Mijn lijst met blogs

woensdag 29 januari 2020

Zwart en pistachgroen


Een mooie kleurencombinatie vandaag: Zwart met pistache groen. Ik had eigenlijk gelijk al mijn distress oxide inkt cracked pistachio in gedachten om die te gebruiken. De afbeelding die bij Martinas kaartjes te zien zijn, was de kleur nog feller. Ik had daar wel wat papier van en heb voor deze serie beiden gebruikt. 
Voor deze kaart heb ik wit papier zo glad mogelijk met de inkt bewerkt. Daarop wat water en inkt spetters. 
Deze gestempeld met bloemen, een vogel en een tekst van MD. Wat glittersteentjes en de kaart op zwart papier geplakt. Binnenin lichtgroen papier om makkelijker te schrijven en daar ook een bloemenstempeltje gezet.
Ik maakte ook kleine kaartjes. Deze is 10,5 x 10,5 cm. Papier met inkt bewerkt en daarna een vlinder embossing mal gebruikt. Het cirkeltje is een rondje stevig papier (ben de naam kwijt hoe het heet) Deze lagen er al een tijd en waren voorzien van zwarte gesso. Na een verfpartij dit rondje erin gelegd en nu lag het alweer een tijd klaar om te gebruiken. Dit op de kaart geplakt met daarop een vlinder van een andere kleur groen. Deze bewerkt met groene glitter. With love, wat steentjes en het kaartje is klaar.
Ook dit kaartje is 10,5 x10,5 en ook de pistache inkt gebruikt. Een houten label met zwarte gesso bewerkt en ook gedept in verf. Dit op de groene kaart geplakt met de iets donkerder groen YOU gestanst. Ik vond het wat kaal en toen wat radars gestempeld. Dat had ik eerst moeten doen, nu er maar om heen gestempeld zo goed en zo kwaad als het kan.
                                      
Als laatste een  kaartje van  8,5 x 10,5. Er konden dus 3 kleine kaartjes uit een A4.
Zwart papier door de embossingmal. Restjes van reepjes van het beïnkte papier en weer een ovalen vorm erop beïnkt zoals genoemd. Hier zit wat meer blauw bij en het groen is lichter. De bloemen komen van een verfstaal, Enjoy van het groen papier. Eerst was ik met blauw verder gegaan, maar het groen brengt meer rust op de kaart. En ach dan plak je er toch groen overheen?
Dat staat wel mooi dat het wat dikker is.
Ik ben heel benieuwd wat de anderen gemaakt hebben, ik ga werken vandaag en kijk naderhand we wat er allemaal te zien is.
Verder wil ik jullie ook allemaal bedanken op de reacties van mijn vorige kaartjes en mijn opruim challenge. Dat gaat heel goed. Elke dag maak ik een foto en zet deze in een map. Als je die achter elkaar bekijkt dan pas zie je hoe veel het is. Ik werk ook wel in het voren, je doet het op je eigen manier. Zeker een paar weken geleden had ik erg veel tevoorschijn gehaald wat weg kon. Dat laat je ook niet weken staan. En zoals vandaag als ik moet werken, is mijn opdracht ook al klaar. Sommigen vroegen of je het merkte in huis. Ik merk het vooral in de kasten die zijn minder vol. En zeker overzichtelijker.
Ik laat mijn gedachten alweer gaan over een vervolg. Minder heftig als deze maand, maar een plan om er wekelijks mee bezig te zijn. We wonen al 37 jaar op hetzelfde adres, dus door verhuizing ruim je ook niet op. We hebben plannen voor een verbouwing, dus werk genoeg!
Want ik ben overal nog lang niet geweest, maar dat heeft de tijd ook wel.
Tot morgen met een kerstkaart.
groet, Nelleke  

28 opmerkingen:

Joanne kramer zei

Jij hebt je uitgeleefd met deze kleuren. Ze zijn stuk voor stuk prachtig!!
Wat verzameld een mens veel he?! Ik verbaas me ook elke keer weer over alle spullen in huis. Maar ja, weg doen....zel je zien dat je het dan net nodig hebt ;-). groetjes Joanne

Ellen zei

Erg leuk je kaartjes Nelleke en heel divers met dezelfde kleur! Ik lees dat je goed bezig bent met je opruimactie...top hoor!
Werk lekker vandaag, wij gaan weer genieten van ons kleine grietje...zo gezellig!
Groetjes Ellen

Jantine zei

Zo, zeg! Jij was goed op dreef, Nelleke! Wat een prachtige kaarten maakte je in deze kleurencombinatie. Handig dat je inkt had waar de naam pistache al in zat, die had ik niet, dus ik moest improviseren.
En die opruimchallenge, wauw! Goed dat je het echt merkt in je kasten.
Ik doe niet een challenge, maar kijk wel kritisch wat ik in mijn handen heb en heb een krat voor de kringloop staan, waar ik dan geregeld wat in leg. En als ie vol is breng ik m weg. Ook fijn, in ons buurthuis, waar ik elke week yoga doe, is een ruilkast. Daar neem ik ook geregeld spullen mee naar toe (en soms kom ik dan in de verleiding om een boek mee terug te nemen, dat is minder goed natuurlijk...) succes met de laatste dagen van de challenge.
Fijne dag,
Groetjes,
Jantine

