Mijn lijst met blogs

maandag 20 maart 2017

Dubbele verjaardag vandaag

20 maart blijft een bijzondere dag. Vaak is het de eerste lentedag. Zo ook vandaag. Maar als ik naar buiten kijk dan lijkt het er nog niet op. Dat is wel even anders als vorige week toen het weer zo srtalend was. Dat doet mij denken aan 27 jaar geleden, een paar dagen voor Thomas zijn geboorte. Toen zaten we buiten in de stralende zon. Ik had toen nog een oude postieovergooier, ja zo noemden wij dat, opgezocht. Grapjes werden er gemaakt zo van: "Nel jij niet in de zon, anders gaat het vruchtwater koken".
3 jaar geleden werd onze kleinzoon Jelle geboren, op Thomas zijn verjaardag. Hij kwam een paar weekjes eerder dan gedacht en had deze dag uitgekozen. Op zijn kamer had hij een boom met uilen en Thomas had voor hem een uil van mozaïek gemaakt.
In januari maakte ik voor de oudste kleinzoon een slinger en ja dan ga je ook voor de anderen zoiets maken. Het was ook een heel project en dat doe ik in etappes, iedere keer wat. Vrijdag lag deze in kamer, om te gaan plakken. Komt mijn dochter met de kinderen binnen... Ja wat doe je dan? Niets zeggen. Ik vroeg haar gisteren of ze wat gezien had. Nee ze had niets opgemerkt. Ze wist er al wel wat van omdat ze wat foto's op moest sturen.  
Dit is de ene kant van de slinger. Zijn naam met wat dingetjes van hem, zijn vader, moeder en zusje en natuurlijk de uil. Het is erg lastig om foto's te nemen van de slinger. Uiteindelijk kwam Wim met het idee om deze op een plank te leggen.
De andere kant. Waar hij woont en gewoond heeft, en elk jaar met een foto. Op elk vlaggetje zitten 2 sterren en is deze dubbelzijdig gemaakt. Elk jaar komt er nu een vlaggetje bij.
Een heel karwei al met al, maar wel heel erg leuk om te doen. De volgende 2 ga ik vast knippen, die zijn alle twee in de zomer jarig.
Gisteren even naar de verjaardag van Jelle, vandaag en woensdag vieren we Thomas zijn verjaardag. Ik hoop dat hij zover opgeknapt is dat oma kan komen, die gaan we vanmiddag ophalen. Zaterdag werd hij ziek, waarschijnlijk iets van een beginnende longontsteking en daar heeft hij nu medicatie voor. Zaterdag heeft hij gewoon een dag gemist, gistermorgen kwam hij weer uit bed en pakt hij zijn ritme weer op. We gaan het rustig aan doen en er wat van maken.
Oja, en ik zou het al bijna vergeten: vandaag staart er een nieuwe uitdaging bij de Egel. Maak iets van vlaggetjes op je kaart. Niet zo moeilijk lijkt mij. Wij kijken uit naar jullie creaties.
Groetjes, Nelleke

18 opmerkingen:

Monique zei

Prachtige slinger heb je gemaakt voor Jelle. Gelukkig hebben ze niets gezien. Beterschapjes daar!
Lieve groetjes, Monique

lenywim35 zei

Fijne dag met een dubbele verjaardag. Weet je al wanneer Thomas naar het nieuwe huis gaat? Zal vreemd zijn voor jullie. Maar je gezinnetje is groot genoeg om het een beetje op te vangen.
Fijne dag. grts leny w
PS Vergeet de sterrenslinger. Geweldig Nelleke.

Nicolette zei

Gefeliciteerd met je zoon en kleinzoon. Wat een leuke slinger met al die persoonlijke dingen er op. Leuke dagen gewenst!
Groetjes Nicolette

Mariken zei

Dat is zeker dubbel feest!! Geweldig leuke en vrolijke kaart! Fijne dag!

Joanne kramer zei

Gefeliciteerd! Wat een feest is deze slinger. super mooi en vrolijk! groetjes Joanne

Marfien zei

Deze slinger is ook al zo leuk, echt gaaf!
gefeliciteerd met deze verjaardagen, veel plezier samen

Jantine zei

Heel mooie deze slinger voor je kleinzoon! En wat bijzonder, de dubbele verjaardag! Gefeliciteerd met beide karigen!
Groetjes,
Jantine

Sarah zei

Je maakte er werk van maar de slinger is heel mooi geworden!

Henriët zei

Gefeliciteerd met Thomas en Jelle! Wat bijzonder om een zoon en een kleinzoon op dezelfde dag jarig te hebben.
Je hebt een prachtige slinger voor hem gemaakt. Leuk dat er de komende jaren steeds een vlaggetje bij komt.
Groetjes van Henriët

Diny zei

20 Maart is voor jullie een hele speciale dag Nelleke.....wat heb je een prachtige vlaggenlijn gemaakt voor je kleinzoon Jelle. Van harte gefeliciteerd met beide verjaardagen!
Groetjes Diny

Stella zei

Wát een werk maar dan heb je ook iets geweldigs. Zo'n slinger is echt onbetaalbaar. Zo knap gemaakt! Wat akelig voor Thomas dat hij ziek is geworden. Ik hoop voor hem en jullie dat hij goed en snel opknapt. Zo sneu om op je verjaardag ziek te zijn. Beterschap!

Rosina zei

Heel moo deze vlaggenlijn Nelleke...heel leuk met die sterren erop en ook de accentjes en foto's komen zo mooi uit..
gefeliciteerd met de verjaardag van je kleinzoon Jelle
en natuurlijk ook met die van Thomas...hopelijk gaat het weer wat beter met hem en gaanjullie gezellig zijn verjaardag vieren...
liefs Rosina

Angelique zei

Van harte gefeliciteerd met Thomas en Jelle, bijzonder dat ze op dezelfde dag jarig zijn. Hopelijk is Thomas weer genoeg opgeknapt om z'n verjaardag te vieren. Voor Jelle heb je een prachtige slinger gemaakt, leuk om hem elk jaar te verlengen.
lieve groejtes Angelique

Marjan zei

Dat ziet er superleuk uit, een heel werkje, maar echt gaaf! Van harte met de jarigen en hopelijk knapt Thomas snel weer op!

Jacqueline (Sjakkie) zei

Je hebt een super gave slinger gemaakt, erg leuk!
Groetjes van Jacqueline

bolletjelucky.blogspot.com zei

Een schitterende vlaggenlijn heb je gemaakt voor je kleinzoon Nelleke. Van harte gefeliciteerd met beide jarigen.
Lieve groetjes Miranda

Doris knippenenplakken zei

Wat een gave slinger !
Heel mooie gemaakt .
Groetjes Doris

Hermien zei

Mooie vlaggenlijn heb je gemaakt voor je kleinzoon, wat een karwei maar dan heb je ook wat moois om weg te geven.

Groetjes Hermien