Mijn lijst met blogs

woensdag 8 april 2020

Route 66

Een aantal kaartjes tegelijk. Want er zijn veel mensen jarig in april. Deze kaarten een paar weken geleden gemaakt uit een 3D boek. Makkelijk, al probeer ik daar wel mijn eigen draai aan te geven. En eenmaal bezig is het ook best wel leuk aan het einde van de middag waren ze dan ook grotendeels klaar.
De eerste is voor mijn Wim. Gisteren 66 jaar geworden, vandaar de aanhef in de titel. Eind van de maand stopt hij met werken, en dat had hij zich wel wat anders voorgesteld na 48 jaar in de zorg gewerkt te hebben. Zijn verjaardag ook. Ondanks alles was het toch een mooie en bijzondere dag, waar de plannen die we bedacht hadden iets door elkaar gingen lopen. Wim en ik gingen middags pakketjes brengen naar de kinderen: Jullie kunnen niet komen, dan brengen wij jullie wat om zo toch de verjaardag te vieren. Dus naar elk kind ging een pakketje met taart, wijn en bier, een hapje, wat voor de kinderen en eieren voor Pasen, chocolade eitjes en een hazenpaartje. 
Bij de eerste, de oudste, kwamen we hem tegen, dicht bij zijn huis. Hij was op weg naar ons om wat te brengen, en dat zouden de anderen ook doen. (op afstand dan) Het was een verrassing voor Wim.  Oeps, wat nu, en in overleg met de jongste, Wim openheid van zaken gegeven en hebben we op 1 na ze weggebracht. Het werd ook krap aan tijd, Wim had het gisteren druk gehad op zijn werk, dus we waren wat later gestart.
Want om 17.45 kwam er eten: hij kreeg namelijk een lange lummel: extra grote frikandel. Mijn dochter zou zwaaien, en om 18.30u face timen met de hele familie. 
Alles kwam uiteindelijk goed, leuk om met zijn allen te praten, en er werd al gebak gegeten en Thomas begon maar aan zijn alcoholvrije biertje.
Peter en GerJanne brachten nog een verrassing en even een moment voor een kop koffie buiten en ver uit elkaar. Gisteren wel heel erg het knuffelen gemist, dat best wel even lastig.
Het kaartje voor Wim wat eenvoudiger gemaakt, wat dingen weggelaten en achter het plaatje een stukje rood papier. (verfstaal)  Het plaatje en route 66 bewerkt met wat inkt, de kleur is nu beter. Verder een radertje, van harte en een knoop erop.
Guus van GerJanne was maandag jarig. Het kaartje stuurde ik op tijd, dan heeft hij hem al. Op de enveloppe had ik gezet: 6 april openen. Dat heeft hij niet gedaan. Hij had tegen zijn moeder gezegd dat hij dat echt niet deed. Haha. Maakt ook niet uit.
Hier heel veel extra's weggelaten want de achtergrond vind ik zo mooi. Daarbij 2 radertjes, (geen voor gestanste glimmende knopen van papier)  2 sterren en zijn leeftijd.
GerJanne zie je hem nu.
Volgende week wordt mijn oudste broer 65. Ook een plaatje uit het boek, extra's weggelaten en alleen een knoop, zijn leeftijd en congrats in het label. Oja en het plaatje gemat op zee blauw papier, dan kwam alles veel beter tot zijn recht.
Een heel verhaal, maar ik vond het leuker om deze serie in zijn geheel te laten zien.
Mijn eerste dienst in de corona unit heb ik gehad. Wonder boven wonder is er nog niemand met ernstige klachten opgenomen. We weten wat we moeten doen en staan er klaar voor.
Groet en tot morgen, dan kom ik met een hele aparte kerstkaart met een verhaal.
Nelleke 

9 opmerkingen:

Scraptastisch zei

Bij jou ook een bijzonder verhaal Nelleke nog van harte met Wim zijn verjaardag en wat een toeval dat de kinderen hetzelfde idee hadden als jullie en elkaar tegen kwamen, hihi Wim heegt echt lang in de zorg gewerkt....sjappoo! En zijn afscheid komt vast nog wel dit gaat echt niet ongemerkt voorbij hoor! Je hebt lekkere stoere kaarten gemaakt voor de mannen en toch nog beetje verjaardag gevierd zo!
xx Gerie

Marfien zei

Gefeliciteerd, dit is tegenwoordig een echte mijlpaal, nog even werken . . .
Hessel is blijven werken, 2 dagen in de week en op dit moment hard nodig
Tof kaartje heb je voor hem gemaakt ze kunnen trouwens alle 3 wel meedoen bij de uncle's

Lia zei

Wat heb je leuke kaarten gemaakt! en '66'was wel erg toepasselijk!
Lia xx

bolletjelucky.blogspot.com zei

Nog van harte gefeliciteerd met je man Nelleke. Inderdaad grappig dat zomalles door elkaar ging lopen maar het levert leuke verhalen op.
Je hebt een leuke serie gemaakt en de plaatjes uit die boeken zijn vaak erg mooi. Zou zonde zijn om niets mee te doen dus knap opgelost zo.
Lieve groetjes Miranda

Monique zei

Wat een mooie kaarten heb je gemaakt. Ja, de verjaardagen lopen anders dan anders. Wij zijn vandaag 32 jaar getrouwd en wilden dat vieren met de kinderen en een etentje. Dat ging niet. Maar we hebben even de barbeque aangezet. Toch nog een beetje feestelijk. En verwend met bloemen. Jullie hebben het ook leuk opgelost. Nu is social media, beeldbellen enz. toch wel een fijne vooruitgang. Fijne avond nog, liefs Monique

Renate zei

Kei leuk, een hele serie bijna kant en k(l)aartjes. (Moet ik ook weer eens nieuw leven in gaan blazen). Er zit inderdaad vaak extra's bij die kaartjes.
Wat een leuk idee om je man op deze manier toch een beetje in de watten te leggen.

-xies- Renate

GerJanne zei

Wat een gezellige post om te lezen! Zo lachen dat jullie allemaal eigenlijk hetzelfde idee hadden. Bij elkaar langs gaan. Gelukkig ging het nog goed! Was gezellig elkaar even te zien en te spreken al was het op gepaste afstand...
Je kaarten zijn leuk met die plaatjes. Voor Wim leuk met de route 66 en die voor Guus heb ik nog niet gezien, maar de is ook gaaf! EN voor je broer ook. Handig die plaatjes als je iets specifieks zoekt voor iemand...
Sterkte met werken en stay safe!

Rosina zei

Allereerst Gefeliciteerd met je man zijn verjaardag...en dat het allemaal anders loopt dan we zouden willen is nou helemaal niet anders...Jullie hebben het heel mooi opgelost zo...en zeker ook je kinderen zullen van zo een cadeaupakket genoten hebben,,Leuk dat GerJanne ff langs kwam...
Je mannen kaartjes zijn prachtig geworden lekker stoer allemaal...
En ik heb weer genoten van je verhaal...lees die met veel plezier...we hebben de tijd hè ...veel in thuis quarantaine
En hou je goed op je werk...het is in de verpleeghuizen echt erg nu...hopelijk blijven jullie gevrijwaard van dit enge virus...
lieve groetjes
Rosina

Daphne zei

En prachtige serie.
Ze zijn stuk voor stuk persoonlijk.

Zo leuk om te lezen dat iedereen zoveel leuke acties bedenkt in deze tijd.
Creatief, soms lastig, maar héél warm en uit een goed hart.