Mijn lijst met blogs

maandag 5 maart 2018

Sketch met een dier.

Vorige week was er een kleurenuitdaging bij de DCL. Ik vond het lastige kleuren, maar wilde het wel eens proberen. Met distresoxide maakte ik een achtergrondje en liet de kleuren in elkaar overlopen.
Het kwam er niet van om af te maken. De griep heb ik wel gedag gezegd, maar het energielevel is nog niet zo hoog. Als ik zo als gistermiddag even buiten ben, en ik voel het veel zachtere weer en het zonnetje, heb ik zo'n zin in het voorjaar! Lekker buiten rommelen. Plantjes in de kas zetten en er ook even heerlijk zitten, want ik heb er een stoel staan. De zaden hebben we al. Straks ga ik geraniums binnen zaaien, en de plantjes later in de kas uitzetten. Zo mooi om ze zelf helemaal op te kweken. We kochten drie setjes, in elk setje zitten 10 zaadjes, en meestal komen ze ook allemaal op. Dan weet je wat voor een bloemenpracht het wordt. 7 gaan er zo al in een grote ijzeren drinkbak die op een grote steen staat. Die was van Wim zijn vader, daar moest ik de laatste jaren van hem altijd 7 geraniums inzette. Hij kon dat niet meer zelf. Jaren deden we daar de tuin, Wim voor het grote werk, ik zette de planten in de bakken. 
Maar goed ik dwaal af. Van het achtergrondje kon ik 2 kaartjes maken. De bovenste heb ik als voorbeeldkaartje gemaakt voor de Egel. Daar begint vandaag een nieuwe uitdaging: gebruik een sketch en een dier erop. Het roze en geel  is wel heel erg knal, maar zij zo. Tot mijn grote vreugde vond ik een paar weken geleden mijn kattenstans terug. Hij hing op een magneetvel die op de kastwand zit. Ligt die achter die wand, in de kast op de grond tegen de wand geplakt. Maar grote schoonmaak toch al niet goed voor is. Ik snap enerzijds wel dat die daar lag, maar niet hoe die daar terecht is gekomen. Maakt niet uit , hij is er weer. Blij mee, met zulke dingen kan ik zo blij zijn!
Dit kaartje was in eerste instantie voor DCL bedoeld. Een kaartje van 10x10, daarop het achtergrondje, gemat op een oude envelop. ( niets weggooien hoor) Grote letters en you gebruikt. Deze dubbel gemaakt voor meer body. For van een stempel forget waarvan ik alleen dat stukje for stempelde. Deze was voor de DCL bedoeld, maar kwam niet af.
Nu doet die met de KIC mee, waar de uitdaging is om je eigen achtergrond te maken.
Een fijne dag vandaag!
groet. Nelleke 

15 opmerkingen:

 1. Erg leuke kaarten en die achtergrond heb je mooi gemaakt!
  Ik zal ook blij zijn als het voorjaar is.
  groetjes, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi Nelleke.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind ze allebei erg mooi, prachtig die achtergrondjes. En lachen dat verhaal van de kattenstans, ik ken het gevoel van blijheid, ik vond laatst iets terug wat ik nog niet kwijt was (ha.ha dat kan) en was erg blij want als ik het kwijt was geweest had ik me rot gezocht.
  Dan die geraniums, wij hebben al jaren de nazaten van de geraniums van mijn moeder. Mijn man haalt de resten uit de aarde, klopt zo veel mogelijk aarde ujiut de wortels en doet ze dan in een lege bak. Elk voorjaar zet hij ze weer in de aarde en laat ze een tijdje binnen staan en dan is het steeds weer spannend wat er gebeurt. Ieder jaar zeg ik tegen hem dat het vast niet gaat lukken en elk jaar hebben we de hele zomer een pracht aan geraniums voor de voortent staan tot groot genoegen van onze buren en onszelf natuurlijk. Iedere keer denk ik dan ook weer hoe ze bij mijn moeder aan het balkon hingen.
  Leuk die herinneringen.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En zo heb je weer 2 gezellige kaartjes voor de voorraad.
  Mooie achtergrondjes, ben nu nog even met DP in de weer voor een serie mannenkaarten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie kaarten. Prachtige achtergrond heb je gemaakt. Ik zit op dit moment buiten in de zin, heerlijk! Groetjes Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een toffe kaarten . Ik verlang ook om buiten te werken in de tuin . Laat de lente maar komen .
  Vele groeten ,
  Francisca

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het zijn twee hele mooie kaartjes Nelleke!
  Mooi zoals je het achtergrondje hebt gemaakt.
  Groetjes Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige kaartjes Nelleke! Mooie kleurtjes en knap gedaan die achtergrond. Gisteren heb ik een uurtje in de zon gezeten achter het huis. Heerlijk, het voorjaar komt eraan! Groetjes Ela

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Twee hele mooie kaarten in vrolijke kleuren. Lekker om even de zon weer te voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Inderdaad is het weer wel 180 graden omgeslagen Nelleke. groot gelijk om wat vitamine D op te doen. Het zijn twee heel verschillende maar leuke kaarten die je laat zien. Lekker vrolijk van uitstraling.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Twee mooie kaartjes in prachtige kleuren! Wat fijn dat je je stans weer gevonden hebt. Ik snap je gevoel, laatst een clearstempel kwijt. Alles op zijn kop en uiteindelijk gevonden... zat vastgeplakt aan een zakje... zucht...
  groetjes,
  Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik dacht meteen toen ik je kaart: ze heeft haar stans terug! Heel leuk kaartje! EN je sketch is goed herkenbaar! Heerlijk hè dat mooie lente weer! Misschien dat ik morgen naar het tuincentrum ga..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie kaartjes, Nelleke. Leuk met die katten in die cirkel, fijn dat ze er weer zijn.
  Mooie achtergrond heb je gemaakt.
  En wat leuk, geraniums zelf opkweken. Ik heb helemaal geen groene vingers, helaas.
  Bij mij raakt er helaas ook wel eens iets zoek, soms echt raadselachtig, dan ben ik de kamer niet uitgeweest, maar denk je dat het te vinden is? Meestal komt het uiteindelijk wel boven water, maar soms is het echt weg...
  Groetjes
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie achtergrond en ik ben weg van je 2e kaart!
  Hier ook zo'n zin in voorjaar nu ik eindelijk mijn energie weer terug heb na de griep...deze duurt gewoon even, helaas... Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
  I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
  I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
  ดูหนังใหม่

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief