Leuk gedaan met de sterren van de kandelaren een mooie kaart gemaakt! Leuke herinneringen ook! fijn dat je meedoet met 52WTC. Groetjes Marijke.

Nancy Soetaert zei

toch niet makkelijk om elke dag iets meer weg te gooien, maar ik ben ook zo'n spaarder en vergaarder... Mijn zoon zou jou een dikke proficiat wensen ! Succes met je opruimen!
toffe kaartjes en amuseer je morgen op stap met GerJanne!
Nancy 52WTC

Ans Gilbert zei

Ik ben niet zo opruimerig, maar heb deze week ook al veel weg gegooid, soms moet je gewoon beginnen. Je hebt mooie kaarten met het hart en de ster.
Ansx
Goed gezien 2 verschillende poinsettia's, één van Joy Crafts en de andere van Ali..

SmilynStef zei

love the tape ... so very glad you joined us for our 10th season of Jingle Belles.

GerJanne zei

Ik vind je kaarten echt heel gaaf! Wat een mooi idee dat het weer terug komt op je kaarten!
En dat opruimen , ik vind het knap. Helemaal omdat het oo nadenkwerk met zijn meebrengt. Wat doe je op de 30e, als je 30 dingen moet weg doen en de dag erna?? Plan je dat of zo? Ik hoor het straks wel!
Ik heb er ook zin in! Misschien lees je dit niet meer voor die tijd. Maar indien wel: tot straks!

Anita van Deur zei

Je kaart is prachtig, herinneringen van weleer die weer een plekje krijgen. Een gezellig dag vandaag met het wandelen en een fijn weekend.
groetjes, Anita

Daphne zei

Juist omdat je zo bewust bezig bent met het opruimen geeft dat een voldaan gevoel lijkt mij.... maar ik blijf het knap vinden, steeds weer keuzes maken, wat mag blijven, wat niet.
Zeker nu je vandaag in de dubbele cijfers zit, het wordt elke dag iets meer wat er weg gaat.
Je kaart is erg mooi, hoe leuk is het dat je iets gebruikt waarvan je de rest weg deed en hier nog een mooie kaart mee gemaakt hebt.
Je inspiratie komt vanzelf weer terug, nu zit je hoofd te vol met opruimen. Januari is een rare maand..... dan moet je echt weer even "opstarten" na alle drukte van de afgelopen weken.
Fijn weekend en heel veel plezier met GerJanne vandaag😊

Jantine zei

Nou, Nelleke, wat ben je lekker bezig! Knap hoor!
Afgelopen zomer heb ik een keer samen met mijn zus de dozen met kerstspullen onder handen genomen. Inderdaad was er van alles uit ons ouderlijk huis gekomen, dus tijd om eens kritisch te kijken naar mijn eigen spullen. Samen met mijn zus opruimen is fijn, zij is bij mij degene die vraagt of ik het echt nog gebruik en ik bij haar, een soort opruimcoach. Bovendien is het gezellig!
Je maakte echt heel mooie kaarten met de versieringen van de oude kandelaars! Mooi hergebruik!
Groetjes, fijne dag met GerJanne,
Jantine DT 52WTC

martina's kaartjes zei

hele mooie kaartjes heb je gemaakt ! geslaagd hoor !
nog veel succes met het opruimen
fijn dat je er deze week weer bij bent,
grtjs, martina DT 52 WTC

Annemarie en Merit zei

Wat een knap werk..opruimen, en dat worden dus almeer dingen.
Geeft vaak wel een heerlijk gevoel.
Succes ermee.
Je kaart is heel erg leuk geworden.
Voor vandaag een gezellige dag toegewenst met GerJanne.
Leuk dat je er deze week bij bent bij 52WTC.
Lief Annemarie en Merit DT52WTC.

Sarah zei

Mooi het hart en de ster op je kaart.
Ik ben het nieuwe jaar ook begonnen met opruimen. Met kinderen in huis, heb je gemakkelijk van die plekken waar alles blijft liggen.... Ik probeer elke dag een plekje onderhanden te nemen. Er staat weer wat klaar voor de kringloopwinkel...
Het voelt goed.
Jouw challenge is wel pittig. Zeker op het einde van de maand. Maar samen is het fijn, zeker omdat er ook nog spullen van je ouders zijn en zo kan je samen er afscheid van nemen en echt bijhouden wat heel dierbaar is. ♥️

Joanne kramer zei

Leuk om te lezen hoe het opruimen gaat. Ga zo door!
Super mooie kaarten zijn dit en ik vind het verhaal erachter zo mooi. groetjes Joanne

Je@net zei

Wat een lief idee en ook erg mooi geworden, Nelleke!

Caroline zei

Wat goed dat het opruimen nog steeds zo fijn voor je werkt! Je ziet dat er dus nu ook mooie projecten uit zijn gekomen.
Wat een goeie voornemens heb je! Ik ben weer begonnen met mijn dochter elke week aqaurobic, ook weer heerlijk zo in het water en goed voor mijn gewrichten.
Veel plezier met GerJanne!
Groetjes Caroline

Enny zei

Super dat jij zo goed kan opruimen, en dat je toch nog spulletjes overhoudt die je op kaarten kan gebruiken, ze zijn heel mooi geworden. Geniet van je dag met GerJanne ! Groetjes, Enny

Kaartenkraam zei

Je bent goed bezig zeg!
Mooie kaarten, die met het hart vind ik bijzonder fraai!

groetjes van Ank

Laurespage zei

Mooie kaarten met een verhaal erachter. Allebei heel mooi !
Groetjes, laurette

Susan Renshaw zei

Love your card!!
Thank you for sharing with Crafty Hazelnut's Weekly Christmas Challenge!
Susan
DT for CHNC
Calling All Crafters! – My personal Blog!

Alyson Mayo zei

Love your take on the sketch and that’s a terrific rustic looking star. Thanks for sharing with us at Atlantic Hearts :)

Hermien zei

Prachtige kaartjes Nelleke, en de wandeling met GerJanne was geslaagd dat heb ik zojuist bij haar gelezen. Naast opruimen brengt het ook mooie verhalen met zich mee en herinneringen die neemt niemand je af!

fijn weekend,
Hermien

Marja zei

Twee leuke kaarten nelleke!
Opruimen is lastig maar als het gebeurd is geeft het wel weer ruimte..we kunnen nu eenmaal niet alles bewaren.
Groetjes Marja.

Femminde zei

Wat gaaf om van de dingen die je opruimt weer wat te maken. Sinds de jongste 4 is ben ik ook druk in huis. Eerst met verven etc. en sinds september probeer ik steeds weer een ander stuk in huis aan te pakken. Maar niet zo strak als jij doet hoor. Als ik er aan toe kom dan doe ik weer een stukje. Afgelopen week de keuken onder handen genomen. Weer een doos vol naar de kringloop. En voor de kerstvakantie ben ik door mijn oude schoolspullen heen geweest en administratie en dat leverde ook veel ruimte op.
Maar volgens mij blijf je opruimen met een gezin in huis. Er komt telkens weer van alles binnen.
Fijn weekend!!
Groeten van Femminde

Golden Goddess Designs zei

lovely cards, my goal is to use up stuff too! thanks for sharing this great project with us at AHSC.

Alicia

pssmitty papercrafts zei

Very pretty! Thanks for sharing with AHSC.

Melissa Craig zei

Lovely cards. Thank you for joining us at Tuesday Morning Sketches.

Trijntje zei

Leuk om zo op te ruimen Nelleke. Je hebt er weer 2 leuke kerstkaarten mee gemaakt. . Goed om dingen her te gebruiken. En vlot ging het ook.... soms heb je dat. Groeten Trijntje

Ellen zei

Wat een mooie kaartjes Nelleke en zeker ook je verhaal erbij! Mooi dat je voornemens ook willen lukken tot nu toe! Ik moet er ook echt aan geloven maar heb zoveel dat ik niet weet waar ik moet beginnen!
Succes hoor! Het wandelen zal gezellig geweest zijn!
Groetjes Ellen

Andrea W zei

Both cards are wonderful and I like your choice of colors. Thanks for joining us at Tuesday Morning Sketches.

lauren bergold zei

oh what beautiful and festive cards! thanks for joining our JINGLE BELLES "wrap star" fun!

Irene zei

Deze bijzondere post helemaal gemist. Je bent super goed bezig maar idd...hoe moet dat als je in de dubbele cijfers van de maand komt, dan wordt het echt wel pittig lijkt me maar het is een goed streven en als je dan ook nog dingen zo mooi opnieuw weet te gebruiken loop je vast voldaan rond! Na onze verhuizing afgelopen zomer ben ik wel "uitgeruimd" en nieuwe "zooi" komt er beslist niet weer in want er is gewoon geen plaats meer voor...hoeraaa!!!
xxIrene