Mijn lijst met blogs

dinsdag 12 september 2017

25 jaar met een randje

Een kaart voor mijn jongste zussie en zwager. Vandaag zijn ze 25 jaar getrouwd en voor hen maakte ik deze kaart. Vanavond zijn we er even geweest om hen te feliciteren. Het liep allemaal anders.
Een paar weken geleden cancelden het bruidspaar het feest welke ze gisteren, zondag, zouden geven. Hun naaste vriend was ernstig ziek, en zo konden ze geen feest organiseren. Want zeiden ze:  Een feest organiseren we met ons hart omdat we blij zijn, en niet van uit ons verstand. 
Gisteravond kregen ze bericht dat hij gisteren is overleden. Veel te jong en veel te snel.
Dat maakte deze jubileum dag met een donker randje.
Dat maakte dat we als familie er vanavond waren, om blij met hen te zijn en om hen te steunen.
De avond was in meerdere opzichten emotioneel.
Toen we kwamen zat mijn broer met zijn vrouw er al. Ze is maanden geledenopgegeven, al 9 maanden in het hospice, en elke keer krabbelt ze weer op en voelde zich vanavond goed genoeg om even te komen.
Dat maakt de verschillende randjes om deze dag.
Met het kaartje probeerde ik het leven van het bruidspaar te "vangen."
Ik maakte een easelkaart. Omdat het stoere mensen zijn, koos ik voor kraft.
Kraft designpapier, dat maakte het allemaal niet makkelijk. Ik had hun hele veestapel al bijna gestempeld, wilde de 2 foto's van nu en 25 jaar geleden er op doen enz. Die hadden ze namelijk op hun uitnodigingskaart staan. Dat kon niet, was echt veel te veel, ik moest minderen.
De foto is van nu, op dezelfde plek waar ze 25 jaar geleden ook stonden. Deze wat bewerkt in vintage stijl, al komt het op de foto niet zo over. Daarboven een vlaggenlijn met love erop, daaronder 2 hartjes voor de liefde voor elkaar. Bovenin een vogel, ze wonen in een prachtig natuurgebied buiten het dorp. Natuurlijk de 25 huwelijksjaren en hun namen. Het huis wat ze na 20 jaar huren, vorig jaar konden kopen. Een wens die in vervulling is gegaan. Mijn zwager die veel met hout werkt en een paar jaar geleden voor zichzelf is begonnen. Het ribbelkarton houdt de kaart tegen. Daarop de bloemen waar mijn zus altijd mee in de weer is. Hun hond voor de 2 honden waar ze van alles mee beleven. Eigenlijk staat die voor alle dieren want ze hebben ook 2 varkentjes los lopen, die dan weer hun mooiste pompoen opsmikkelen. :-) 
De haan, voor de kippen die rond hun huis scharrelen. En vervolgens wordt een kip aangevallen door een havik en weet te ontsnappen. 3 voetjes, hun 3 kinderen. 2 jongens en een meisje.
Een knoop voorop met zilveren rand voor hun zilveren huwelijksfeest. De knoop ook om te helpen onthouden de dingen te doen die bij hun passen.

Hier komt de foto beter tot zijn recht, maar zie je de andere dingen weer niet scherp. Het hondje staat rechtop evenals de haan en bloemen.
Challenges:
Knutsels en kadootjes: easelkaart
Groetjes, Nelleke


20 opmerkingen:

 1. Blijdschap en verdriet Nelleke...je kaart is prachtig en je verhaal inderdaad met een randje! Je hebt hun leven mooi op de kaart gebracht! Sterkte voor jullie allen!
  Liefs Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heftig en dubbel allemaal!
  Je hebt een mooie persoonlijke kaart voor het bruidspaar gemaakt!
  groetjes, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat je een schitterende persoonlijke kaart gemaakt hebt Nelleke voor het zilveren paar, wat jammer dat dit geluk dan zo overschaduwd is door die triestige gebeurtenissen,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige kaart heb je gemaakt. Maar wat dubbel, vrolijkheid en feest en zoveel verdriet.... groetjes Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige persoonlijke kaart heb je oor hun gemaakt Nelleke!...leuk hoe je alles hebt verwerkt op je kaart.
  Jammer dat er ook zoveel verdriet was op deze dag .
  Groetjes Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach wat triest allemaal Nelleke. Fijn dat jullie er als familie voor elkaar zijn.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van het concert des levens krijgt niemand een program hè Nelleke! Wel heel fijn om het verdriet met elkaar te delen en ik snap dat hun hoofd niet naar een feestje staat! Je hebt een hele liefdevolle persoonlijke stoere kaart gemaakt! Heftig hoor allemaal en ik wens jullie allemaal veel sterkte!
  Liefs Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo heeft het leven elke keer weer wendingen die je niet ziet aankomen... Fijn dat jullie toch bij elkaar waren en jij met een heel mooie persoonlijke kaart! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Emotionelen tijden. Dan is het natuurlijk wel even fijn om met z'n allen bij elkaar te zijn. Je kaart is prachtig.
  Gr Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je verhaal bezorgt mij kippenvel Nelleke. Zo liggen verdriet en blijdschap wel heel dicht bij elkaar.
  Je hebt een prachtige kaart gemaakt voor je zus en zwager. Echt heel persoonlijk.
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een wijze uitspraak van je zus en zwager. Fijn dat er vandaag toch mensen waren om hen te feliciteren en te steunen. Je kaart voor hen is prachtig, heel persoonlijk. De foto is zo leuk, leuk om een trouwfoto over te doen.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi dit kaartje voor je zus en zwager Nelleke
  mooie persoonlijke details erop
  wat een trieste gebeurtenis op deze dag...
  fijn dat jullie samen er even waren om hun te feliciteren en te steunen...

  lieve groetjes
  Rosina


  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nelleke wat een prachtige kaart en wat een verhaal zit er achter. En wat een triest bericht als er een dierbare wegvalt maar hoe mooi dat jullie ook deze momenten samen kunnen delen...dat geeft het randje toch een andere kleur!

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is voor jullie wel een heel zwaar jaar, of alles tegelijk komt, je krijgt geen tijd om dingen te verwerken.
  Toch een mooie kaart voor het bruidspaar, leuk als je er zoveel herinneringen op kwijt kunt

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oef dat is allemaal wel heel veel om te verwerken Nelleke. Dat zijn zwarte én gouden randjes. Fijn dat jullie er voor elkaar kunnen zijn en in je mooie kaart komen heel veel persoonlijke elementen terug. Dat heb je heel mooi gedaan vind ik.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Nelleke, wat een verhaal. Verdriet en vreugde naast elkaar. Wat fijn dat jullie bijelkaar konden zijn. Je kaart vind ik prachtig!! Heel erg mooi gedaan.
  Dank je wel voor je deelname bij K&K.
  Liefs, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een verhaal Nelleke, een dag met een donker randje, maar fijn dat jullie samen konden zijn en elkaar tot steun konden zijn, dat is het belangrijkste. Je kaart is een mooie opsomming van 25 jaar, en er is heel goed over na gedacht. Bewondering voor je creatie. Bedankt voor het mee doen bij Knutsels en Kadootjes. Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een verhaal Nelleke, het komt allemaal wel tegelijk zeg. Ik snap dat je hoofd dan niet naar een feestje staat, wel fijn om steun te hebben aan elkaar. Je kaartje is mooi en zo persoonlijk. Groetjes Ela

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Verdiend dat je in de spotlights staat bij Knutsels &Kadootjes met deze kaart, wilde ik nog even zeggen! Groetjes Ela

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief