Mijn lijst met blogs

dinsdag 20 maart 2018

Vleugels


20 maart vandaag. Vanmorgen is de lente begonnen. En net als 28 jaar geleden was 20 maart ook de eerste lentedag. Wat dat verschilt elk jaar iets, soms begint de lente ook op 21 maart. Net als 28 jaar geleden was 20 maart ook op een dinsdag. Ook was er zon die dag, maar anders als vandaag. De zon wisselde af met felle buien. Een dag waarvan de gebeurtenissen elkaar opvolgden als in een film. Het ene jaar ben je daar meer mee bezig als het andere jaar. Nu wat meer en dat komt denk ik ook dat het weer dinsdag is en dat het de eerste verjaardag is dat Thomas niet meer thuis woont. Ik wist ook heel lang niet wat ik die dag moest doen. Pas in het weekeind kreeg het vorm. Ik haal hem op twee uur op van zijn werk, we doen wat boodschappen voor vanavond en met z'n vieren gaan we eten in het pannenkoekenhuis. Vanavond viert hij het met zijn huisgenoten.
4 jaar geleden was 20 maart ook een blijde dag, al was het op de dag zelf wat minder. Want op die dag is onze kleinzoon geboren en zaten we te wachten op het telefoontje van onze dochter. Zijn verjaardag hebben we afgelopen zondag gevierd. En ook hij heeft een mijlpaal, want hij gaat morgen naar school waar hij heel veel zin in heeft.
20 maart is ook de dag dat er bij de Egel weer een nieuwe uitdaging begint. En dat is er eentje waar jullie vast mee uit de voeten kunnen. Gebruik vleugels op je kaart. Als je op het blog van de Egel naar de voorbeelden kijkt, zie je dat je daar alle kanten mee op kunt.
De achtergrond van deze kaart is rode ecoline. Lieke was hier mee bezig geweest. Op een ander vel papier had ze ecoline opgebracht en gedept met een keukenrol. Daar zat nog zoveel op dat ze deze achtergrond kon maken. Al deppend met een keukenrol maakte ze deze achtergrond.
Ik gebruikte het voor een kaartje. Op maat gesneden de randen bewerkt en wat achtergrond stempeltjes gebruikt. De kleur weet ik niet meer. Op een restje de flamingo's gestempeld en uitgeknipt, daarna het tekstje en glitters erop. Leuk om te doen en weer eens wat anders.
Ik merk het zelf dat ik stempels en inkt toch wel wat vaker pak. Het is ook een mooie afwisseling.
Kijk gauw op het blog van de Egel en laat jullie creativiteit  maar zien!
En fijne dag vandaag.
Groet Nelleke.

19 opmerkingen:

 1. Mooie verhaal Nelleke !
  Je kaart ziet er sprankelend uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je ons zo meevoert in de tijd Nelleke. Van harte gefeliciteerd met Thomas en met de verjaardag van je kleinzoon. Geniet vanavond lekker van het pannenkoeken eten. Je hebt een mooie kaart gemaakt voor deze challenge. Mooi die ecoline-achtergrond.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was een heel verhaal om te lezen, leuk! Je kaart is prachtig! Wat een mooie kleur. groetjes Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige kaart Nelleke! En een mooi verjaardagsverhaal. Zo herinner ik me ook veel dingen en gaat het op zo'n dag altijd even door je hoofd.
  Gefeliciteerd met Thomas, fijne dag gewenst!
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met zoon en kleinzoon Nelleke. Het kan zo apart zijn, verjaardagen. De broer van Ed en zijn vrouw waren op 9 en 10 maart jarig, onze dochter is op 10 maart geboren en kleindochter 9 maart. Eigenlijk best wel lastig en om het nog leuker te maken is de man van Daphne op dezelfde datum geboren als zijn zus. Hoe kan het gebeuren.
  Maar oké een fijne dag gewenst met Thomas. En....leuke kaart.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met je zoon en met je kleinkind. Een bijzondere dag. Fijn dat je er een goede invulling voor hebt bedacht. En er is ook wel echt wat lente in de lucht vandaag, hier schijnt in elk geval het zonnetje heerlijk.
  Mooie kaart met de flamingo's, leuke achtergrond.
  Groetjes
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke gebeurtenissen allemaal op 20/3 .
  Vandaag dus voor jou een extra fijne dag gewenst .
  Voor mij ook want het is ook mlijn verjaardag ;-)
  Vele groeten Frzancisca

  Vind het ook een super kaartje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi gemaakt Nelleke.
  groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een bijzonder verhaal Nelleke.....zo'n datum zit in je geheugen gegriefd he!
  Prachtig kaartje heb je gemaakt.
  Groetjes en een fijne dag,
  Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi verhaal en gefelicifeerd met Thomas en jullie kleinzoon! Lekker pannenkoeken eten, heerlijk hoor. Een fijne avond!
  Je kaartje is heel mooi!
  Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi kaartje, roze met vleugels, je borduurkaart is ook weer een kunstwerk, niks voor mij, borduren. Gefeliciteerd met de verjaardagen van zoon en kleinzoon, geniet er van.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van harte met Thomas en je kleinzoon. En wat een toffe kaart!! Het roze spat hier van het scherm af.
  Fijne week!!
  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh wat een leuk plan hebben jullie voor Thomas! Waarschijnlijk hebben jullie nu de pannenkoeken wel op of nog aan het eten... EN gefeliciteerd met Lieuwe. Alweer 4...de tijd gaat snel hè?
  Je kaart is heel gaaf!! Prachtige kleur!
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd Nelleke met je zoon en kleinzoon,gezellig om samen pannenkoeken te gaan eten.
  Je kaartje is prachtig.
  Groetjes Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tja dat is toch even wennen als na al die jaren Thomas dan niet thuis is op zijn verjaardag. Ik hoop dat jullie gezellig pannenkoeken hebben gegeten.En dan wordt ook je kleinzoon 4 jaar en begint er voor hem een nieuwe fase in zijn leven! Maar 20 maart is ook de dag dat 50 jaar geleden mijn broer geboren werd.
  Dan nu over naar je kaartje dat ziet er weer prachtig uit.

  Groetjes Hermien

  BeantwoordenVerwijderen
 16. I enjoyed over read your blog post.
  Your blog have nice information, I got good idea from this amazing blog.
  I am always searching like this type blog post. I hope I will see again…
  หนังตลก

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind 'm super mooi! Die achtergrond en het roze passen helemaal bij de flamingo's! En leuk weer inkt en stempels hier te zien :) Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Nog van harte! Wat een heerlijk knalroze kaartje is dit! Geweldig!
  groetjes,
  Syl

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief