Mijn lijst met blogs

maandag 10 augustus 2020

Liften 2 uitdaging.

Al weer ruim 2 dagen thuis van de camping. De was is weggewerkt, de caravan staat weer op zijn plek. Nog wel even schoonmaken, daarvoor is het nu nog veel te warm. Thomas is gisteren weer naar zijn woning gegaan. Hij vond het prima en haalde vandaag veel grapjes uit met water. We hebben de indruk dat het hem goed heeft gedaan, het kamperen en bezoek aan PSV in Eindhoven.
Voor hem was het ook veel te warm op de camping, vorig jaar zijn we eerder weggegaan ivm de hitte. 
2 hete dagen waren nog net te doen. 
Donderdag was heel sneu, tijdens ons fietstochtje viel hij met zijn driewieler. Zijn rechterachterwiel raakte een stronk midden op het pad en hij viel met fiets en al om. Gelukkig had hij een gordel om anders was hij gelanceerd en nu kwam hij er met een flinke schaafwond aan zijn arm er van af. Wel zodanig dat hij een tetanus injectie moest halen. Hij was er danig van onder de indruk.
Nu dan het kaartje welke ik gelift heb naar de opdracht van Marianne ( kaarten van zolder
Ik loop een beetje achter om te maken en te plaatsen. En ik wil er echt mee verder, dat moet ook wel want vandaag stond mijn winnaars liftkaart klaar om gelift te worden. Hoe leuk is dat ook.
Bij deze kaart heb ik een klein beetje gesmokkeld. De achtergrond heb ik niet zelf gemaakt maar het is een fotoafdruk die Lieke voor haar vorige school gemaakt heeft. Ik vond hem te mooi om niet te gebruiken. Gemat op 2 tinten blauw. Groetjes is met embossing gedaan, de rest gestempeld. Wat pareltjes, bloemetje en een paperclip gestanst.
Ik kan zo genieten van de kleuren.
Vandaag is het allereerste begin van de sloop begonnen. Deze maand gaan we keuken en kamer ontruimen en alles wordt gesloopt. Wij wonen dan tijdelijk op de deel, althans wat het vroeger was. Koken in de berging voor een paar maanden.  In september komt de aannemer voor een steunbalk, een nieuw plafond en nieuwe vloeren en 2 deuren: 2 naar buiten vanuit de keuken en 1 vanuit de gang. Een nieuwe keuken komt er ook, en een gedeelte van de rieten kap wordt vervangen. Een gigantische verbouwing voor straks optimaal wooncomfort. (voor rollators en zo haha) 
We hebben er zin in, al jaren moeste keuken en kamer opgeknapt worden. Nieuwe gordijnen en vloerbedekking, nu alles in keer. Voor het eerst een nieuwe keuken uitgezocht, echt geweldig. 
De schoorsteen is vandaag als eerste gesloopt. Dat was al een oudje. Wim die met een verreiker de lucht in ging, kon de eerste stenen  er zo afhalen die zaten er los op. 
Deze maand doen we elke dag wat en heb ik vakantie. Ik doe ook van alles, maar dat hele zware werk wil niet zo goed meer. Maar er blijft nog genoeg over. En aangezien het toch te warm is, blijft er ook nog wel tijd over om lekker mijn knutselhok in te duiken. 
Groetjes, Nelleke 

10 opmerkingen:

Anita van Deur zei

Prachtige kaart Nelleke!
Ach wat sneu voor Thomas hopelijk heel het vlug.
Succes met jullie verbouwing een hele klus. Wel heel fijn nieuwe spulletjes uit zoeken.
Groetjes Anita

Crealientje zei

Wat een prachtige kaart met een mooie achtergrond!
Wat een pech voor Thomas, veel beterschap voor hem.
Zo, dat klinkt inderdaad als een enorme verbouwing.
Veel succes!
Fijne dag verder, liefs Crealientje.

Hobby Hoogland zei

Een mooie kaart. Succes met de verbouwing
Groetjes Marjan.

Sarah zei

Leuke kaart. Tof met die kunstige achtergrond. X

Trijntje zei

Ws tg een mooie kaart Nelleke. Fijn dat jullie een mooie vakantie hebben gehad. Ook fijn voor Thomas.gelukkig dat het goed afgelopen is met het fiets ongelukje. Veel succes met de verbouwing.leuk om alles nieuw te krijgen. Alleen met dit weer is het wat minder om te klussen. Maar je man is met pensioen dat scheelt... Groeten Trijntje

GerJanne zei

Je kaart is prachtig! EN helemaal goed voor de challenge van Marfien. Lieke maakte en heel mooie achtergrond en inderdaad zonde om weg te gooien.
Wat sneu voor Thomas! Gelukkig heeft hij het weer naar zijn zin op de woning, scheelt toch.
En de verbouwing nu echt begonnen na al de voorbereidingen! Spannend en leuk. Wat zul je er mooi bijzitten! Voor de Kerstdagen?

Ellen zei

Geweldige kaart Nelleke en zeker zonde dit niet te gebruiken...heel vrolijk deze kleurtjes.
Er staat heel wat op jullie todo-lijstje lees ik en wens jullie heel veel succes met deze enorme onderneming. Wij hebben dit gehad in 2001 en bouwde een serre aan de achtergevel, verplaatste de keuken naar de voorkant dus alles werd vernieuwd en nu net voor corona uitbrak wilden we alles weer in de verf zetten en nieuwe meubels uitzoeken...helaas werd alles uitgesteld want wij gaan geen winkels in maar de buitenboel is al wel geschilderd 14 dagen geleden.
Wat sneu voor Thomas die valpartij, gelukkig niks gebroken.
Veel sterkte met de hitte, groetjes Ellen

Marfien zei

Na gedane arbeid is het goed kaartjes maken. Het is een prachtig kaartje geworden, hele mooie kleuren, compliment voor Lieke. Ik had jouw kaart vorige week willen liften maar toen ik las dat je die week op de camping zat heb ik dat maar even omgewisseld . . .

Hermien zei

Prachtig kaartje Nelleke. En wat een valpartij al niet te weeg kan brengen, snap best dat hij daar van onder de indruk was.
Succes met de verbouwing.

Groetjes Hermien

Femminde zei

Wat fijn dat jullie zulke leuke dagen hebben gehad met Thomas. Het gaat ook niet om de lengte maar om de kwaliteit toch?? En balen van die injectie. Maar hij is nu weer een poos beschermd. Toffe kaart!!
Succes met het voorbereiden van de verbouwing!! (gelukkig je knutselplekje niet)
Fijne week!!
Groeten van Femminde