Mijn lijst met blogs

zondag 10 augustus 2014

Weer een CAS kaart

Allemaal ontzettend bedankt voor jullie leuke en lieve reacties op mijn vorige kaart. Ja soms ben ik wel eens te kritisch op mijzelf, en ook het ene kaartje lukt natuurlijk beter dan de andere.
Afgelopen vrijdag ben ik ondanks de dreigende weervoorspelling wel gaan fietsen met Thomas. Droge kleding mee. Leuk hoor, via het pontje bij Gorssel de IJssel over en onderlangs Bathmen naar Holten waar mijn ouders wonen. Een paar sputters hebben wij gehad, maar wat was het prachtig fietsweer! 30 km hebben we gefietst, en ik heb stukken gehad waar ik nog nooit geweest was. Thomas kon het op zijn driewielfiets met ondersteuning ook goed vol houden. Wim is met mijn vader gaan fietsen (hij wordt 85 dinsdag), en hij heeft via de Holter en Nijverdalseberg, Haarle en weer terug een prachtige tocht gehad. Ook hij kwam op plekken waar hij nog nooit geweest was. Een mooie dag, met een randje zullen we maar zeggen. En toen we alles weer in de auto hadden voor de terugreis begon het te regenen. 's Avonds op facebook kwam er een prachtige toepasselijke tekst langs. Een tekst om te onthouden voor een kaartje. Daarover later meer.
Nu dan deze kaart. Bij GerJanne zag ik een kaartje waar ze de inlay techniek gebruikt had. Dat leek mij ook wel wat, om dan deze mooie vlinderstans te gebruiken. Ik dacht dat als ik er plakplastic achter plak, dan kan ik de stukjes er in leggen. Het was even puzzelen, maar die gedachte klopte wel. De voelsprieten eruit gestanst en toen verknalde ik de kaart door alle vouwen en kreukels van de snijplaat. Ook bleven de stukjes niet echt goed zitten op het plastic. Balen. De 2e vlinder toch maar gemaakt. De omtrek op plakplastic geplakt, en alles erin gelegd. Dat was een heel gepuzzel want alle stukjes lagen door elkaar, maar was wel te doen. De rest van het plastic weggeknipt. En ja toen wist ik het even niet meer en alles maar laten liggen. Vanmorgen besloten er toch maar een kaart van te maken. Uit de eerste kaart een cirkel gestanst, dat kon omdat daar de minste beschadigingen waren. Dit op een nieuwe kaart geplakt. De andere vlinder erop gelegd en vastgeplakt. Daar weer over een lijfje en voelsprieten. De stukjes die niet vast bleven zitten met lijm weer vastgeplakt. Randen ruw gemaakt en wat sequins erop. En eigenlijk ben ik best wel tevreden. Een erg leuke techniek die ik nog wel eens wil proberen, en dan ook weer andere dingen erbij gebruiken.
Challenges:
Cas on sunday: vlinders
SU-perchallenge: gebruik ponsen ( wel niet met stempel en ook geen SU, maar het gaat nu om het idee)
Een fijne avond!
Groetjes, Nelleke

33 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel mooi gedaan met die vlinder!!!
Creatieve groetjes, Gaby

Rosina zei

Het zier er prachtig uit Nelleke en ik wil best geloven dat het een priegelwerkje was met je inlay vlinder ...maar het is toch een super mooi geheel geworden...heel knap gedaan...
Succes met de challenges

groetjes Rosina

Henriët zei

Klink heel ingewikkeld deze techniek! Maar je kaartje is erg mooi geworden. Mooi met de witte cirkel op de witte kaart. Heerlijk voor jullie dat het droog bleef tijdens de fietstocht. Wij leken vanmiddag wel 2 verzopen katten.
Groetjes van Henriët

Gerrina zei

Blijft toch best een gepuzzel die gedetailleerde inlay-kaarten... Maar mooi is deze zeker geworden! Fijn dat jullie zo lekker gefietst hebben! Het blijft genieten in Nederland, met tot nu toe maar af en toe zo'n regendag! Fijne week, Gerrina

Riannerizanti.blogspot.nl zei

Nou ik snap best dat het moeilijk was ,maar het is je goed gelukt hoor ,een super kaartje .
Liefs Rianne

martine zei

Hallo Nelleke,
eenvoud siert heel mooi caskaartje
lieve groetjes martine

Marfien zei

Uiteindelijk toch gelukt en het is een heel mooi kaartje geworden. Nu niet vragen waar ik vanmiddag mee bezig geweest ben . . . goed geraden een vlinder, maar dan stempelen met een heel bijzondere techniek, uiteindelijk gelukt maar de kaart is nog niet af, misschien morgen :-)

Yvonne zei

Wat mooi gedaan met die vlinder. Prachtig! Dank je wel voor je deelname aan de SU-per Challenge. Groetjes, Yvonne

Scraptastische hobby zei

Zo zie je maar, het is niet altijd zo makkelijk als het lijkt! En uiteindelijk toch goed gegaan....wat een doorzettings vermogen Nelleke! Je kaartje is prachtig!
Lieve groetjes van Gerie

Plony zei

Ik zit hier te lezen van jouw worsteling met de vlinders en dacht....bij mij had het al lang in de prullenbak gelegen hahaha. Wat een doorzetter ben jij Nelleke en wat een prachtig resultaat. Complimenten.
Groetjes van Plony

Joanne kramer zei

Wat ziet dit er super uit zeg! Wat een gepriegel en geduld... groetjes Joanne

Diny zei

Wat is je kaartje goed gelukt Nelleke....misschien niet in een keer....maar oefening baart kunst moet je maar denken....en als je dan het resultaat ziet....prachtig hoor!

Groetjes Diny

Anita Meijer zei

Wat is die schitterend Nelleke, ik vind het er prachtig uitzien, toppie.
Liefs van Anita

Ingrid Reyners zei

Even geduld en oefenen maar dan heb je ook wat hé Nelleke, een heel mooi kaartje. Ja dagen met een gouden randje die moet je koesteren. Groetjes Ingrid

GerJanne zei

Hoi Nellek,
ja, leuk is dat he?? Ik vind het een heel leuke techniek en zo is je kaart wel heel mooi gelukt hoor! Leuk effect ook die witte cirkel op een witte kaart!
Goed van jullie dat jullie toch zijn gaan fietsen. Zo zie je nog eens wat.
Groetjes,
GerJanne

Miranda Mols Stampin Utopia zei

Hihi, wat een moeite kan een leuke CAS kaart kosten he, lol!

Stella zei

Het heeft tijd en geduld gekost maar het resultaat is er dan ook naar. prachtig Nelleke!
Leuk hé om zo;n fietstocht te maken. Nederland is zo mooi. Ik herken wel iets in dat je in een voor jou bekende omgeving toch nog plekjes tegenkomt waar je nog niet bent geweest. Fijne dag!
Groetjes,
Stella

Marleen zei

Schitterende kaart!
Echt heel mooi gemaakt.
Groetjes, Marleen

Misseke zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Misseke zei

Alle moeite was niet voor niks Nelleke - het ziet er prachtigmooi uit.
Groetjes,
Misseke

Ans Gilbert zei

Hoi Nelleke,
Fijn dat de fietstocht zo gezellig en geslaagd was, er gaat niks boven fietsen en je kaartje..is prachtig, wat een klus om al die stukjes weer terug te plakken..heel erg mooi..liefs Ans

petpan zei

Hele mooie kaart geworden

Just me... zei

Ik vind het weer een Beauty.....

Liefs,
Diana.

Aartje zei

Ík vind hem weer super! Leuke techniek, ga ik ook eens proberen.
Onze dochter (bijna 14) zei gisteren ook dat ze eens flink wilde gaan fietsen, dus wie weet komt het er nog van in de vakantie.
Groeten, Aartje

Antoinette Voorn zei

Wat een doorzettings vermogen Nelleke, meid! Je kaartje is prachtig! En heerlijk dat fietsen door ons Kikkerlandje!

Kaartenkraam zei

Prachtige eenvoudige (om te zien) kaart!

groetjes van Ank

Hanny zei

Wat leuk dat jij een inlaykaart hebt gemaakt naar aanleiding van wat je gezien hebt bij GerJanne, ik vond dat ook zo leuk en ben er ook mee bezig. Deze is prachtig en wat een werk is dat geweest met die stukjes zeg maar wel mooi.
Wat heb jij een leuke fietstocht gemaakt met je zoon, gezellig zo over een pontje over het water, het is toch wel iets bijzonders want zo ontzettend veel zijn er die niet meer in Nederland.
Liefs Hanny♥, http://tierelantijntjes.blogspot.nl

Claudia's kaartjes zei

Hoi,

Wat een supermooi kaartje.

grtjs
Claudia

Anita van Merode zei

Prachtige cas kaart Nelleke.
Eenvoud kan ook erg mooi zijn hoor!
Groetjes Anita

Hermien zei

Heel mooi kaartje Nelleke en wat fijn dat jullie zo'n mooie dag gehad hebben samen. De namen die je noemt komen me wel bekent voor twee jaar terug zijn we een weekje in Hellendoorn geweest op het park van Landal een hele mooie omgeving.

Groetjes Hermien

anja curvers zei

Een prachtige CAS kaart Nelleke. Leuk dat je meedoet bij Cas on sunday.

Anneke zei

een hele mooie CAS kaart Nelleke en ook deze stijl vind ik mooi door de eenvoud.
groetjes van Anneke

Unknown zei

Mooie kaart. De techniek kende ik nog niet, het lijkt best ingewikkeld. Leuk dat je meedoet aan de SU-per Challenge. Groetjes, Gonny