Irene zei

Oooh jij had veel inspiratie en de vaart er in (net als met de opruimwoede!). Toffe kaartjes Nelleke!
XxIrene

Anita van Deur zei

Zo jij dacht ik maak er gelijk 4, stuk voor stuk mooi!
Je bent goed bezig met opruimen lees ik.
We hebben de garage verbouwd afgelopen week en goed opgeruimd. Nu de rest nog.
Groetjes, Anita

Annemarie en Merit zei

wat een prachtige kaartjes en dan zoveel...wij hebben er al moeite met eentje!!

liefs Annemarie en Merit

GerJanne zei

Wat een supermooie serie in de gevraagde kleuren! Je hebt je tijd goed besteed zeg! En weer wat voor de voorraad. Die met de vlinder vind ik denk ik de mooiste. Daar heb je ook goed over nagedacht, alles past bij elkaar.
Succes met werken en de laatste dagen opruim challenge...

Petra-loves-paper zei

Wat een diversiteit aan kaarten heb jij gemaakt en het zijn stuk voor stuk beauties 🤩 groetjes Petra

Sarah zei

Wauw Nelleke. De eerste is prachtig. De radars ook. Eigenlijk alle 4. Goed bezig geweest! X

Marijke zei

Je hebt een hele serie gemaakt met je groene papier!Erg mooi geworden en leuk gedaan. Die vlinder vind ik mooi en de tekst van de eerste ook! Heel mooi! Groetjes Marijke.

Nancy Soetaert zei

wat een mooie kaartenreeks voor het KKT, heel mooie tekst op je eerste kaartje, een prachtige vlinder op het tweede. Leuk idee met de radertjes op het derde...
groetjes
Nancy

Margreet zei

Wat een variatie aan kaartjes op het kleurenthema. De één is nog mooier dan de ander!
xxx Margreet

gerrie zei

Wat een prachtige serie kaarten heb je gemaakt Nelleke. Ze zijn stuk voor stuk erg mooi en prachtig bewerkt.
Groetjes, Gerrie.

chantal zei

Oh wat zijn deze mooi. Zo een uiteenlopende en toffe kaarten, wat een inspiratie had je.
Liefs Chantal

Nicole Parmentier zei

Wat een mooie serie kaarten is het geworden, vooral de tekst op de eerste kaart vind ik mooi! Ik heb de challenge zelf even overgeslagen, vond het toch een wat lastige combinatie maar ik kom natuurlijk wel even kijken bij iedereen!

Laurespage zei

Nelleke, je hebt ook een mooie serie gemaakt en allemaal heel verschillend,
Hele fijne kaarten en zelfs een hele stoere, de you kaart is een hele mooie mannenkaart.
Tot morgen voor de,kerstkaart.
Laurette

Claudia's kaartjes zei

Super kaartje voor de KKT. Heel mooi bedacht.
Claudia

http://creativesketchygirls.blogspot.be/
http://knutselmeisjes.blogspot.be

Femminde zei

Wat een super leuke kaartjes Nelleke!! Heerlijk zo spelen met inkt.
Tot het volgende KKT!!
Groeten van Femminde

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Jee, wat een rij kaartjes in de KKT-kleuren! Heel leuk Nelleke! Groetjes, Yvonne

www.thecreativeteacup.nl

Rosina zei

Nou je bent heel creatief bezig geweest Nelleke...prachtige kaartjes in deze kleurencombinatie..ze hebben allemaal gave details...en Ik ben ook voorzichtig aan het ruimen gegaan , eerst de klerenkast onderhanden genomen, ...maar er staat bij geen limiet op...En gewoon weg doen ...niet meer omkijken...

groetjes Rosina

Grietje zei

Wauw wat een mooie serie! Prachtig hoe dat groen uitsteekt.

Groetjes Grietje

Nancy zei

Hey Nelleke,

Wat een leuke serie maakte jij. Allemaal anders en even mooi!
En helemaal in de juiste kleuren... top!!

Liefs,
Nancy

Margo zei

Wat een superleuke reeks is dit geworden ! Ik vind het knap hoor die challenge ! Wij zijn hier ook flink aan het opruimen en hebben al veel weg gedaan. Ik vind het heerlijk als er wat plaats vrijkomt !
Groetjes
Margo

Henriët zei

Jij was goed op stoom Nelleke. Mooie kaarten met een mooie kleurencombi.
Groetjes van Henriët

Marfien zei

Mooie kaartjes Nelleke, vond het ook wel een mooie combinatie om mee te werken. Ook een mooie kleur voor condoleance kaartjes

!neke zei

Hele mooie kaartjes !
Groeten Ineke

martina's kaartjes zei

wow, jij bent de zoveelste in de rij, die meer dan één kaartje maakte met deze kleurencombo ! helemaal leuk en mooi zijn ze allemaal geworden, geslaagde kaatjes hoor
bedankt voor je deelname,
grtjs,martina

Creatiels zei

Zo'n mooie reeks kaartjes, jij bent goed bezig. Het 1ste kaartje en die met 🦋 genieten mijn voorkeur
Groetjes
Els