Mijn lijst met blogs

zondag 23 april 2017

Liturgische kaart

Jaren ben ik in de kerk met liturgisch bloemschikken bezig geweest. Het was altijd geweldig om aan de hand van een thema daar een schikking bij te maken. 1 januari ben ik er mee gestopt. Na 13 jaar was het genoeg al heeft het zeker nog wel mijn hart en geniet ik nog steeds van de creaties die mijn voormalige bloemmaatjes maken.
Ik vind het ook heel leuk om een liturgisch thema op een kaart te maken. Zoals over afgelopen Pasen. Ze waren toch wel bijzonder. Allereerst het moment dat we op Paasmorgen de kerk binnen liepen. We waren vroeg omdat Wim 'dienst' had in de kerk. Thomas en ik liepen de lege kerk binnen en op dat moment speelde een koperkwintet en orgel het lied  "U zij de glorie". Het klonk zo mooi, zo feestelijk. En al helemaal toen het aan het einde van de dienst met een volle kerk dit lied gezongen werd. Kippenvel.
Middags haalde Wim zijn moeder op. Het was fijn dat ze kon komen want ze is ernstig ziek. Ook een emotioneel moment nadat Wim haar weer naar huis bracht. Hoogstwaarschijnlijk is het de laatste keer dat ze bij ons is geweest.
Voor mij een reden om deze kaart te maken. De kaart is op dezelfde manier gemaakt als een babykaart van een tijdje geleden.  Geïnspireerd door de afbeelding op de liturgie was het maken van deze kaart een uitdaging voor mij. Geel en bruin zijn nou niet echt kleuren die ik heel veel gebruik.  Ik vond er designpapier van LeSuh bij en het bruine is behang uit een behangboek. De teksten maakt ik op de computer en printe dit uit op het designpapier, wat heel precies moest gebeuren. Bij Marleen zag ik een prachtige Paaskaart en eerlijk is eerlijk haar idee van de doeken op het kruis heb ik van haar. Zie ook haar blog.
                                       
Binnenin nog een tekst van een lied dat we zongen. Gisteravond de kaart naar mijn schoonmoeder gebracht die gelijk het lied begon te zingen. Ze vond hem mooi en staat op de tafel bij haar. Ik maakte een 2e exemplaar voor onszelf en die staat bij ons. Voor mij een manier om met moeilijke en emotionele dingen bezig te zijn.
Challenges:
AnMacreatief: Pasen
Cards & Scrap: Pasen
Geniet van deze dag!
Groeten, Nelleke14 opmerkingen:

 1. Schitterend gedaan! En ik begrijp dat je je schoon moeder dit heel mooi vindt!! Daar zal ze nog vaak naar kijken denk ik.
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor het delen van deze schitterende kaart bij AnMaCreatief....heel bijzonder en mooi dat je hem ook voor je schoonmoeder hebt gemaakt!
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gedaan Nelleke een kaart met een betekenis. Geel en bruin gebruik je misschien niet vaak toch is het een combinatie die heel mooi samen gaat.

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie manier om zo met de dingen om te gaan!
  Fijn ook om te lezen over het hoe en wat... sterkte en geniet van de kleine dingen! Liefs, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooie kaart Nelleke, mooi om die aan je zieke schoonma te geven.
  Natuurlijk geen kaart voor massaproductie, maar zou mooi zijn als iedereen na de dienst zo'n kaart kon meekrijgen! Kan je nadien nog eens naar teruggrijpen!
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi om zo door de muziek geraakt te worden en prachtig zoals je het in de kaart verwerkt hebt.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi gedaan Nelleke. Fijn dat je met zo'n kaart iemand blij en zeg maar rustig gelukkig kan maken. Veel sterkte in deze droevige dagen.grts leny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat prachtig gemaakt !
  Er spreekt emotie uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie kaart Nelleke. Zo mooi met het kruis er op en het lied is zeker erg mooi. Fijn dat je schoonmoeder er blij mee was. Veel sterkte met haar gewenst.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi Nelleke! Knap gedaan! U zij de glorie is een prachtig lied, maar voor mij heeft het ook verdrietige associaties, dus ik kan het niet (meer) uit volle borst zingen...
  Groetjes,
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hij is prachtig. Ik voelde de emotie door je verhaal maar ook door de kaart. Dat de kaart maar van zo'n grote betekenis voor je mag blijven. groetjes Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie kaart. En het verhaal er achter maakt het des te persoonlijker. Fijn om ook voor zulke momenten iets te kunnen maken.
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige kaarten heb je voor je schoonmoeder en jullie zelf gemaakt. Mooi als hij zoveel betekenis mag hebben, ik kreeg kippenvel van je verhaal.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief