Mijn lijst met blogs

dinsdag 11 april 2017

Workshop bij Dora

Donderdagavond 30 maart hadden Gerjanne en ik een workshop bij Dora. Samen met nog 2 anderen maakten we bovenstaande kaart. Allereerst kregen we een rondleiding op haar erf en zagen we hoe de toiletruimtes voor de camping klaar waren en dat de camping nu in gebruik is. Wat een prachtige plek zeg en wat een mooi uitzicht. In de schuur staan dieren en weet ik niet hoeveel traptractors, skelters fietsjes voor de kinderen. Die kunnen zich helemaal uitleven op de boerderij. Het was erg leuk om het allemaal te zien.
We hadden ons opgegeven voor de workshop stempelen op linnen, iets wat we nog nooit gedaan hadden. Dora had een mooi voorbeeldkaart gemaakt en ze had een prachtig pakketje samengesteld. Het is dan ook erg leuk om te zien dat iedereen daar weer zijn eigen draai aangeeft, door het papier en een andere stempel te gebruiken. Kleuren op linnen is ook anders dan op papier en zelfs in het linnen zit verschil in structuur. Je hebt een grove en fijne kant. Dora liet zien wat voor een verschil het maakt of je de grove of fijne kant gebruikt. De fijne kant was echt veel mooier. Ik koos de schattige olifantjes. Bij het papier koos ik de bijpassende kleuren potloden. Linnen kun je ook rafelen en dat hebben we allemaal gedaan. Het afdrukje kwam op rood papier. Eerst stanste je het rode papier dubbel uit, maar wel zo dat er een vouw zit. Daarna stans je het nogmaals helemaal uit en plak je dat op het andere stuk. Dan zie je de vouw niet meer. (Venemstig, zou mijn vader zeggen)
Op de basiskaart komt groen en gebloemd papier, daarop het rode papier en afdruk, maar we moesten niet vergeten om daar een koordje tussen te maken zodat je de kaart dicht kunt vouwen en strikken. Aan het uiteinde komen kraaltjes, die zie je nog net.
De rest van de kaart beplakte ik ook met 2 soorten papier. De linker voorkant is voor de helft weggeneden. Op de foto boven zie je dat ik links op de kaart nog een roos gestanst heb. En aan de buitenkant een sierrand van donkerblauw.
Zo zie je hoe je de kaart dicht vouwt en strikt. Ik hoop dat het allemaal duidelijk is wat ik bedoel.
Dora bedankt voor de gezellige avond en workshop die we bij je mogen volgen. Het is altijd weer geweldig om nieuwe ervaringen op te doen.
Wil je GerJannes creatie zien? Klik dan hier.http://gerjanneke2.blogspot.nl/
Nu hier aan de slag, vanavond gaan we een paascreatie maken op het werk.
Groeten, Nelleke

18 opmerkingen:

 1. wat een schatje ! heel lief en mooi kaartje
  grtjs,martina
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gedaan Nelleke.Leuk he een workshop waarbij je weer nieuwe technieken leert. Daarom ga ik graag ook naar Doe@Ding. Ga eens zoeken wanneer ze weer een workshop hebben. Hiervandaan is het niet zo ver. Alhoewel ik denk ong als naar Delft vanaf hier. hihihi. grts leny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kaart! super lief die olifantjes. groetjes Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi nelleke, kan je even contact opnemen met me ivm het kleurenkaartenteam aub ? je links naar je e-mail werken niet... ik hoor je graag
  grtjs,martina
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Nelleke, Wat mooi om je kaart 'af' te zien. prachtig uitgewerkt. Graag gedaan. Ik vond het ook heel leuk om voor jullie een workshop te doen. Altijd zo leuk om op deze manier elkaar te spreken. Dank je wel voor je berichtje over de camping. Inderdaad, kinderen kunnen spelen...Misschien tot ziens na de zomer? Zou leuk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk kaartje! Leuk om weer eens met een voor jou nieuwe techniek aan de gang te gaan, lijkt me.
  Groetjes
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schatje is dit zeg ! Mooi zo op dat linnen !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik lees het al, was weer een hele belevenis bij Dora en wat Leuk dat ze een boerderij camping heeft,ik ga ook even bij Dora op haar blog lezen! En je kaartje is heel mooi Nelleke, wat leuk om op linnen te stempelen en in te kleuren! Gaaf nieuwe techniekjes ... kunnen er nooit genoeg zijn! Echt toppie gedaan!
  Lieve groetjes van Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook al zo'n schattig stempeltje! Je hebt er een mooie kaart mee gemaakt. Leuk met het gerafelde randje van het linnen.
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat mooi om zo op linnen te stempelen Nelleke, het ziet er heel fijntjes uit. Gezellig om zo samen met GerJanne een workshop bij Dora te doen. Denk je dat je vaker op linnen gaat stempelen en kleuren?
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk die fantjes!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie kaart heb je op de workshop gemaakt. Wat een schattige olifantjes en heel leuk dat je de randjes van het linnen kan uitrafelen.
  Je paasbest kaart is prachtig, mooie kleuren en mooi afgewerkt. Poeh een gebroken bekken, dat klinkt heel heftig, ze zal blij zijn met je opkikker.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie kaart Nelleke, lijkt me nog best lastig dat kleuren op linnen.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. leuk model kaart en dan ook nog een nieuwe techniek er bij, zo blijf je leren en ontdekken

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik was helemaal vergeten dat jij de olifantjes had gekozen! Enig! Hoe was het vanavond? Ging het allemaal leuk?
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Superleuke kaart Nelleke!
  Mooi model en een hele leuk stempel met de olifantjes. Heb ook nog nooit gekleurd op stempellinnen.
  Groetjes Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik zie het al de workshop was geslaagd ook op jou blog een mooi kaartje wat je met ons deelt. Bij GerJanne ben ik ook al op bezoek geweest.

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief