Mijn lijst met blogs

dinsdag 13 augustus 2013

Vakantiestand en doedelen

We genieten nog steeds van onze vakantie. We zijn een week naar Drenthe geweest, waar we gefietst hebben, zijn wezen kano varen en shoppen in Groningen. De laatste dagen waren we  met z'n tweetjes. Dat was 33 jaar geleden dat we samen op een camping waren en voor ons een bijzondere ervaring. Ik moet zeggen dat Drenthe een geweldig mooie provincie is met veel mooie fietspaden, we hebben genoten van alles wat we zagen. Vrijdagavond vonden we het welletjes hebben de boel gepakt en zijn we naar huis gegaan. En het is zo fijn thuis komen, je kan je heel goed redden met wat je meeneemt, maar dan waardeer ik mijn huis weer zo.
Deze week zijn we nog vrij, die besteed ik voor een deel om de kamer van Lieke te behangen. De eerste wand is klaar, nu de rest nog. Gelukkig is het niet meer zo warm, maar ik zal wel blij zijn als het klaar is.
En het wordt mooi! Ze heeft zelf de kleuren uitgezocht en het wordt heel anders dan ze eerst had.

Alle spullen van het kamperen heb ik opgeruimd, behalve de laptoptas met knutselspullen. Ik zit zogezegd nog in vakantiestand. Lieke heeft wat afdrukjes gekleurd en ik heb een paar kaartjes gemaakt. Eenmaal thuis dacht ik ik kan die tas wel laten staan, kijken wat ik er allemaal nog mee kan doen met wat ik had mee genomen. Dit om mij zelf uit te dagen om met beperkte middelen kaarten te maken. Ik had 4 rolletjes washitape in de tas gestopt en daarmee heb ik een paar kaartjes gemaakt. De laatste tijd zie je het gebruik van fineliners op kaarten. Daar worden randjes mee gemaakt, ze noemen dat doedelen. Vooral jongeren schijnen dat veel tijdens de les te doen, om allemaal tekeningetjes te maken. Dat wilde ik ook wel eens proberen, dus er gingen ook 2 fine liners mee. Ik ben begonnen met de rand daarna 2 kleuren groen washitape gebruikt. Want de kaart moest voor een man worden.
Het zwarte komt van een colbertjasje welke we gekocht hebben in de vakantie, ook het touw komt daarvan.
Verder nog wrijfletters gebruikt. Het was leuk om te doen en met dank aan Miranda, zij inspireerde mij tot het maken van deze kaart.
Challenges:
A blog named Hero: hergebruik materiaal
Craft your passion challenge: twine
Bedankt voor het lezen en reageren, tot een volgende keer!
Groetjes, Nelleke

32 opmerkingen:

Lucy Newton zei

Thanks for participating at ABNH!

Ingrid Reyners zei

Wat leuk om je zelf zo uit te dagen Nelleke! Je hebt een mooi kaartje met de tapejes gemaakt! Geiet og lekker van je vakantie, en laat je laptoptas nog maar even staan, want er komen mooie dingen uit te voorschijn. Groetjes Ingrid

Erica ♥ zei

Wat heerlijk om te lezen dat jullie het zo leuk hebben
gehad, doet altijd goed.
En je kaartje vind ik heel erg leuk geworden, zeker apart
met dat doedelen, ik kende het ook nog niet.
Geniet nog lekker van je weekje vakantie ☺

Groetjesss Erica ☼

martina's kaartjes zei

blij te horen dat je zo genoten hebt !
een erg leuke kaartje, met dat doedelen... =)
grtjs,martina
x

nans'creablog zei

Heer origineel Nelleke. Mooi gemaakt.

Groetjes,
Nans

Henriët zei

Ik kan uit eigen ervaring be-amen dat Drenthe een mooie provincie is! Leuk dat jullie in mijn woonplaats geweest zijn om te kanoën.
Je kaartje is erg leuk geworden. Dat doedelen doe ik altijd tijdens saaie teamvergaderingen :-) Maar misschien moet ik maar wat kaarten papier in mijn vergadermap gaan stoppen, dan kan ik ook eens een kaartje doedelen.
Succes met behangen!
Groetjes van Henriët

Hermien zei

Geniet nog lekker van je vakantie Nelleke, wij zijn ook in Drenthe geweest met vakantie naar het hof van Saksen. Hier zit de vakantie er al weer op gisteren 1e werkdag weer gehad en de kinderen zijn weer naar school. Je kaartje ziet er leuk uit...

Groetjes

Diny zei

Wat een leuke kaart Nelleke!
Het randje dat je met de fine liner gemaakt hebt is heel leuk gedaan.
Het geeft er net een extra mooi tintje aan.

Groetjes Diny

GerJanne zei

Ha Nel,
hij is leuk!! Goed om jezelf uit te dagen en het vol te houden alleen uit de laptoptas kaartjes te maken. EN het doedelen, ik moet meteen aan meester Peter B. denken. Die doet dat echt altijd tijdens vergaderingen, maakt niet uit of het saaie of interessante vergaderingen zijn. Er is eens onderzoek naar gedaan en het schijnt dat het heel goed is voor de concentratie, hoewel dat natuurolijk tegenstrijdig klinkt. Maar het heeft volgens mij te maken met linker en rechter hersenhelft.....
Succes met behangen en misschien wel tot gauw!
GerJanne
Ja, Drenthe is heel mooi en ik ben niet chauvinistisch hoor...hihihi.

Antoinette Voorn zei

Wat een leuke kaart met het tape en super om je vakantie verhaal te lezen!

Gr Antoinette

Gerrina zei

Leuk wat je allemaal met weinig middelen kan doen. De kaart is leuk geworden! Dat doeddelen deed ik ook al op school vroeger...blijft leuk! Groetjes, Gerrina

Joanne kramer zei

Fijn dat jullie hebben genoten in Drenthe!
Je kaart is super mooi! Wat leuk dat doedelen!
Succes met behangen!
Groetjes Joanne

Claudia's kaartjes zei

Hoi Nelleke;

Leuk dat jullie zo'n toffe vakantie hebben. Mooi kaartje het je gemaakt.

grtjs
Claudia

Bea zei

Hallo Nelleke, leuk te lezen dat je een fijne vakantie hebt gehad in ons mooie Drentheland, ja fietsen en omgeving zijn hier erg mooi, wij wonen dicht bij he Hof van Saksen waar Hermien op vakantie is geweest, ben haar niet tegengekomen hihihi, geniet nog maar fijn van je laatste week vakantie, leuk zo'n kaartje met weinig spulletjes gemaakt.....

groetjes Bea.

Annemie zei

Hallo Nelleke,
wat fijn te horen dat jullie zo genoten hebben van jullie vakantie. Met dat mooie weer hoef je niet eens zo ver te rijden, eigen land is ook mooi!
Jou kaart is heel leuk met zo weinig middelen... Super!

Lieve groeten, Annemie

Jeannette zei

wat een leuk verslag en wat een leuke kaart Nelleke, heb je die rand echt gedoodled? ziet er uit als een stempel, zo gaaf is dat en leuk met die tapejes enhet hergebruiken van dingen kun je wel aan jou overlaten, echt creatief en zo leuk! groetjes en succes met het behangen, Jeannette

Bep zei

Hoi Nelleke,

Gezellig verslag heb je gemaakt van je weekje Drenthe, en leuk gedaan dat doedelen heeft een heel leuk effect zo zie je maar dat je met weinig een leuke kaart kan maken SUPER.

Gr...Bep ☺ ☺ ☺

Carina zei

doedelen lijkt leuke bezigheid,tof!

Anoniem zei

Wat een leuk verhaal over je vakantie in Drenthe en heerlijk om nog even thuis vakantie te hebben.Je kaart is prachtig en ook de andere kaarten die ik gemist heb want we zijn zelf ook op vakantie geweest en heb een hoop gemist.Succes verder met het behangen van de slaapkamer van Lieke en tot blogs.Groetjes Joke

Hanny zei

Wat een leuk verhaal en ja, het is ook altijd weer fijn om thuis te komen. Je kaart is echt knap gemaakt hoor, dat doedelen heb je erg goed gemaakt, lijkt wel gedrukt of een stempel.
liefs Hanny♥
http://tierelantijntjes.blogspot.nl

Riannerizanti.blogspot.nl zei

Wat leuk dat doedelen ik ken het niet en ook nog niet van gehoord maar eens moet de eerste keer zijn . ook fijn dat je een leuke vakantie gehad hebt en nog hebt geniet er nog maar van. Je kaartje is echt heel mooi .
liefs Rianne

Ans S. zei

Fijn om te lezen dat je een mooie vakantie hebt gehad in Drenthe, je kaartje vind ik heel mooi, ik heb ook nog nooit van doedelen gehoord, ga het zeker eens uitproberen.

Groetjes Ans

Ans Gilbert zei

Hoi Nelleke,
Leuk dat het goed bevallen is in Drenthe, ik woon er ook met veel plezier, al bijna 12,5 jaar..was je in de buurt van Hoogeveen ??
Je kaartje is heel leuk, mooi met de doedels, de tape en het zwarte dingetje, liefs van Ans

Christine zei

Leuk dat je een goede vakantie had Nelleke! Je kaartje is tof gemaakt, echt leuk!
Liefs
Christine

Rosina zei

Wat fijn dat je leuke vakantie heb gehad...en leuk om zo met tweetjes te gaan fietsen..en kamperen
je kaartje is heel erg mooi vooral dat doodelen is prachtig gedaan...
Ik heb het een paar jaar geleden gezien op de scrap en kaartendagen in Den Bosch. Er is ook een club van die dat doen...Prachtige projecten waren er toen te zien...

groetjes Rosina

Aartje zei

Fijn dat je een leuke vakantie hebt gehad en nog wat kan nagenieten.
Leuk dat je met beperkte middelen zo'n leuke kaart hebt weten te maken.
Groeten, Aartje
P.s. Succes met behangen.

Nelly zei

Mooie kaart.....
Mooie kleuren heb je gebruikt.

Groetjes Nelly

De hobbydroom zei

wat een mooie kaart,prachtig. we zijn gelijk volger geworden.
kom je ook een keertje bij ons langs?dat lijkt ons gezellig.

lieve groetjes,de hobby droom

Danoesja zei

Hoi Nelleke

Heel erg bedankt voor je lieve kaart voor onze trouwdag, je bent een lieverd.
Dit is een gaaf kaartje met die leuke doodlelijn, leuk idee.

Lieve groetjes
Danoesja

Janny Jager zei

Hoi Nelleke.
Ten eerst een fijne vakantie verder en wat heb je een mooie kaart gemaakt .
Heel apart.

Groetjes Janny

Marfien zei

Leuk kaartje, voel je je weer 16? Mijn schoolagenda's staan vol met doedelwerkjes. We zijn onze zoon aan het helpen met verhuizen en verven en zo meer.
Niet zoveel geblogt deze week

Bonnie Irvine zei

It sounds like a wonderful holiday. Love the bright colours and doodling on this fun card. Great use of washi tape, your black pens, and the string. Thanks for joining our Don't Get Your Twine in a Tangle challenge at Craft Your Passion this week. I hope we see you again soon.