Mijn lijst met blogs

maandag 20 februari 2017

Eindelijk klaar

Een hele tijd geleden was er een SOL op Facebook. Ik denk eind oktober 2015. Het leek mij leuk om mee te doen, maar verder dan de basis kwam ik niet. Hij verdween in een mandje helemaal onderaan een stapel mandjes. Ik wilde er foto's op doen van mijn onvergetelijke weekeind met mijn zussen. Ik kreeg al een mooie kaart met foto's van dat weekeind, het bleef bij een voornemen.
Een tijdje geleden zocht ik de foto's, ook gevonden maar het zo gelaten.
In ene had ik zoiets van: Ik ga er heel wat anders mee doen.
Afgelopen vrijdag was mijn schoonmoeder jarig, ze werd 89. 3 weken geleden kreeg ze te horen dat ze ernstig ziek was en dat ze niet meer behandeld wordt. Wat zet je dan op de kaart? Ik heb gekozen voor een tekst waar ze veel houvast aan had toen haar man 12 jaar geleden overleed. Die tekst, een psalm, werd tijdens de dienst in het dialect gelezen. Ik wist niet meer hoe die in het dialect was en de Nederlandse tekst gebruikt. Vrijdag even gekeken in de dialect Bijbel en er stond zoiets van: "Mien Heer is de sheper." Ik kan best wel dialect maar had wel moeite om de tekst te lezen. Mijn schoonmoeder niet, die las hem gelijk. Maar ja ze werd op haar 80e nog dialect kampioen van Kampen.
De basis is kraft en daarop designpapier van de Action, Deze heb ik rondom bewerkt met een stempeltje.
De tekst heb ik met de hand geschreven. Daar ging heel wat oefenen aan vooraf. Dank zij Lieke die mij wat tips gaf is het dit geworden. Design papier is van een vintage blokje van de Action en heb ik al een tijdje. De stans en designpapier op een grote label geplakt die er bovenaan uitkomt. Daartussen wat crispy lint en onderaan een stukje Brussels kant, ooit van mijn schoonmoeder gekregen. Bovenaan komt een mooie hoekstans van de action. Evenals de stans met de groene krullen die aan de zijkant zitten.
De ruimte waar labels in moesten waren iets te ver dichtgeplakt en die niet gebruikt maar de labels op de zijkanten geplakt. Wat bloemen en een klein houten labeltje met de leeftijd en op de andere happy birthday. En dat mag je natuurlijk ook zeker zeggen. Zij houdt van taal en kan ook Engels wel waarderen.
De binnenkant van dichtbij. Je ziet nog vlinders, parels en een strik. De grote vlinder was ook een label en bijgeknipt.
Oja nog een leuk verhaal. Op de rechter label, boven de bloem zit en parel met een verhaal.
Vroeger als ik naaide moest ik ontzettend opletten met de spelden. Ik moest als ik een speld liet vallen die echt gelijk oprapen want wie trapte er altijd in? Wim.
Als je in de woonkamer fröbelt, en parels gebruikt, springen ze nog wel eens weg en zie je ze niet meer  terug. Van de week komt Wim op een avond thuis en had de hele dag last gehad van zijn voet. Hij dacht dat hij wat last van het eelt onder de hak van zijn voet had en dacht: daar moet wat schapenvet op doen. Hij trekt zijn sok uit, maar voelt iets hards. De lamp erbij om het beter te bekijken en wat ziet hij? Wat haalt hij uit zijn voet? Juist ja die parel. Heeft hij de hele dag mee gelopen. Die parel bewaard en even schoongemaakt en toen op de kaart. Hij was iets verkleurd en er toen iets glitter opgedaan.
Het is maar goed dat ik de kaart vrijdag gaf: hij woog 93 gram.
Vandaag begint ook weer de nieuwe uitdaging van de Egel. Wat hebben er veel mensen met de vorige uitdaging meegedaan. Echt geweldig. Dat wordt nog en toer om een top 3 te maken.
Deze keer is de uitdaging BINGO. Ik koos voor het rijtje: vlinder stans en knopen.
En zoals altijd is er weer een hele mooie prijs te winnen. Neem gauw een kijkje op het blog en zie wat mijn collega maatjes gemaakt hebben.
Challenges:
Sr@pcardschallengesblog: doily, kant en parels.
Cards & Srap: handlettering.
AnMacreatief: verjaardag/feest
Nog 1 dag werken en dan ongeveer 1,5 week vrij. Behalve donderdagmorgen dan is er een cliënten vergadering, en altijd een feestje. Het voordeel van in de zorg werken dat je soms zomaar een tijd vrij bent. Komend weekeind gaan Wim en ik  naar Sauerland, we hebben er zin in. Toch wel een beetje vakantie idee!
groetjes, Nelleke


17 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kaart, met veel mooie details! Wat zal je schoonmoeder er blij mee zijn.
  En die parel... Haha! Groetjes Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja soms belanden kaarten in een mandje en herkenbaar Nelleke, maar de jouwe heeft wel een bijzonder verhaal, hoe het allemaal tot stand is gekomen! Helaas geen mooi bericht voor je schoonmoeder Nelleke, maar wat zal ze genieten van jou liefdevolle persoonlijke kaart! Prachtige details en heel mooi met de hand geschreven! Die Wim, hij had zijn schoen beter eerder uit kunnen trekken...lol.
  Geniet van je vrije anderhalve week...en je Sauerland trip! Bedankt hoor voor je inzending naar Scr@p-Cards Challenge!
  Groetjes van Gerie en DT

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een werk zeg, enorm! Prachtig gedaan, er is zoveel te zien! Geniet van je vrije dagen, veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterende kaart en zo mooi versierd. Prachtig met dat tekst, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi geworden, goed dat de kaart even is blijven liggen, prachtig model dat goed blijft staan, vind het ook wel een goed idee voor mijn moeder, ze is steeds meer in de war, een steuntje zal goed doen . . .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kaart Nelleke. Heel persoonlijk ook door de mooie bijbeltekst die je erop schreef. Dat is daar ook maar steun en troost uit mag putten. Fijne dagen toegewenst.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. duidelijk een karweitje van lange adem geweest, maar wat heb je er een mooie kaart van gemaakt, prachtig voor je schoonma, helaas ook wel een verjaardag met een wat verdrietige kant.
  geniet van je vakantie!
  nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel sterkte bij de ziekte van Wims Moeder. Je kaart zal ze wel mooi vinden. grts leny w

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha wat een leuk verhaal van je man. Voor hem natuurlijk iets minder leuk dat hij heel de dag met een pareltjes onder zijn voet heeft gelopen. De kaart en de tekst is erg mooi Nelleke. En ik vind dat ook altijd wel heerlijk zo maar een paar dagen vrij. Ik werk ook in de zorg.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Nelleke,
  Het is echt en heel mooie kaart. Prachtige details en de tekst is prachtig voor je schoonmoeder, ook al is het geen dialect. Ze heeft er houvast aan en daar gaat het om.
  De stans aan de bovenkant is ook erg mooi.
  En wat heerlijk dat je zo lang vrij bent. En een weekendje Sauerland.....heerlijk! Geniet er vooral van, maar we zien vast voor die tijd nog wel wat op je blog! Woensdag? KKT? Ik schrik er zelf van...moet nog aan de slag ermee...OEPS!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige kaart Nelleke !
  Geniet van jullie vakantie !
  Groetjes Doris

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie kaart voor je schoonmoeder.
  En wat lekker dat jullie een paar dagen samen weg gaan.
  Geniet er van!
  Lieve groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel mooi dit kaartje voor je jarige schoonmoeder Nelleke...wat een super mooi modelletje met zulke mooie details erop...en de tekst is ook prachtig ...daar zal ze vast weer van genieten..
  en wat een heerlijk vooruitzicht zo een weekje Sauerland...lekker je accuutje weer opladen...

  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh wat prachtig is deze zeg ! Fijn dat jullie er even tussenuit gaan ! Geniet ervan !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je hebt een prachtig kaartje voor je schoonmoeder gemaakt!
  Geniet van jullie weekendje weg...veel plezier.
  Groetjes Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Nelleke wat een prachtige kaart heb je gemaakt voor je schoonma ...Toppie gedaan !!
  Dankjewel voor je mooie inzending op het scrap-cards blog liefs DT Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtige kaart heb je voor je schoonmoeder gemaakt. Ik hoop dat ze nog een fijne tijd mogen beleven met elkaar. Gezellig dat je nog een keer meedoet bij AnMaCreatief.

  groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief