Mijn lijst met blogs

zondag 5 januari 2020

Opruimchallenge

De nieuwe uitdaging bij de Egel is vandaag begonnen. We beginnen het nieuwe jaar eenvoudig en dat is alles mag. Om er weer in te komen. Dat zal het voor mij ook zijn, de laatste week weinig kaartjes gemaakt maar mij bezig gehouden met andere zaken. Daarover later meer.
Mijn bijdrage voor vandaag is een cadeautasje, en wel gerecycled. In de cadeauwinkel op ons werk zag ik ze staan, cadeautasjes gemaakt van een lege pak muesli. Ik vond het idee zo vreselijk leuk dat ik dacht dat ga ik ook doen, dat kan ik wel en eigenlijk is dat wel helemaal in mijn straatje. 
Voor dit tasje heb ik een leeg pak gebruikt van afwasmachine tabletten. Deze voorzichtig los gepeuterd en de bovenkant gelijk gemaakt en een extra inkeping bovenaan want er zat er eentje in.
Daarna heb ik de binnenkant met inkt spray bewerkt.  Daarna bovenaan wat nu de binnenkant wordt,  enkele strepen glimmertape, iets wat er al heel lang ligt en dat heb ik gebruikt onder de rand, want als je in het tasje kijkt zie je dat het een afwasmiddel doosje is. 
Op de verf pakte de stempels niet goed, het bleef pikken.
Daarom de bloemen van studio light apart gestempeld op kraft van bierverpakking. Deze met de verf ingekleurd, uitgeknipt en daarna op het doosje geplakt. De zijkant van het doosje de in elkaar gezet en daarvoor lijmklemmen gebruikt. Toen de bodem weer zoals het hoorde en daarin 2 gewichten van een kilo ingezet om druk te geven,. Dat werkte perfect. Het blauwe band komt van een koeltas, die heb ik eindelijk na jaren weggedaan. De strikje swaren lichtblauw en verschoten door de zon. Deze weer met blauwe distress inkt gekleurd. Ten slotte nog wat sequins geplakt.
Op de onderste foto zie je de achterkant en het naadje zoals het dichtgeplakt is. Ik wilde dat binnenindoen maar dat kon niet. Ook zie je iets van de glimmertape. De zijkanten is alleen verf, ik had wel foto's gemaakt maar vindt ze niet terug :-(  Ik hoop dat het duidelijk is zo.

Nu dan over de titel van mijn blogbericht. Oudejaarsdag vroegen 2 zusjes om mee te doen met de opruim challenge. 1 januari gooi je 1 ding weg, de 2e 2 dingen en zo elke dag eentje meer tot eind januari dat gooi je 31 dingen weg. Ik had er al wel eens van gehoord, had er eerst niet zoveel idee in, want ik ben al opruimerig en uitzoekerig. Maar goed toch beginnen met ons vieren die eerste januari. En naderhand een foto sturen wat je weggedaan hebt.
En o, het jaar is pas 5 dagen oud, maar wat heeft het al veel teweeg gebracht zeg! Het koste mij al een nachtje slecht slapen want o, mijn gedachten gingen met mij aan de haal. En nog steeds, dan denk ik dit kan wel weg en dit naar Lieke en dit waarom heb ik dat nog? Soms figuurlijke en emotionele dingen die je dingen weg doet omdat het er niet meer toe doet. Heel bijzonder om dit met mijn zusjes te doen en te delen. De 1 doet het gemiddelde van 16 stuks per dag. De ander van alles wat en de derde van 1 thema wat ze weg doet.
Een bewustwording van ons koopgedrag: ik heb genoeg kleding, kijken naar mijn hobbyspullen en wat heb ik veel! Dat mag ook wel minder (dat is echt nog wel een lastige zeg!)
Het hergebruiken van dit tasje is wel helemaal mijn ding. Hij stond al een paar weken te pronken op de plank....Ik kon er niet toe komen om hem nu al weg te doen.  Maar afgelopen vrijdag met een cadeautje erin aan mijn schoonzus gegeven. Ik hoop dat die nog vaker gebruikt gaat worden. En oja, dat cadeautje had ik ingepakt met designpapier wat ik niet meer gebruikte... :-)
Wie weet heb ik jullie kunnen inspireren.
Challenges:
Knutsels en kadeautjes: De letter B= Bloem.
More mixed media: alles mag, optie blauw
Stampinsensations:  favoriete stempel. (deze is van Studio light en zo blij deze te hebben gekocht)
Love to create: alles mag.
Paperminutes: little gift
Creatieve sketchygirls: alles mag
Groetjes, Nelleke

23 opmerkingen:

Henriët zei

Mooi tasje Nelleke. En grappig dat je hem van een oude verpakking hebt gemaakt. Succes deze maand met de challenge met je zussen. De eerste dagen gaat wel lukken maar hoe verder in de maand.
En ja.....knutselspullen hebben de meesten van ons genoeg. Maar het is ook allemaal zo leuk. Al heb ik met mezelf wel afgesproken dit jaar wat minder papier te kopen en eerst het oude eens op te maken.
Groetjes van Henriët

Margo zei

Wat een tof tasje is dit zeg en zo goed dat je materiaal geupcycled hebt ! Helemaal eco !
Succes met de opruimchallenge, wel pittig denk ik, ik ben benieuwd hoor naar het vervolg !
Groetjes
Margo

Sandma's Handmade Cards zei

I really like your use of blues and greens and the flowers give a really pretty finish. Thank you for joining us in our 'Favourite Stamps' challenge at Stamping Sensations and good luck. Sandra x

bolletjelucky.blogspot.com zei

Hoi Nelleke, je leuke cadeautasje had ik al gezien maar op deze duidelijke foto's kan ik het nog beter zien. Leuk dat het van een lege doos gemaakt is. Je opruimchallenge klinkt gaaf, ben benieuwd hoe het gaat.
Lieve groetjes Miranda

Hermien zei

Een prachtig tasje heb je gemaakt Nelleke. Ik denk dat de meeste van ons wel eens goed op kunnen ruimen en dat we ruim in spullen zitten, succes ermee.

groetjes Hermien

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Ik heb niet mee gedaan met de opruimchallenge, maar het klinkt heel goed Nelleke, op gaan ruimen. Ik ben er ook mee begonnen in Januari, alleen zonder challenge, heerlijk, opruimen, dingen die je al 15 jaar niet meer aangeraakt hebt kunnen echt weg, en het is wat je schrijt, je realiseert, wat heb ik ongelofelijk veel..Maar heel veel succes met alles, en inderdaad heel bijzonder dit samen met je zussen te doen. Je doosje/ tasje is erg mooi geworden, mooi die bloemen. Bedankt dat je mee doet bij K&K. Groetjes, Ingrid.

Marfien zei

Leuk idee deze tas, ik peuter ook alle doosjes uit elkaar, het karton van muesli dozen is ook heel geschikt om voor stansen te gebruiken, achter letters b.v.
mijn dochter bracht vanmiddag een stel spijkerbroeken mee, te slecht voor de kringloop maar goed genoeg voor een tas, ik moet nodig achter de naaimachine . . .

GerJanne zei

Oh wow, dat had ik dus verkeerd begrepen! Ik dacht dat je elke dag iets moest weggooien...maar jij moet straks elke dag een boel weggooien!! Of weggeven natuurlijk, als het maar bij jou weg is... Knap hoor, maar voor een verzamelaar is het anders dan voor een opgeruimd en georganiseerd type....Heel veel succes ermee! En als je even niet meer weet, kijk je gewoon in Wims knutselhok hihihi.....laat het hem maar niet lezen..
Je tas is erg leuk! Mooi te lezen hoe je het allemaal gedaan hebt! Dank je voor het meedoen bij K&K!

!neke zei

Super leuk idee dit tasje !
Mooi bewerkt ook .
En wat een idee , iedere dag wat weggooien .
Niet wat maar iedere dag 1 stuks meer .
Ik heb mijn kerstspullen uitgezocht en drie zakken gaan morgen naar de kringloop. Dus echt weggooien is het niet . Wel heerlijk opgeruimd !

Nicolette zei

Wat een leuk idee die opruim challenge. Succes er mee. Het zal je wel een goed gevoel geven. Het tasje ziet er mooi uit.
Groetjes Nicolette

Joanne kramer zei

Wat een super leuk idee dit tasje en de uitvoering is prachtig!
poeh....een opruimchallenge. goed idee, maar het zou mijn dag beheersen. In het begin zal het wel gaan, maar later in de maand... Ben benieuwd hoe het jouw verder in de maand afgaat. groetjes Joanne

Daphne zei

Verpakkingen van artikeltje zijn geweldig om te gebruiken.
Het karton is vaak heel stevig.
Je bent alleen druk met opleuken, maar hee, is dat niet wat we graag doen😉.
Je maakte er een mooi tasje van en lekker veel spullen gebruikt die je anders weg doet.

De challenge.... pittig!!
Aan het begin van de maand gaat het nog, maar halverwege wordt het lastig lijkt mij.
Succes, het zal wel een heel opgeruimd gevoel geven.

Corry zei

Wat een goed idee is dat om de boel zo op te ruimen , zou ook wel goed zijn voor mij , ik heb altijd als ik iets weg doe heb ik het een paar dagen later weer nodig 🙈
Maar wat een ontzettend leuk tasje heb je gemaakt , heel mooi idee ,
Trouwens wat een leuke blog heb jij , ik ben je ook gaan volgen ,
Ik heb een nieuwe blog moeten maken mijn vorige kan ik niet meer delen op fb het geeft aan dat het aanstootgevend is , nou ja snap je toch niet . Vandaar mijn nieuwe blog , met deze lukt het wel . Ik wil je graag uitnodigen om een kijkje te willen nemen op mijn nieuwe blog en misschien vind je leuk om ook mij te komen volgen. Misshien zijn hier meer mensen die mij willen volgen . Jullie zijn van harte uitgenodigd , ben mijn vorige volgers allemaal kwijt 😢
Groetjes Corry

brenda zei

What super recycling using the dishwaster tablet box and really lovely vibrant colours on your finished gift bag, many thanks for sharing and joining in with our 'Favourite Stamps' theme at Stamping Sensations challenge.

B x

Jantine zei

Wat leuk om de verpakking van vaatwastabletten om te toveren tot zoiets moois! Geweldig. Ik heb wel eens van zo'n opruimchallenge gehoord, maar dat met die aantallen vind ik dan toch "ingewikkeld". Bij mij gaat het meer in vlagen. Zo gaat er vandaag een grote zak kleding de deur uit en heb ik standaard een kratje staan waarin alles wat ik tegenkom dat naar de kringloop kan in gaat. Eens in de zoveel tijd breng ik het dan weg. Mijn hobbykamer ben ik begonnen op te ruimen in december, maar toen had ik te weinig tijd, daar hoop ik binnenkort verder mee te kunnen. In december ging er al een flinke tas met papier en stickers etc naar iemand die dat goed kan gebruiken. En wat boeken met knipvellen naar de ruilkast hier in het wijkcentrum. Die waren zo weg, dus hopelijk ook goed terecht gekomen.
Groetjes en succes,
Jantine

pinky zei

Wow you really made a great re-cycling job here! Love your stamp choice. Great project. Thanks for joining us at Stamping Sensations this month.
Hugs
Pinky

Monique zei

Wat ben je goed bezig Nelleke. Met het recyclen maar ook met opruimen. Dat hebben wij deze herfst gedaan. En we zijn nog lang niet klaar. Je tasje is prachtig en vast goed in de smaak gevallen. Dank je wel dat je weer gezellig met ons meedoet bij K&K. En dank je wel voor je lieve berichtje.
Liefs Monique

Ellen zei

Wat is je tasje leuk gedaan Nelleke...heel apart hoor en zo leuk uitgelegd!
Ik wens je veel succes met de opruimactie...een schitterend idee hoor!
Groetjes Ellen

Angelique zei

Dat is nog eens een uitdaging die je met je zussen bent aangegaan. Hier in huis is het ook hard nodig want er ligt veel te veel, ik kan slecht weggooien.
Gaaf om zo een tasje te maken, heel mooi geworden.
lieve groetjes Angelique

Claudia's kaartjes zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Corry zei

Je tasje is prachtig ,Nelleke wat een leuk idee
Leuk dat je mee doet met onze challenge van Polkadoodles
We love 2 create
Lieve groetjes Corry

Marjeta zei

Great idea and fantastic creation.

Colien zei

Wat een mooie creatie, heerlijk die felle tinten blauw!
Bedankt voor het meedoen bij Knutsels en Kadootjes.
Succes met je opruim-actie!
grtz Colien