Mijn lijst met blogs

zaterdag 20 mei 2017

Ronde kaart bij de Egel

Dag allemaal,
Wat een leuke reacties kreeg ik op mijn vorige kaart waar GerJanne en Leny en ik een kaart uit het pakketje maakten welke ik aan de dames gestuurd had. Dinsdag volgen er nog meer.
Ik wil ook mijn nieuwe volgers welkom heten: Cins, Caroline en Sylvia. Bij Sins wil ik graag een bezoekje brengen op haar blog, maar ik weet haar blog niet. Als iemand die weet? Of Sins meld jij je even?

Nu eerst een recensie over een boek: nooit meer druk. Toen ik die las heb ik mij echt voorgenomen hier bewust van te zijn.  Volgens de schrijver Tony Grabbe is het druk zijn een vorm van gemakzucht. We hebben het niet druk omdat we te veel te doen hebben, we hebben het druk omdat we denken dan te benadrukken hoe ambitieus en belangrijk wij zijn. We zijn verslaafd aan het rondrennen en te lui om keuzes te maken. Als het aan psycholoog Tony ligt is druk zijn iets om voor te schamen. Andere redenen om druk te zijn: druk zijn is makkelijker. Het is makkelijker om te proberen alles te doen, dan om te kiezen wat wel wat niet.
De laatste jaren ben ik bezig om dingen af te stoten. Wat mij teveel energie kost bijvoorbeeld, ik moest het gewoon niet meer doen, en zonder mij kan het ook.  
Soms gebeurt het gewoon weer. Dan is het even hectisch op het werk, en denk je van pft. En dan is er dit en dan dat....
Dan fiets je dinsdagavond naar huis en je denkt, ik moet dingen skippen. Geen vergadering woensdag met de familie maar ipv daarvan zaterdag  even naar mijn ouders. Dingen bespreken kunnen ze zonder mij ook wel.  Dus genoten buiten in de stoel, en woensdagavond een tijd heerlijk aan de freubel. Wat was ik blij dat ik het zo gedaan had. Hoe makkelijk verval je weer in het rennen.
Misschien ga ik het boek nog wel aanschaffen voor meer tips.
En vandaag? Ik moest wel lachen: de schone was van dinsdagavond stond er nog om gevouwen te worden. Maar nu dan een dubbel tevreden gevoel.

Nu maak ik dan tijd om deze kaart te plaatsen. Omdat er weer een nieuwe uitdaging is begonnen bij de Egel: Maakt een ronde kaart.
Niet helemaal mijn ding, maar ik ga de uitdaging wel aan. Ik heb er ook geen kaart van gemaakt maar er zit een geurzakje achter en zo gemaakt dat je deze kunt ophangen.
Er was nog van dat mooie blauwe design papier over van het pakketje dat heb ik gebruikt. Een kantje rondom, wat een gepriegel en deze met de machine vastgezet. Een mooi plaatje uit het boek, wat knoopjes en bloementjes en tekst geniet van het moment. Dinsdag komt er een kaartje uit het pakket met heel andere kleuren, benieuwd wat GerJanne en Leny gemaakt hebben.
Dit is een cadeautje voor mijn schoonmoeder voor moederdag. Je gaat daar een beetje met gemengde gevoelens naar toe, omdat je weet dat het haar laatste Moederdag is.  Toch leuk dat ik dat voor beide moeders nog wat kan maken.
Challenges:
Craft addiction challenge: Alles mag behalve vierkant
Cards and srap: maak iets voor moederdag.
Creapaleis: Moederdag.
Srapplezier: kleurenchallenge.
Hobbyvision: ronde kaart
Tot dinsdag en een fijne zondag.
Nelleke
14 opmerkingen:

 1. was vast niet makkelijk om het kantje zo mooi rondom te krijgen! Héél mooi gemaakt! ook leuk blauw bloemetjeskantje!
  ik denk dat ik er ook deugd van zou hebben om dat boek te lezen! Heb het heel moeilijk met 'neen' zeggen waardoor je natuurlijk ook veel druk op jezelf legt... bedankt voor de tip!
  nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi gedaan, met name de rand die voorzien is van kant. Jammer dat jij niet gekozen hebt voor een layout uitwerking waarvoor deze challenge at Scrapplezier voor bedoelt was.
  Bedankt voor het laten zien van jou uitwerking namens het team van Scrapplezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie hanger, prachtige kleuren bij elkaar.
  Sterkte met alles, groetjes, Marfien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kaart is Prachtig Nelkeke. Mooi van kleur en erg leuk gemaakt.Je kan je ook druk maken! Niet doen. Geniet. Succes met het niet druk hebben en maken. Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi deze kaart Nelleke.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige kaart,Nelleke.Mooie vorm en heel mooi afgewerkt met het lint.

  Groetjes,Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi met het kantje om de rand! Goed dat je tijd voor jezelf neemt!
  groetjes, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een werk zal dat kantje geweest zijn. Petje af hoor!!
  Mooi om er een hanger voor een geurzakje van te maken.
  Blijven bujzondere momenten als je weet dat het de laatste keer zal zijn.....
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie kaart, Nelleke. En wijze woorden van die psycholoog. Ik worstel zelf ook met keuzes maken en kreeg laatst de tip om in eerste instantie op alles nee te zeggen en dan in tweede instantie na te denken waar ik misschien toch ja op zal zeggen... maar ik vind het zooooo moeilijk en eigenlijk helemaal niet leuk om keuzes te maken :-(
  Blijven oefenen maar...
  Groetjes
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie manier om een rand aan die ronde kaart/geurhanger te maken Nelleke. Ik vind het een chique uitstraling hebben door dat mooie kant.
  Dank je voor de boekentip, klinkt goed om eens te lezen.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauwww wat een fantastisch mooie creatie en dank je wel voor je deelname aan onze Craft Addiction Challenge en succes! Lieve groetjes, Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een super leuke kaart!
  Leuk dat je meegedaan hebt met de maanduitdaging bij Cards & Scrap.
  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Nelleke ,
  Prachtige vintage hanger heb je gemaakt !
  Leuk dat je meedoet met de challenge .
  Groetjes Doris ( Dt lid HobbyVision )

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je reageerde op mijn bericht. Ik probeer ook bij jullie langs te komen.

Blogarchief