Mijn lijst met blogs

donderdag 20 juli 2017

Ander huisje

Het is 14 dagen geleden dat ik het laatste blogbericht plaatse. Zo lang ben ik niet afwezig geweest in de tijd dat ik blog. Gisteren is Thomas naar zijn nieuwe woonplek verhuist. Het deed ons wel wat om  je "special need" kind te laten gaan. We zijn blij met de geweldige ruimte en plek waar hij komt wonen, zijn huisgenoten en team dat er alles aan gaat doen dat hij zich thuis gaat voelen. Het was bij tijden moeilijk voor hem. Heel veel spullen van hem zijn thuis gebleven, maar zijn stoel die op de nieuwe kamer staat, hoort thuis te staan. Het plaatje klopte niet bij hem.  Steeds vragen wanneer hij weer naar huis ging. Zaterdagmorgen halen we je op en dan ga je naar de open dag van PSV. En: het huis is nog niet klaar zei hij dinsdag toen hij er was om te eten. Dat klopte ook, met man en macht is er gewerkt aan de laatste dingen zoals gordijnen ophangen, vloerbedekking en droogloopmatten die gisteren zijn gelegd. Maar ook: het genieten als de huisbel telefoon gaat en hij nu al weet hoe op te nemen en dan zien wie er buiten staat. Geweldig. Zijn brievenbus zelf openen met een sleutel en zien dat er wat in licht. Het komt allemaal goed, wennen voor hem en ons, ja dat zeker. Afgelopen nacht ook heel wat uurtjes gemaakt, wat waren we moe zeg. Vandaag een rustige bijtank dag en vanmiddag even naar de kapper. Dat voelt altijd weer zo fijn als je geweest bent.
Nu ben ik er weer met en kaartje, die al een tijdje klaar lag om geplaatst te worden. Een nieuwe uitdaging bij de Egel: gebruik monochroom kleuren.
Ik vind het een leuk thema. Beginnen met designpapier en daar de andere kleurtinten bijzoeken.
Het designpapier is van de Action, het overige zijn restjes of papier van verpakkingen. Wat blaadjes ook van de Action en een stempel van MD.  Evenals de slak en raampje.
Ik ben benieuwd naar jullie reacties en ik hoop dat ik weer meer kan bloggen en freubelen als de laatste tijd.
groetjes, Nelleke 

19 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kaart Nelleke...hele mooie kleuren heb je bij elkaar gekozen. Ook leuke details zoals het blad en de slak...toch natuur!
  Ja een hele verandering voor Thomas...hij zal zeker tijd nodig hebben om te wennen en zeker ook jullie want als je kind zich happy voelt gaat het met jezelf ook goed...zo voel ik het tenminste!
  Veel succes gewenst!
  Liefs Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lief kaartje, kan zelfs als verhuiskaart, mooie kleurtjes bij elkaar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat zal best dat je moe bent van al dat klussen.
  Je kaart is erg mooi in deze kleuren.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Nelleke, wat zul je moe zijn. Jullie hebben de laatste tijd even met het verstand op 0 geleefd en dat eist natuurlijk z'n tol. Natuurlijk volgt er nog een heel proces van wennen, zeker gevoelsmatig, bij jullie én bij Thomas. Geef het tijd.
  Je kaart is superleuk geworden, ik vind die slak zo geinig. Stop je die bij thomas in de bus? Post in z'n eigen huis..tjonge ;)
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie kaart, Nelleke, prachtig in deze tint!
  En wat hebben jullie hard gewerkt zeg. Natuurlijk is het erg wennen, voor jullie en voor Thomas...sterkte daarmee. En ik hoop dat je verder lekker kunt uitrusten en aan je hobby toe komt.
  Groetjes
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een heel mooi kaartje met zulke mooie kleuren. Ik hou ervan.
  Fijn dat het nu wat rustiger voor jullie wordt en sterkte met de leegte thuis. Hopenlijk vindt hij snel zijn plekje daar.
  Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, dat was een drukte. En iets later verhuisd dan verwacht, maar nu is het zo ver. Tuurlijk klopt er niet alles voor Thomas, voor iedereen wennen. Als het goed is, heeft Thomas ons kaartje vandaag in zijn eigen brievenbus gevonden. Dat is toch wel het leukste. Je kaartje is heel mooi. Naturel kleuren/tinten hebben altijd wel wat.
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kaart is erg leuk Nelleke. Maar even bijkomen en wennen asn de nieuwe situatie. Altijd even moeilijk... maar het gaat vast goed komen voor jullie zoon en voor jullie zelf. Het allerbeste . groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Nelleke,
  Het is heel wat om je kind een beetje los te laten....het zal ook voor jullie heel erg wennen zijn. Hopelijk gaat hij gauw wennen aan zijn nieuwe omgeving.
  Je kaartje is prachtig....wat mooi opgebouwd en toch niet te druk......super!
  Groetjes en het allerbeste,
  Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kei leuk kaartje!!! Het slakje is zo te zien een echte wereld reiziger ;o)
  Wat fijn dat Thomas nu z'n eigen stekkie heeft. Mooi hoe hij kan genieten van de kleine dingetjes, zoals z'n eigen post uit de brievenbus halen. Daar kunnen we nog wat van leren. Hopelijk zijn jullie ook snel gewend aan de nieuwe situatie.

  -xies- Renate

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een veranderingen bij je thuis. Zal ook voor jullie wel even wennen zijn.
  Wat een mooie monochrome kaart heb je gemaakt. Ik hou wel van dit soort tinten.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn dat Thomas zijn eigen plekje nu heeft ook al is het natuurlijk met een dubbel gevoel!Hopelijk voelt hij zich snel helemaal thuis.
  Je kaartje voor de nieuwe challenge bij de egel is leuk.

  groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat zal inderdaad wel even wennen zijn voor iedereen!
  Prachtige monochrome kaart heb je gemaakt.
  groetjes, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig kaartje! En wat een verandering voor jullie allemaal, zal niet meevallen!
  Groetjes van Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een hele overgang voor Thomas en voor jullie... hopelijk krijgt hij het goed naar zijn zin in zijn nieuwe huis. Fijn dat je er een goed gevoel bij hebt, dat is alvast een geruststelling. Leuk kaartje laat je zien met het slakje! Hoop dat je hebt genoten van je kappersbezoekje, kan heel ontspannend zijn zo af en toe ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik hoop echt dat Thomas zich snel op zijn gemak en thuis zal voelen in zijn nieuwe woning Nelleke en dat jullie ook rustig zullen gaan wennen aan de nieuwe situatie! Hard gewerkt om alles in orde te krijgen en hoop dat jullie wat uit kunnen rusten aankomende dagen naast de begeleiding die Thomas natuurlijk nog nodig heeft! Je hebt een prachtig monochroom kaartje gemaakt als DT...was deze voor Thomas? vast wel!
  Lieve groetjes van Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb kennelijk heel wat gemist de laatste tijd. Wat een veranderingen voor jullie en Thomas maar uiteindelijk als jullie allemaal gewend zijn zal het best fijn zijn voor iedereen.
  Je kaartje is heel mooi, goed geslaagd met de monochrome kleuren.

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een prachtige kaart Nelleke! En ik kan me helemaal voorstellen hoe moeilijk het voor jullie allemaal moet zijn. Ik hoop dat Thomas zijn draai gaat vinden. Dan zullen jullie er ook geruster op zijn. Gaat helemaal goed komen hoor.
  Liefs Monique

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief