Mijn lijst met blogs

donderdag 7 juni 2012

Vervolg serie kaarten, nummer 2 en 3

Hallo allemaal,
Vorige week stuurde ik een kaart in bij DCL voor de challenge. De volgende challenge werd bekend gemaakt. Omdat DCL 3 jaar bestaat, kon men van 3 voorbeelden een kaart maken.
Voor mij een reden om er een serie van te maken. Naast de kaart van vorige week, heb ik er nog 5 gemaakt. Allemaal met het zelfde materiaal en kleur, maar allemaal anders. Voor de challenge van DCL heb ik er 3 gemaakt, ik plaats er echter deze 2.

Ik was heel enthousiast over het naaien op de kaart. Ik dacht dat doe ik wel even en zag het al helemaal voor me om allerlei borduurmotiefjes te gebruiken en woordjes naaien enz. Dat viel toch wat tegen. Rechtuit ging prima, maar met een andere steek ging iedere keer de draad ergens vanaf, en dan kun je niet verder naaien.en hoopt het garen zich onder de kaart op. Of het aan het garen lag, weet ik niet, het was namelijk mooi glansgaren. Het naaien vind ik nog steeds leuk, ik ga het nog wel eens weer proberen.

De kaarten heb ik met veel plezier gemaakt. Weer het papier van de zak, restjes katoen om bloementjs te haken. Dank jullie wel voor het idee want dat heb ik op jullie blogs gezien. Het blauw lijkt wel iets paarser maar jullie moeten maar geloven dat het donkerblauw is. In de bloem een parel en een glittersteentje.
Het kant is van oma. De binnenkant met lichtblauw papier beplakt.
De kleine kaartjes zijn gemaakt van...... karton wat om een sixpack bier zit. Daar kan een tekstje op.
Ik vond dat ik niet meer op de kaart moest doen.
En de papieren zak....? die is op wat kleine stukjes na, helemaal gebruikt.

Er zijn wat nieuwe volgers bijgekomen. Welkom leuk dat jullie mijn blog willen volgen.
Reacties zijn natuurlijk altijd welkom, dat vind ik erg leuk om te lezen.
Groetjes, Nelleke

13 opmerkingen:

Christine zei

Leuk gedaan Nelleke! Ik zal geen tijd meer hebben om deel te nemen aan de challenge van DCL maar ik ga die schetsen opslaan want ze zijn prachtig!
Liefs
Christine

PIKO hobbyblog zei

Hoi Nelleke,

Dit heb je echt heel leuk gedaan.

Groetjes,
Pia

Dora zei

wat heb je dit leuk gedaan....en nog wel van een sixpack karton. het idee en wat goed!!
mooi gemaakt alles.
groetjes

Plony zei

Wat geweldig knap hoe jij alles gebruikt en uit de kast trekt om je kaarten te maken en het resultaat is al éven knap! Complimenten hoor, geweldig gedaan weer!
Liefs Plony

Ellen zei

Prachtige kaarten Nelleke met supermooie kleuren.

Groetjs, Ellen

Corrie zei

Helemaal geweldig Nelleke prachtig gedaan groetjes Corrie

Marfien zei

Je kaarten zijn weer helemaal top, en wat dat lussen op de naaimachine betreft; boven en onder hetzelfde garen gebruiken scheelt enorm.
Leren naaien op de trapnaaimachine van mijn moeder moest ook op papier:-) (maar wel zonder garen)

anja curvers zei

Prachtige kaarten hoor heel erg mooi gedaan. Leuk dat je meedoet bij DCL.

Margot zei

gaaf met die gehaakte bloemen! bedankt voor het meedoen met de dcl!

GerJanne zei

ha Nel,

wat een leuke kaarten zijn dit! En zo je maar dat het helemaal niet duur hoeft te zijn, als je maar oog hebt voor dingen die je kunt gebruiken.
Ik heb me voorgenomen om ook eens te gaan naaien , dit weekend. Dus wie weet...

GerJanne

Anita Meijer zei

Hoi Nelleke, leuk dat je mijn blog hebt gevonden en ook nog eens volger bent geworden. Heb ook even bij jou rondgekeken en jij maakt ook geweldige dingen,de Ot en Sien kaarten ook zo gaaf! Kom zeker nog vaker bij je rondsnuffelen.
Groetjes van Anita

Juisie zei

Leuk dat je langskwam op mijn blog, ik kom ook graag eens bij jou kijken! Ik heb een tijdje terug ook het naaien op kaarten ontdekt, is erg leuk! Inderdaad, boven en onder hetzelfde garen gebruiken, en niet een te dunne naald, dat scheelt ook veel. Verder kun je een beetje spelen met de spanning, of hoe dat ook heet. Zo'n draaiknop in elk geval. Bij mij staat die meestal op 0, maar ik heb het gevraagd in een naaiwinkel en die gaf als tip dat je dat kon aanpassen, om te voorkomen dat de draad ophoopt aan de onderkant, of knapt. Succes ermee! Maar het gaat je al goed af hoor, mooie kaarten! groetjes Joyce

Annerieke zei

Deze zijn ook hartstikke mooi, sketches zijn ook erg leuk. Ik denk dat ik ze ook nog ga gebruiken.

gr Annerieke