Een starburst kaart. Dat is de nieuwe uitdaging voor de komende 2 weken bij
de Egel. Moeilijk?
Nee. Even goed meten en passen. Ik heb hem op een andere manier gemaakt zoals Erica op het challenge blog van de Egel heeft laten zien. En zo kan en mag het dus ook. Wat je maar het makkelijkste vindt. Hieronder vindt je de beschrijving van de kaart.
Ik maakte er drie. Omdat ik veel herenkaarten nodig had deze maand kwam dat goed uit. Onder deze kaarten vindt je de beschrijving. De basiskaart is een soort fluweel achtig karton. Het waren lange gesneden repen waar ik last van had als ik papier uit de kast wilde pakken. Ik kon er uit elke reep 2 kaarten maken en die vellen ook gelijk verwerkt. (en er ook geen last meer van) Het kan heel goed voor kaarten, het lijkt iets op kraft maar is het niet. Nadat die basis klaar was kon het versieren beginnen. Ik maakte deze kaart naar de sketch van
Marianne Designblog. Het telefoontje lag er al, daar wat teksten op, wat ballonnetjes en de leeftijd van de jarige. Hij zal hem al wel ontvangen hebben, want ik weet zo niet waar hij zijn verjaardag viert. In zijn appartement of bij zijn ouders. Heeft hij hem alvast.
Materiaal Marianne design: PP 1403, COL: 1359 met tekststempels, COL: 1350
Voor een jarige broer maakte ik deze in het voren. Ook met leeftijd en op de cirkels een knoop uit moeders knopendoos. Dat waren mooie knopen, het haakje kon ik vrij gemakkelijk weg halen, dan is die goed te plakken. Dit soort knopen zaten altijd op die wollen jassen volgens mij. Wat stoer vaders touw erbij. 58 dubbel geplakt voor het effect. Een klein takje om het iets te breken.
Ook voor een bijna jarige neef maakte ik een kaart. Net even anders en een stoere knoop uit de doos van zijn oma. Een takje, veertje en stickertje erbij, anders werd het wat saai.
Nu volgt hieronder de uitleg hoe je de basis van de kaart maakt.
1. Nodig:
3 x basiskaart 13,5 x 13,5cm
3x zwart 14x14 cm
Design papier 12x12cm
Ik legde het designpapier op de kop en maakte een gaatje waar de zonnestralen samen komen. Niet in het midden, maar er buiten. Ook zette ik met een potlood een pijltje, zodat alle 3 de kaarten het gat hetzelfde is.
Daarna zette ik met potlood de lijnen. De kruising komt over het gat heen. Wat ik mooi vond daar kwam een lijn. Wel moeten het aantal stukken deelbaar door drie zijn, anders kom je niet uit. Maakt je 2 kaarten dan moet het door 2 deelbaar zijn. Het is even opletten dat alle drie de kaarten op dezelfde plek de lijn hebben, anders kom je ook niet uit. Bij de pijl begonnen met nummeren.
Daarna snijden en dan heb je 36 stukjes. Nu komt het puzzelen eraan.
Door het te nummeren kon ik alles snel sorteren en alles op het zwarte papier plakken.
Daarbij bepaal je zelf hoe je de stukjes op het zwarte papier legt. Leg de stukjes verder uit elkaar dan krijg je een iets grotere kaart dan als je ze dicht of tegen elkaar aan legt.
Zo heb ik bij de eerste, de eerste 2 kanten net zover van de kant gelegd als er tussen. Bij de andere 2 kanten hield ik meer over en dat teveel sneed ik weg, op een klein randje na.
De onderste heeft geen extra zwart randje dat heb ik weggesneden omdat het mooier was. En soms krijg je het ook niet allemaal recht en door het snijden wel.
Soms pas je de basiskaart ook nog iets aan, als dat beter uitkomt.
Keus genoeg dacht ik. Ik ben heel benieuwd naar jullie mooie kaarten die gemaakt gaan worden.
Groetjes veel succes., Nelleke